Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 4 423
Моля ви за рецепта за сладкиш Агнеса, надуха ми главата в къщи а аз дори не съм го чувала Embarassed
« Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 21:02 от Morena »
Цитирай

Пз

Мнения: 293
 Crying or Very sadЕто моята ''Агнеса'',която правя от доста години и в къщи я харесваме!!Надявам се да ти бъда  полезна.
Продукти:

300г масло
1,1/2 чаена чаша пудра захар
1,1/2 чаена чаша млени орехи
1,1/2 чаена чаша брашно
настърган лимон
6 белтъка на пяна

Начин на приготвяне:

    * Всичко се разбърква добре.
    * В добре намазана тавичка се пече около 25 минути /150-200/градуса.
    * След като се опече се залива със шестте жълтъка смесени с 1,1/2 чаша пудра захар и настърганата кора на един лимон.
    * Оставя се да се втвърди 24 часа.
    * Нарязва се на парчета на 12-тия час.

А тази още не съм я пробвала.

ПРОДУКТИ:
7 с.л. брашно
200 гр краве масло
1 ч.ч. пудра захар
2 ч.ч. смлени орехи
4 белтъка
2 ванилии
Глазура:
4 жълтъка
1 ч.ч. пудра захар
1 с.л. ром(коняк)
3 с.л. какао


ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване. Прибавя се по малко брашното. Прибавят се орехите и ванилията и се разбърква добре. Накрая се добавят белтъците, разбити на твърд сняг и сместа внимателно се разбърква. Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и посипана с брашно тавичка (или покрита с хартия за печене). Сладкишът се пече в умерена фурна, за около 15-20 минути. Ако бързо започне да розовее, покрийте го отгоре с хартия за печене. За глазурата: Жълтъците се разбиват на водна баня ( над съд с кипяща вода, но дъното на купата да не допира водата) заедно с пудрата захар до побеляване и сгъстяване на сместа. Прибавя се какаото и 1 с.л. ром(коняк). Изпеченият сладкиш се залива с глазурата и се оставя да престои 24 часа. След това се нарязва на ромбоидни или квадратни парчета.
Цитирай

София

Мнения: 4 423
благодаря ти  bouquet Hug, но не се печат жълтъците, така сурови ли? Rolling Eyes
Цитирай

Пз

Мнения: 293
Ами аз ползвам пресни яйца от село ми ги донасят.Но втората рецепта е с жълтъци ,който се третират на водна баня!!
Цитирай

София

Мнения: 4 423
благодаря много  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 102
Този сладкиш става много хубав и с бадеми, а в заливката може да се сложи какао.
Цитирай

София

Мнения: 4 423
Много благодаря Hug
Цитирай

usa

Мнения: 3 366
мен от пресни яица ме е страх,ако ще и аз да съм ги пасла тез кокошки..
та  след като го залея го оставям на много намалена фурна,на малко отворена вратичка(на фурната)понякога дори докато се втвърди..
много го обичам аз тоз сладкиш,става безобразно бързо и лесно,и е ок за всякакви поводи
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.