Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

Варна

Мнения: 1 858
а не знам как да ги приготвя Embarassed в смисъл със или без варене newsm78 newsm78 newsm78
ohne vorkochen,май е без варене Thinking
и тогава как се прави лазанята newsm78имам рецепта за лазаня с кори които се варят предварително.с тезци дали ще стане?Мой много въпроси станаха,но довечера ще имам гости и съм решила с лазаня да ги гостя
Помагайте  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 094
Аз лично не ги варя. А ето и как приготвям лазанята.
Правя доматен сос с лук, чесън, чубрица, магданоз, кайма, гъби или там каквото месо предпочиташ и нареждам в стъклен съд с похлупак една кора, сос, кашкавал, още една кора, сос, сирене и т.н. Най-отгоре настъргвам отново кашкавал. Всичко запичам във фурната на 220градуса, за 30-тина мин. е готово.
Дано съм ти помогнала.
Цитирай


Мнения: 901
ohne vorkochen се превежда БЕЗ предварително варене .. тоест са готови за употреба...

колко до готвенето праивш по любимата рецепта но не вариш корите... или пък може да ги бланшираш нищо че пише без.. това няма да им навреди..
Цитирай

у дома

Мнения: 214
Аз съм правила лазаня само два пъти.Ще ти кажа как я правя аз.Значи първо запържваш кромид след това кайма и добавяш домати (както за мусака), слагаш и подправки каквито имаш.Отделно си правиш сос бешамел.И в една тава квадратна слагаш ред кори и изсипваш двата соса аз например ги смесвам и двата и така ги редуваш като завършиш с кори.Направи повече сос за да не е суха лазанята.Не мога да ти кажа пропорциите ,защото аз слагам на око.Към доматения сос сложи повече кайма.След това печеш.Да ви е сладко.А забравих корите не се варят.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 858
Благодаря на всички за отговорите  bouquet
само  още едно въпросче/дано не е много тъпо/ Embarassed Embarassed Embarassed
те много мънички ми изглеждат тея кори???по две ли трябва да слагам или?
Цитирай


Мнения: 901
зависи от тава ти..моята побира по три на ред ..
Цитирай

Варна

Мнения: 1 858
Marabu,Благодаря Hug
Цитирай
Не че искам да се хваля,но ако знаете половинката ми каква лазаня прави,почти той готви и то за удоволствие
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
Не смятах да празнувам РД, но ме изненадаха гости и лазанята спаси положението. Моите кори бяха на Мелиса-без варене - 24 на брой. От тях използвах 16 - 4 реда по 4 кори. Намести си ги първо на тавичката, за да видиш колко ще ти побере. В една малка тенджерка си правя бешамелов сос като запържвам 2-3 с.л. брашно в масло, разреждам с прясно мляко и вода, а после добавям 1 гъбена крем-супа на "Маги", малко топено сиренце, заквасена сметана/ако искаш/ и сол, ако е необходимо. Отделно запържвам зелен /или стар/ лук с кайма, ч. пипер, розмарин........После поливам в тавата от бешамела и нареждам първия ред кори, пак заливам с бешамел, пак кори. Изсипвам каймата, редя кори и пак сос.....Корите трябва да са покрити със соса. Отгоре настъргвам кашкавал и слагам във фурната. Когато се запече кашкавала и са омекнали корите е готово. Супер калорично е, но ужасно вкусно! Mr. Green
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Правя соса по-рядък и те си поемат от него. Става въпрос за доматения сос с кайма или каквото и да е друго. Бешамеловия си го правя нормален. Но пък тавата ми е кръгла 36 см, какво чупене и наместване на кори пада....
Цитирай

Хасково

Мнения: 719
на корите на мис каприз пише да се бланшират леко.
Цитирай


Мнения: 139
Аз лично съм срещала 2 вида кори за лазаня. Едните, които купих от БИЛЛА бяха полузамразени, но меки и покрити с някакво брашно, които в комбинация със сос бешамел се използваха директно. Но съм попадала и на такива, които бяха с твърдостта на макарони и беше немислимо да ги използвам без да ги варя. В противен случай лазанята щеше да стане камък  tooth tooth tooth
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
На корите ВИНАГИ пише как да се приготвят - искат ли варене или не Naughty
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
И това, че корите са твърди няма нищо общо с варенето. Тези, които купувам /а, аз винаги търся да си купя такива без варене, защото все не ми стига времето/, са били твърди-макаронено тесто, стават чудесни, без варене и без лазанята да ми стане на камък.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 922
И това, че корите са твърди няма нищо общо с варенето. Тези, които купувам /а, аз винаги търся да си купя такива без варене, защото все не ми стига времето/, са били твърди-макаронено тесто, стават чудесни, без варене и без лазанята да ми стане на камък.
Tочно, и аз такива купувам не ги варя предварително, чудна става лазанята, само че я правя, когато има повече хора вкъщи свекърите или майка ми, само за двама ни не ми се цапа една камара съдове.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора