Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
 newsm78 Някой да знае как се правят воденички newsm78
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 940
Аз ги варя в тенджерата под налягане и после запържвам в масло, черен пипер и малко вино; понякога ги приготвям и "по селски" или панирани.
Цитирай

София- Света Троица

Мнения: 118
На супа или със ориз
Цитирай
Мерси много Hug
Цитирай

София

Мнения: 301
Баща ми ги прави на фурна с доматен сок(повечко)лук,чесън,чер пипер и разни други подправки-стават СТРАХОТНИ!!! Peaceмеки,сочни,направо се топят в устата Love

п.п.направо ми се доядоха Peaceаз ги предпочитам пред дробчетата Wink
Цитирай
А да ги варя ли преди фурната newsm78 Wink
Цитирай

София

Мнения: 19 766
А да ги варя ли преди фурната newsm78 Wink

Аз ги варя МНОГО дълго /понякога и 2 часа/ в богат бульон- сол,черен пипер, лук, морков, дръжки магданоз и т.н/
След това в йенска тенжера с капак: воденичките  +пушено сирене+вино+подправки/1/4 дафинов   лист и т.н/+1/4 ч.ч течна сметана+ бекон +маслини.../
Може да сложиш и нещо друго, което на теб ти харесва.
Пека  с капак на 175 градуса - около час.
Течността трябва почти да ги покрива, защото ако се запекат много стават твърди.
Цитирай


Мнения: 1 045
Вчера направих, след консултация с баба ми.
Варих ги към час в тенджера под налягане, после запържих морков, лук и ориз и ги бутнах във фурната. сложих малко вода, разтоврих 1 и 1/2 зеленчуков бульон Маги и добавих черен пипер и джоджен.
http://images12.snimka.bg/001740669.jpg
Цитирай

София

Мнения: 301
А да ги варя ли преди фурната newsm78 Wink
Задължително!!! Peaceи после в йенското с другите съставки и хоп във фурната,може и червено вино да им сложиш и масълце-по твой вкус,каквото обичаш-импровизираш или събираш каквото ти хареса от рецептите на всички мами които сме ти писали и правиш воденичките Mr. Green Love
Цитирай
Ей вие сте страхотни newsm03 newsm51 newsm53
Цитирай


Мнения: 502
Аз наскоро правих в гювече.Първо ги сварих ,после ги разпределих в гювечетата и им сложих сирене,доматена консерва, кашкавал,гъби. Можеш да сложиш каквото имаш в хладилника. Вкусно е.
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Ето и моята рецепта:
300-400 гр воденички (може да има и сърца), 100-150 гр сварено пилешко месо, 1 ч.ч. ориз, 3 ч.ч. бульон, 50 гр гъби, 15-20 стафиди, половин пакетче масло (60-65гр), настърган кашкавал, черен пипер и сол.
Воденичките се варят с 1 ч.ч. бульон (или подсолена вода) до омекване. После всичко се досготвя във фурната. Кашкавала е за поръсване отгоре.
Цитирай

Варна

Мнения: 28
Ето как ги обичаме у дома:Първо ги варя в тенджерата под налягане над 1час.После става много бързо:За 1кг.воденички-Нарязвам и задушавам 2-3глави лук,прибавям 250-300гр.гъби.Като омекнат,слагам4-5 печени пиперки,нарязани по наедро,малко бяло винце,2с.л.доматено пюре,сол,черен пипер,добавям воденичките без сока им.Накрая слагам малко размито с вода брашно да се получи сосче и 3-4с.л. заквасена сметана(1/2 малка кофичка).За добър външен вид може всичко да се сложи в тавичка и поръсено с настърган кашкавал да се запече.Става много вкусно!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.