Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гр. София

Мнения: 1 881
Помагайте момичета как да го приготвя вкусно.Не съм готвила откакто децата бяха съвсем мънички.Проблемът ми е най-вече за количеството на брашното.Да не стане на туткал ама и да не е като супа.
Цитирай


Мнения: 4 735
Пиле фрикасе  и още едно Пиле фрикасе
Цитирай

гр. София

Мнения: 1 881
рер-4о,благодаря за рецептите.  bouquetМоята майка винаги е правила фрикасето по твоята рецепта,докато моите колежки твърдят,че задължително брашното трябва да се запърже в маслото.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
И аз по метода на 1вата рецепта,  дадена от пепчо.

Варя месото с глава лук и морков.
Запържвам брашното в масло, наливам от бульона на месото, подправям с вегета и черен пипер, слагам жълтъци( понякога разбити с малко кис. мляко, когато имам и както ми скимне) и лим. сок .... при поднасяне ръся магданоз. Smile
Цитирай


Мнения: 3 452
Онзи ден си измислих рецепта за пиле фрикасе. Предният ден бях пекла пиле на сол и понеже не можем да го изядем с мъжа ми, оставих бялото месо от гърдите......
Запържих 1-2 с.л. брашно в масло и понеже нямах бульон, добавих направо кисело мляко, разбито с вода на айрян. Разбърках малко да се сгъсти, след което добавих 2 разбити яйца. След това прибавих бялото месо, нарязано на хапки. Овкусих с черен пипер, сол, малко чубрица - така ставаше дори да се яде с вилица!
И така за нула време имах вечеря с остатъците от пилето Mr. Green...и вече няма да варя пиле за фрикасе!
Цитирай

Варна

Мнения: 997
Да добавя и аз нещо което знам от свекърва ми.Поднесете към фрикасето счукан чесън с оцет,като за шкембе-ако обичате естествено.Аз преди много мразех фрикасе,но овкусено по този начин е много приятно.Естествено не става после да излизате от в къщи Mr. Green
Цитирай

гр. София

Мнения: 1 881
Да добавя и аз нещо което знам от свекърва ми.Поднесете към фрикасето счукан чесън с оцет,като за шкембе-ако обичате естествено.Аз преди много мразех фрикасе,но овкусено по този начин е много приятно.Естествено не става после да излизате от в къщи Mr. Green

Да и на мен ми харесва овкусено с чесън,но си слагам лимон вместо оцет.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 890
И аз готвя фрикасето като Пепчо -2-рата и рецепта. С препечено брашно е по-вкусно и здравословно, по такъв начин се готви и в ДГ. Такъв е и сосът за кюфтета с бял сос.
Цитирай

под голямата лоза

Мнения: 7 727
Айде, нещо и от мен за фрикасето:

Яйцето (или 2) сварявам твъро и после го настъргвам на ситното ренде в готовото фрикасе Peace
.....същото правя и в крем- супата.......
Цитирай

гр. София

Мнения: 1 881
Момичета,да ви се похваля-получи се.  Hug Е,поне аз много го харесах,след като и дребната го яде,това е успех за мен. Mr. Green Само синът ми се цупеше,че не обичал бебешки манджи. Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.