Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора
Опитах се да направя пилешки хапки с корнфлекс, но се оказа само нещастен опит от моя страна. В тигана корнфлекса се отдели от пилето и сега имам два загорели тигана с корнфлекс и изпържено голо пилешко месо. Ако някой знае тайната, за да не се отделя панировката от пилешкото моля да я сподели  baby_neutral. Хапвала съм подобно нещо в заведение и е било много вкусно, но мойто направо на нищо не прилича.
Цитирай


Овалваш хапките/филетата в брашно (с царевично става супер!), потапяш в разбито яйце и накрая овалваш в натрошен корнфлейкс. После пържиш в силно сгорещена мазнина. Това е.
Успех следващия път!  Very Happy
Цитирай


аз правя пилешки бутчета, обилно намазани с максло или маргарин, оваляни в натрошен корнфлейкс и печени на фурна
Цитирай


ъ-ъ, никакви панировки - потапяш в яйце, колкото да се намокри месото и овалваш в начупения корн - намачкан с бутилка между два листа хартия (може и в картофени люспи - също е хрупкаво и вкусно).  Ако е големи парчета корн - тогава се отлепва, както и Pipinka казва. Притискаш леко с ръце парчетата месо - ама те така или иначе си падат "люспи" в тигана - е чак да се отлепи съвсем не ми се е случвало, но  от пролетта насам само в корнфлейкс и картофени люспи правя пилешки филета (а това е поне веднъж седмично)
« Последна редакция: Пон., 18 Дек. 2006, 08:28 от pep-4o »
Цитирай


Ще ти кажа аз как ги правя , досега винаги са ставали много добре - първо си нарязваш филенцата на по - тънки парчета . Съвсем леко ги овалваш в брашно , после яйце и накрая в корнфлейкса ( аз го натрошавам в блендера ) . Може би си го оставила по - едър корнфлейкса и затова не е залепнал за месото .
Брашното наистина може да си го спестиш , но аз съм ги правила и по двата начина , не намирам разлика .
Много вървят със сос от 2 лъж. кисело мляко , 1 лъж. майонеза , малко горчица и сух копър !  bowuu

Цитирай


Благодаря ви много момичета, корнфлекса наистина ми беше малко едър, а пък аз бях много ядосана от жалкото ми творение.
Ще пробвам с брашно, яйца и ситно натрошен корнфлекс и ще пиша какво е станало.

аз правя пилешки бутчета, обилно намазани с масло или маргарин, оваляни в натрошен корнфлейкс и печени на фурна

Между другото четох, че месото може да се намаже в разбита майонеза с горчица и тогава да се оваля в готово картофено пюре и също да се запече.
Цитирай


Аз преди малко се опитах да направя пилешки филенца с корнфлейкс....пържени. Обаче корнфлейкса изгоря за нула време, а пилето остана почти сурово. Затова реших останалите филенца да ги намажа със смес от майонеза и яйце, после да ги овалям в корнфлейкса и да ги запеча на фурна. Станаха страхотни!!! Бързо, лесно, вкусно и най-вече чисто.
Цитирай


Пилешките филета не трябва да са дебели - най-добре на "пръчки - с дебелина не повече от 1.5-2см.  И никога котлона на мах - на степен 2/3 от мощността.  Ама щом и печени сте ги харесали, става
Цитирай


Аз преди малко се опитах да направя пилешки филенца с корнфлейкс....пържени. Обаче корнфлейкса изгоря за нула време, а пилето остана почти сурово. .

Прекалено силен ти е бил котлона , затова не са станали  Wink
Цитирай


Ясно...другия път ще си знам.
Явно "силно нагорещена мазнина" не винаги означава котлона на макс  Embarassed Embarassed Embarassed

Мерси  bouquet
« Последна редакция: Пон., 18 Дек. 2006, 18:32 от Крюела ДеБил »
Цитирай


може да ви се стори тъп въпроса ама какъв корнфлекс ползвате(имам предвид марка) Mr. Green
Цитирай


Ясно...другия път ще си знам.
Явно "силно нагорещена мазнина" не винаги означава котлона на макс  Embarassed Embarassed Embarassed

Мерси  bouquet
Дори и да е на мах догато се загрее мазнината после трябва да си го намалиш  Very Happy . В интерес на истината аз от доста време ги правя , но имам 1-2 несполучливи опита и то точно когато си мислех , че " вече ги мога "  Confused

може да ви се стори тъп въпроса ама какъв корнфлекс ползвате(имам предвид марка) Mr. Green
Най - обикновен на Нестле , в червените кутии  Wink
Цитирай


1-11 от 11 отговора