Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 301
Вчера мъж ми купи гювеч за Коледната капама и реших да го пробвам "как работи"
първото нещо което ми хрумна е да направя един боб,та Моля за следното-ако някой е правил да сподели как?
Имам предвид какво да му сложа-както си го правя в тенджера ли?!?
колко време да го оставя във фурната?!?
няк'ва мръФка да му сложа ли Blushнапр.наденица,пушени гърди,карначе,де да знам нещо такова или...?!?ча аз боб много не обичам,ама мъж ми Обожава,та като има мръФчица-всички ще сме доволниа капака запечатва ли се с тесто,като при капамата или не?
И кой кавото се сети нека сподеели Love
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Правила съм много пъти. Предварително варя боба около 10 минути в тенджера на газов котлон и хвърлям първата вода. Прехвърлям боба в гърнето и му слагам лук, чушка , морков червен пипер, олио и вода. Слагам гърнето преди да си легна на най-слабата фурна и го оставям за цялата нощ вътре. Сутринта му добавям сол и домати на вкус и след около още половин час го ароматизирам и изключвам фурната. Моите ароматни тревички са магданоз, гюзум, 2-3 листенца босилек, дивисил също. Понякога ги съчетавам, понякога само магданоз, защото ми е любимата продправка. Всичко сготвено в гърне по този начин е по-вкусно. И месо съм готвила там, така че ако добавиш наденичка, няма да му навреди на боба, напротив.
Цитирай

София

Мнения: 301
Правила съм много пъти. Предварително варя боба около 10 минути в тенджера на газов котлон и хвърлям първата вода. Прехвърлям боба в гърнето и му слагам лук, чушка , морков червен пипер, олио и вода. Слагам гърнето преди да си легна на най-слабата фурна и го оставям за цялата нощ вътре. Сутринта му добавям сол и домати на вкус и след около още половин час го ароматизирам и изключвам фурната. Моите ароматни тревички са магданоз, гюзум, 2-3 листенца босилек, дивисил също. Понякога ги съчетавам, понякога само магданоз, защото ми е любимата продправка. Всичко сготвено в гърне по този начин е по-вкусно. И месо съм готвила там, така че ако добавиш наденичка, няма да му навреди на боба, напротив.
Много Вкусно звучи  bouquet
Ще го пробвам още днес Peace
  bouquet Love  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 094
Аз варя боба около 30 мин. в гърнето и след това изхвърлям водата. 1 час преди да стане готов му слагам лук, чубрица, джоджен, сол, чушки, моркови, черен пипер, зехтин, доматено пюре, сол и бекон. Става много ароматен и вкусен.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.