Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 8 268
Имам кисело зеле в буркан (от магазина) и искам да го сготвя със свинско. Има ли нещо особено - запържвам месото и го изсипвам в тавичката със зелето и подправки?
Прави ли се нещо допълнително на зелето? Да се вари, задушава? Никога не съм готвила с кисело зеле (освен салатка с червен пипер  Laughing)

Благодаря!
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 103
 Smile Не, нищо предварително на залето Naughty
Обаче аз не бих запържвала месото, а бих го сварила за 20 мин., после на хапки ...и ти си наеш нататък  Smile...можеш обаче и ориз да добавиш, по желание естествено...подправки при мен само черен пипер на зърна ..., а за прясно зеле и дафинов лист.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 Twisted Evil по принцип задушавам всичко
и то по отделно
после ги смесвам и  слагам във фурната
  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 785
Аз свинското със зеле не го пека във фурна Peace.
В по-дълбока тенджера нареждам ред зеле/ситно нарязано/,поръсвам с червен пипер,отгоре слагам ред месо,нарязано на средно големи парчета,пак зеле,червен пипер,месо.Така до изчерпване на продуктите,като най-горният ред е зеле.Сол не слагам.В зелето има.
Сипвам водата от зелето и ако е необходимо,доливам топла вода.Течността трябва съвсем леко да покрива продуктите.
Това нещо го варя на съвсем слаб огън около 3 часа,под капак.Става много вкусно и в къщи само така се хапва Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.