Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 180
Майка ми прави страхотно пълнено пиле, което всички обожаваме. Аз съм в процес на обучение Smile

Пълнено пиле с ориз (мама) Smile
Продукти:
1 пиле, заедно с дреболиите
За плънката:
1 глава лук
1 купичка ориз
черен пипер, чубрица, кимион, сол на вкус
1/2 - 1 ч. ч. вода
За канапето:
1 буркан кисело зеле
1 суп. л. червен пипер
2 ч. ч. вода
олио
Приготвяне:
В голяма тава слагаме киселото зеле и го объркваме с червения пипер, олиото и водата. Отгоре слагаме пилето.
Плънката: Всичко е нарязано на много ситно. В тиган първо слагаме да се пърйат воденичката и сърцето. Като поомекнат добавяме дропчетата, бъбречетата и лука. Като омекнат слагаме ориза и подправките. Като се позапържи слагаме водата. Сваляме от котлона когато водата изври.
Пилето го осоляваме, но съвсем малко, пълним го и го зашиваме. Краката му се връзват с конец. Отгоре поливаме с олио. Ако пилето е много високо, го завиваме с фолио или торбичка за печене. Като се пече окло 1 час го обръщаме. Ако има останала плънка я слагаме тогава. Пече се в предварително загрята фурна. Когато заври се намаля на 2. Отдолу може да остане на 3.

А вие как правите пълнено пиле?
Цитирай

out of space

Мнения: 7 339
За да си спестя шиенето, запушвам дупето на пилето с половин лимон или домат. Така хем не губя време, хем плънката се овкусява допълнително.
Цитирай

София

Мнения: 632
Цитат на: Erica
За да си спестя шиенето, запушвам дупето на пилето с половин лимон или домат. Така хем не губя време, хем плънката се овкусява допълнително.

Много яка идея! #Milti Ще я пробвам непремено!Мерси ,Еricа. Love
Цитирай


Мнения: 180
Благодаря за идеята Ерика. Никога не бих се сетила. Ти определено си гении  newsm20
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.