Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 дек. 2006, 16:46 ч.

Тиквен пай?

  • 2 775
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 139
Реших да правя тиквен пай за Коледното ни парти. Имам си рецепта, имам си и форма за пай, но искам да попитам някой който вече е правил такъв сладкиш, пая направо от формата ли се реже (моята е тефлонова и не ми се рискува да я надраскам) или се обръща в някакъв поднос???
Посъветвайте ме моля!!!  Praynig ooooh!

# 1
# 2
  • USА
  • Мнения: 1 436
Ооо, не се обръща, защото ще се развали фасона на пая. Аз режа направо във формата, но с  hahaha пластмасов нож. Предполагам, че ако сложиш хартия за печене на дъното на формата също ще стане  Thinking.

# 3
  • София
  • Мнения: 22 438
Зависи какво е тестото на пая /и дали има въобще тесто/ ако е маслено - може и да се извади от формата.
Има най-различни пайове.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 351
Ще дадеш ли рецептата, моля  Praynig, аз в замяна мога да предложа рецепта за тиквен чийз-кейк  Wink

# 5
  • Мнения: 139
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/pie_pumpkin

На ей тази рецепта в интернет се спрях...
Но все не мога да си представя как ще ми стане пая....

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 647
Съжалявам, че сега виждам темата...
Ето изпитана от мен и харесвана рецепта(на Звездев е)

за тестото:
300г брашно
200г маргарин (на дребни парченца)
1 щипка сол

за пълнежа:
500г тиква
1 с.л. брашно
6 с.л. захар
1 ч.л. канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 ч.л. сол
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко

Тестото се замесва бързо, за да не омекне. Прибавят се 3 с.л. подсолена студена вода. Оставя се за 30мин в хладилника.
Тиквата се сварява и пюрира. Като изстине, се прибавят подправките. След това се прибавят предварително разбитите яйца с мляко.
Тестото се разточва и се слага във формата. Разпределя се пълнежът. Пече се 15мин в силно загрята фурна до 220оС, като тавата се поставя в долната част на фурната, но не на дъното. После се премества по средата, а температурата се намалява на 170оС. Печенето продължава още 30-40мин, докато се втърди пълнежът.

Да добавя, че не си падам много по силните подправки и не слагам джинджифил и индийско орехче. Слагам съвсем малко канела и едно прахче ванилия.

Пека в тефлонова тавичка. Като се изпече и поизстине, го местя в поднос и там го режа.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт