Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Става въпрос за бебето ми, което е на 8 месеца. Дълго време /още от родилния дом /лекуваме стафилокок Aureus  в носа . Пробвахме с Бактробан, с антибиотици и при посявка все го има. Започна често да зачервява гърло, да се разболява с две думи. Насочихме се към хомеопатия и временно задържахме като че ли положението с хомеопатични/около 2 месеца/. Миналата седмица вдигна температура 38,4 и с Беладона и Аконитум падна температурата, като продължихме да си даваме другите хомеопатични - Силицеа 9CH  и Осцилококцинум по схема. Освен температурата нямаше никакви видими признаци на болест - не беше отпаднал, нито хрема, нито кашлица. Спадна температурата и смятах , че се е оправил. След една седмица, преди три  дни вдигна температура 39,3 и  не се повлияваше от хомеопатичните температуропонижаващи, не се повлияваше и от Nurofen, наложи се да му дам за спадане Hexalgin/това ми изписа педито да давам, ако има мното висока температура /. При прегледа от педи тя каза, че не е зачервено гърлото, малко само едното уше и ни изписа Сумамед. Накара ни да пуснем посявка на урина .Следобед той вдигна пак същата висока температура и реших да го заведа на уши,нос,гърло - специалист. Той каза, че има възпаление на едното ухо и даде да пие Азатрил ,капки в ушите Гаразон, капки в носа Виброцил и капки в устата за алергия Фенистил. Той каза Азатрила да се пие 8 дни .
Започнахме лечението , което спец. уши-нос-гърло ни даде. Температурата спадна след втория прием на антибиотика/пие се 1 път на 24 часа/. Тази вечер беше третия прием. Детето няма температура, но доста дълго спи -  преди обяд спа 3 часа, следобед още 1 час/като преди не е спал повече от 30 минути сутрин и следобед/
Като взехме резултата от посявката на урината днес се оказа, че има микроб в урината, нашето педи каза , че този антибиотик не действа на този микроб.Каза, че Азаприла да не го пием повече от 3 дни, а спец. уши нос гърло казва 8 дни Междувременно след  високата температура изби и първия зъб.
Моля някой ако може да ми отговори какво му е на детенцето, че вече в чудо се виждам.  Cry Praynig
На шестия месец като правихме задължителното изследване на урината, нямаше микроб, сега има . От уши ли боледуваме или от друго? Как се е озовал този микроб в урината и от какво се получава? newsm78

# 1
  • Мнения: 2 237
Незнам какво точно да те посъветвам...Ние също бяхме със стафилококи,плюс ешерихия и клебсиела.Стафилококите са много упорити.Бих те посъветвала преди да даваш какъвто и да е антибиотик да направите антибиограма за да видите кое влияе на тази бактерия.Лично моята Калина се излекува много тредно,направихме три месечен курс на лечение със Сумамед,Дактарин и Уростим.Последното го давахме,защото се оказа че ешерихията е нападнала бъбреците.
Друго което исках да ти кажа е да пробваш с класическа хомеопатия,Боаронскаат май е по-слаба (поне така мисля)

Важно е да попаднеш на точния лекар и на точния антибиотик.И много търпение,защото това са упорити гадинки.

# 2
  • София
  • Мнения: 677
Миналата седмица вдигна температура 38,4 и с Беладона и Аконитум падна температурата, като продължихме да си даваме другите хомеопатични - Силицеа 9CH  и Осцилококцинум по схема. Освен температурата нямаше никакви видими признаци на болест - не беше отпаднал, нито хрема, нито кашлица. Спадна температурата и смятах , че се е оправил. След една седмица, преди три  дни вдигна температура 39,3 и  не се повлияваше от хомеопатичните температуропонижаващи, не се повлияваше и от Nurofen, наложи се да му дам за спадане Hexalgin/това ми изписа педито да давам, ако има мното висока температура /.

Aз незнам какво разбирап ти под думата КОМПЕТЕНТЕН.Първо в хомеопатията не съществуат"температуропонижаващи" по простата причина,че начина на лекуване на хомеопатичните л-ва няма нищо общо с познатато ти лечение при доктора.Бактерии си имаме пълно в организма,някои от които си седят мирно на определеното място и защо точно сега се е появила точно тази бактерия в урината аз немога да ти кажа,може би по-"компетентен" от мен ще го направи.
Следвашият път когато решиш да лекуваш с хомеопатия малкото ти детенце,моля те прочети нещо за тази алтернативна медицина,методите и на лечение и нейните лекарства.И накрая попитай педиатъра чела ли е Органона(Библията на хомеопатията) от Ханееман,човекът открил хомеопатичните принципи и какво означава - едно единствено,точното лекарсатво за симптомите на болния в даден момент.
Пожелавам ви бързо оправяне и по-леко никнене на зъбчетата.
Бъдете здрави.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт