Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора

София

Мнения: 114
Опитах се да направя пилешки хапки с корнфлекс, но се оказа само нещастен опит от моя страна. В тигана корнфлекса се отдели от пилето и сега имам два загорели тигана с корнфлекс и изпържено голо пилешко месо. Ако някой знае тайната, за да не се отделя панировката от пилешкото моля да я сподели  baby_neutral. Хапвала съм подобно нещо в заведение и е било много вкусно, но мойто направо на нищо не прилича.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 5 789
Овалваш хапките/филетата в брашно (с царевично става супер!), потапяш в разбито яйце и накрая овалваш в натрошен корнфлейкс. После пържиш в силно сгорещена мазнина. Това е.
Успех следващия път!  Very Happy
Цитирай


Мнения: 3 364
аз правя пилешки бутчета, обилно намазани с максло или маргарин, оваляни в натрошен корнфлейкс и печени на фурна
Цитирай


Мнения: 3 198
ъ-ъ, никакви панировки - потапяш в яйце, колкото да се намокри месото и овалваш в начупения корн - намачкан с бутилка между два листа хартия (може и в картофени люспи - също е хрупкаво и вкусно).  Ако е големи парчета корн - тогава се отлепва, както и Pipinka казва. Притискаш леко с ръце парчетата месо - ама те така или иначе си падат "люспи" в тигана - е чак да се отлепи съвсем не ми се е случвало, но  от пролетта насам само в корнфлейкс и картофени люспи правя пилешки филета (а това е поне веднъж седмично)
« Последна редакция: пн, 18 дек 2006, 08:28 от pep-4o »
Цитирай

София

Мнения: 4 677
Ще ти кажа аз как ги правя , досега винаги са ставали много добре - първо си нарязваш филенцата на по - тънки парчета . Съвсем леко ги овалваш в брашно , после яйце и накрая в корнфлейкса ( аз го натрошавам в блендера ) . Може би си го оставила по - едър корнфлейкса и затова не е залепнал за месото .
Брашното наистина може да си го спестиш , но аз съм ги правила и по двата начина , не намирам разлика .
Много вървят със сос от 2 лъж. кисело мляко , 1 лъж. майонеза , малко горчица и сух копър !  bowuu

Цитирай

София

Мнения: 114
Благодаря ви много момичета, корнфлекса наистина ми беше малко едър, а пък аз бях много ядосана от жалкото ми творение.
Ще пробвам с брашно, яйца и ситно натрошен корнфлекс и ще пиша какво е станало.

аз правя пилешки бутчета, обилно намазани с масло или маргарин, оваляни в натрошен корнфлейкс и печени на фурна

Между другото четох, че месото може да се намаже в разбита майонеза с горчица и тогава да се оваля в готово картофено пюре и също да се запече.
Цитирай


Мнения: 2 513
Аз преди малко се опитах да направя пилешки филенца с корнфлейкс....пържени. Обаче корнфлейкса изгоря за нула време, а пилето остана почти сурово. Затова реших останалите филенца да ги намажа със смес от майонеза и яйце, после да ги овалям в корнфлейкса и да ги запеча на фурна. Станаха страхотни!!! Бързо, лесно, вкусно и най-вече чисто.
Цитирай


Мнения: 3 198
Пилешките филета не трябва да са дебели - най-добре на "пръчки - с дебелина не повече от 1.5-2см.  И никога котлона на мах - на степен 2/3 от мощността.  Ама щом и печени сте ги харесали, става
Цитирай

София

Мнения: 4 677
Аз преди малко се опитах да направя пилешки филенца с корнфлейкс....пържени. Обаче корнфлейкса изгоря за нула време, а пилето остана почти сурово. .

Прекалено силен ти е бил котлона , затова не са станали  Wink
Цитирай


Мнения: 2 513
Ясно...другия път ще си знам.
Явно "силно нагорещена мазнина" не винаги означава котлона на макс  Embarassed Embarassed Embarassed

Мерси  bouquet
« Последна редакция: пн, 18 дек 2006, 18:32 от Крюела ДеБил »
Цитирай

Ruse

Мнения: 388
може да ви се стори тъп въпроса ама какъв корнфлекс ползвате(имам предвид марка) Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 4 677
Ясно...другия път ще си знам.
Явно "силно нагорещена мазнина" не винаги означава котлона на макс  Embarassed Embarassed Embarassed

Мерси  bouquet
Дори и да е на мах догато се загрее мазнината после трябва да си го намалиш  Very Happy . В интерес на истината аз от доста време ги правя , но имам 1-2 несполучливи опита и то точно когато си мислех , че " вече ги мога "  Confused

може да ви се стори тъп въпроса ама какъв корнфлекс ползвате(имам предвид марка) Mr. Green
Най - обикновен на Нестле , в червените кутии  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора