Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 дек. 2006, 15:54 ч.

Как се размразява кърма?

  • 569
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 111
Здравейте,не знам колко време преди употреба да извадя шишето от фризера?Как става размразяването,за да не се повреди кърмата?
Благодаря!

# 1
  • София, България
  • Мнения: 1 610
еми аз я вадех сутринта от фризера в хладилника, следобяд към 16,00 я вадех на стайна температура и до 18,00 когато ми трябваше за кашата беше готова, и само я затоплях. По ми е трудно на мен с размразяването на пюретата, стават много гадни, като гъба, напоена с вода. Някой ако знае начин да се размразяват така че да добият вида в който са замразени може да напише как става

# 2
  • София-там нейде в западната част
  • Мнения: 2 048
цитат :

Размразяване и използване на млякото

Нормално е съхранената кърма да се раздели в контейнера на две части, едната изглежда като крем, а другата да е по-светло оцветено мляко. Цветовете на човешкото мляко варират, то може да бъде синкаво, жълтеникаво или кафеникаво. Просто нежно разклатете млякото за да смесите двете части. Размразяването и затоплянето на кърмата не отнема много време. Никога не поставяйте бутилка или контейнер с кърма в микровълнова печка. Млякото не се загрява равномерно в микровълнова печка и Вие няма да имате контрол над температурата на млякото и може да изгорите бебето. Всичко, което трябва да направите е да поставите бутилката или контейнерът със замразеното мляко първо под студена и след това под топла вода за няколко минути. Ако не разполагате с течаща, гореща вода бихте могли да затоплите вода в домакински съд на печката. Дръпнете съда от огъня и поставете контейнера в топлата вода. Никога не загрявайте контейнера директно на котлона. Разклатете млякото, след това го тествайте на китката си, за да се уверите, че е достатъчно добре затоплено. Веднъж размразена кърмата може да бъде охлаждана, но не и замразявана отново
от тук :http://www.biberonbg.com/info/lesno_karmene.htm

радос по принцип веднъж замразени пюретата после нямат същия вкус особено ако има вътре картоф не е желателно той да се замразява ...  по-добрия вариант е да се замразят малки количества и към прясно сварен картоф да се прибавя останалото или просто да правиш по-малко количество и да го съхраняваш в хладилника за по-кратко време

# 3
  • София - Бургас
  • Мнения: 1 757
На водна баня!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт