Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора


Мнения: 1 045
Вчера направих меденки, когато ги извадих от фурната ги покрих с кърпа, после ги сложих в кутия. Няколко часа по-късно вместо мекички меденки имах насреща си малки тухлета. Как да ги размекна, или да си ги запазя за лошата съседка с невъзпитаното куче?
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
МОжеш да ги слепиш една за друга с мармалад. И ги сложи в някаква кутия. Утре ще омекнат.  Laughing
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 506
В началото меденките винаги са много твърди. Колкото повече стоят, по-меки и вкусни стават!  Wink Laughing
Цитирай

ново

Мнения: 1 058
МОжеш да ги слепиш една за друга с мармалад. И ги сложи в някаква кутия. Утре ще омекнат.  Laughing
В този случай няма начин да не станат мекички.

Някъде Наталина беше писала, че се съхраняват в плътно затваряща се кутия с парче ябълка, като парчето се подменя всеки ден.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Явно са препечени.
Съветвам да го слепиш.
 ИЛи можеш да направиш някакъв сироп и да ги потопиш и извадиш веднага. После ги сложи в кутия на хладно с парчета ябълка вътре.
Можеш да ги сложиш и в гевгир, а гевгира в/у тенджера с вряща вода. Да станат на парна баня. После пак в кутия с ябълки и пак на хладно.
Цитирай


Мнения: 505
Освен да ги слепиш със сладко, можеш и да потопиш всяка до половинат в разтопен шоколад. И аз като останалите смаятам, че като престоят ще омекнат. А ако не омекнат, винаги можеш да ги украсиш и да ги закачиш на елхата, като много оригинална украса  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 19 804
 Hug помислих, 35 че ще правиш къщичка /сладка/
Цитирай


Мнения: 1 045
Денис hahaha
Намазах ги със сладко, и сега ще нарежа ябълка. Но аз и така си ги ям. 35
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450
Ха,пък аз си мислех,че само моите меденки стават така 35.И ние си ги ядем твърдички Laughing,даже така по-ни харесват,ама питаш ли бабата в къщи-голям провал са меденките ми за нея Crazy
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Дайте рецепта за тези меденки де......
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
ето я моята коледна медена къщичка   Very Happy



Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Дайте рецептичка моляяяяяяя.
Нямам спомен миналата година как ги правех и откъде взех рецептата.
От тук от форума беше, но не се сещам от кой.

МОжеш да ги слепиш една за друга с мармалад. И ги сложи в някаква кутия. Утре ще омекнат.  Laughing

Така ги направих и аз преди и омекнаха.
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450
Еееее,Блонди,тази къща не си я правила ти Mr. Green нали?

 Моята рецепта(не от форума) е:
2 яйца,1ч.захар,1ч.олио,1канела,2с.л. мед,1ч.л. сода кипната в оцет,брашно-колкото поеме.Овалвам ги в орехи,или слагам в тестото.
Цитирай


Мнения: 1 045
Има в коледната тема в готварския много рецепти, както и в гответе с мен-www.gotvetesmen.com.
Аз ги направих така:
2 кафени чаши брашно
1/4 пакетче бакпулвер
1 кафена чаша мед
1/2 к. ч. захар
100 гр. масло
и 2/3 к. ч. кисело мляко.

Половината разбърках с какао и разделих на две. Искаше ми да станат на тъмни и бели квадрати, но нищо, следващия път.

Снимка
http://images12.snimka.bg/001738574.jpg
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Еееее,Блонди,тази къща не си я правила ти Mr. Green нали?

Нееее, само я сглобих и украсиииих  Mr. Green
ама ти си трай  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора