Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

рецепта за реване

  • 15 дек. 2006, 11:42 ч.
  • Преглеждания  16 732  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Шумен
  • Мнения: 397
Уж все съм на диета..а така ми се е преяло реване...а търсачката не работи. newsm78

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 10 857
Имам страхотна рецепта за реване, която винаги се получава:

8 яйца
1 1/3 ч ч захар
1 1/3 ч.ч брашно
1 1/3 ч.ч грис
4 с.л прясно млако
1 1/2 бакпулвер
1 ванилия

Сироп:

3 ч.ч захар
2 1/2 ч.ч вода
6 с.л масло

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
прибавят се гриса, брашното, бакпулвера и ванилията.
Пече се в умерена фурна на 175 С до готовност.
Нарязва се и се залива със сиропа.

Студен блат с топъл сироп /не горещ/.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 63
Малко е off, обаче като малка преядох реване и от тогава само като чуя за реване,
ми става едно гадно..... #Crazy

И в къщи никой не може да ме накара да правя реване - ядат го само навън и то когато са без мен! ooooh!

# 3
  • близо до Витоша
  • Мнения: 4 053
опа,ето ми десерта Hug
Вивиан Благодаря  bouquet

# 4
  • Шумен
  • Мнения: 397
Много ти благодаря Вивиан,утре ще си направя реването  Laughing ... пък после ще лунувам.Аз преди правех едно реване-но то си е просто пандишпан и после сиропиран.А сега ми се яде "истинско" реване.Благодаря за рецептата  Hug

# 5
  • Мнения: 505
Ето още една рецта.

ПРОДУКТИ:
5 яйца
50 г захар (4 супени лъжици)
100 г брашно (1/2 чаена чаша)
25 г грис (5 чаени лъжички)
1 ч.л. вода за разбиване на жълтъците
1 прах ванилия
за сиропа: 200 г захар (1 чаена чаша)
200 мл вода (1 чаена чаша)

ПРИГОТВЯНЕ:
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват на топло с част от захарта и водата. Като се стопи захарта, съдът се отстранява от огъня, но биенето продължава, докато сместа изстине и побелее.
Белтъците се разбиват отделно на твърд сняг с останалата част от захарта и се прибавят към жълтъците при леко разбъркване, като същевременно се ръси по малко от пресятото брашно и гриса. Сместа се ароматизира с ванилия и се изсипва в тава, намазана с масло и поръсена с брашно или покрита с хартия, и се пече в умерена фурна

# 6
  • София
  • Мнения: 10 857
То и това си е само по себе си пандишпанов блат, но с грис вътре. Но на вкис си е като истинско Peace
Хайде после да кажете дали ви е харесало Mr. Green

# 7
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Имам страхотна рецепта за реване, която винаги се получава:

8 яйца
1 1/3 ч ч захар
1 1/3 ч.ч брашно
1 1/3 ч.ч грис
4 с.л прясно млако
1 1/2 бакпулвер
1 ванилия

Сироп:

3 ч.ч захар
2 1/2 ч.ч вода
6 с.л масло

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
прибавят се гриса, брашното, бакпулвера и ванилията.
Пече се в умерена фурна на 175 С до готовност.
Нарязва се и се залива със сиропа.

Студен блат с топъл сироп /не горещ/.

Радвам се, че ти е харесала моята рецепта Wink. Давам гаранции, че винаги се получава и е много вкусно.

# 8
  • близо до Витоша
  • Мнения: 4 053
много вкусно стана Wink
днес ще го правя за втори път,домашните го харесаха Peace
мерси Вивиан  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт