Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Бургас/Neumagen-dhron,Germany

Мнения: 420
Кажете ми в каква марината се слагат пържолите за да стоят крехки като ги изпека?
Цитирай

Varna

Мнения: 1 436
Слагам ги в една купа и ги омесвам със: соев сос, горчица, вино, черен пипер, червен пипер, лук, чубрица и кимион  Peace   Четох тука из форума за киснене в прясно мляко, но не съм много сигурна  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 3 862
Аз лично използвам марината, приготвена от една червена подправка за месо /мисля, че на Пикантина/, малко горчица и малко коняк. Много вкусно става.   chef
Доколкото знам, алкохолът се слага точно, за да е крехко месото.  Wink

Успех ти желая!
Цитирай

София

Мнения: 4 652
Моята марината е: соев сос,зехтин,вегета,черен пипер и чубрица.Може и малко алкохол да се прибави,но и без него стават страшни   chef
Цитирай

Бургас/Neumagen-dhron,Germany

Мнения: 420
А каква гарнитура към тях ще ми препоръчате?И колко време трябва да престоят в марината?
Цитирай

Русе

Мнения: 1 155
Тайната на крехките меса е соевият сос  Peace
Цитирай

БГ-изток

Мнения: 764
Слагам свинско или телешко месо да престои една нощ в хладилника в марината от кисело мляко,соев сос,чесън,последния път сложих и горчица.Месото става крехко и вкусно  chef
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Пробвайте и с новият Унисос на Маги Peace Аз се скъсах да го хваля тук във форума, но наистина за месо е божествен. Особено за вратни пържоли.
Цитирай

Англия/Б-я

Мнения: 508
Жожи аз ги правя по следния начин:

Овалвам пържолите в следните подправки:

вегета,чубрица,червен и черен пипер,кимион,куркума и едно кубче предпочитан бульон
Заливам с една или две чаши бира,червено или бяло вино/според каквото имам в наличност/,соев сос и малко кетчуп.Режа на шайби две глави сух лук,1-2 стръка пресен такъв,няколко скилидки чесън,2 моркова на малки кубчета, нарязвам около 10-ина гъби и няколко маслини на ситни парченца без костилките. Най-отгоре поръсвам с магданоз и джоджен и заливам с вода за да се покрият пържолите.Лично аз оставям в хладилника цяла вечер.Когато са престояли достатъчно време  ги мятам или на скарата или във фурната, като прибавям и соса без зеленчуците.Самите зеленчуци ги задушавам в тигана,прибавяйки тиквички и картофи нарязани на малки кубчета.Отделно си правя салата според сезона.
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Аз пък ги кисна в лимонов сок,вода,сол и чер пипер. За 1 кг месо пропорциите са - 200 мл вода,1 ч.л сол, чер пипер на вкус, сока на един лимон. Кисне месото една нощ в маринатата.

А за гарнитура може всичко. Ориз,пържени/задушени картофи, задушени заленчуци, гъби в масло.....
Цитирай

София

Мнения: 19 789
Изобщо не им правя марината /освен обичайната суха -сол,черен и червен пипер/. 
От 1 година ги пека само  в тава с фолио на 130-150 градуса, с малко водичка - около 2 часа. Стават много крехки.
2-3 пъти махам фолиото и поливам със соса, или ги обръщам -както преценя, после слагам пак фолиото и продължавам да пека.
После ги запичам  - без фолиото /ако е необходимо/.
Цитирай


Мнения: 2 094
Аз изцеждам пресен лимон, зехтин, резенчета лук, подправки за скара и барбекю, сол и черен пипер. Преди да ги изпеча махам лука, за да не загори.
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Извинявайте за тъпия въпрос, но не ми е ясно с всички тези подправки поръсвате пържолите, а малко водичка не слагате ли  newsm78 не трябва ли целите да са потопени в соса newsm78
Цитирай


Мнения: 286
Аз ги слагам в марината от кетчуп и майонеза за 2 часа и след това ги пека.
Цитирай


Мнения: 8 505
Бяло вино и подправки.Последните не са постоянни,обичам да експериментирам с тях.
Rouz,за самото мариноване ли питаш?Не е необходимо.Ако те притеснява,че не са целите потопени в соса,разбърквай ги от време на време.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора