Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Varna

Мнения: 1 436
Не можах да открия нищо такова в рецептите, извинявам се темата ако се повтаря  Hug Та знае ли някой как се прави тази вкуснотия? Имам спомени за извара, майонеза или кисело мляко, подправки, чесън/праз  newsm78 Хайде вие сте  Laughing
Цитирай

Пловдив

Мнения: 83
Аз лично слагам извара,около 1/2 кг.,1 майонеза,чесън,черен и червен пипер,чубрица и сол,всичко на око и според вкуса!
бон апети!  chef
Цитирай

При хората, които обичам

Мнения: 3 193
Пакет извара, натрошено сирене - около 200гр., майонеза,  червен пипер, чубрица, чесън /по желание/.

По принцип, класическата рецепта е с олио, не с майонеза.
Цитирай

под тепетата

Мнения: 1 890
По рецептурника за ДГ :
  700г извара,олио 150мл, моркови 150г, смляна чубрица 6г, червен пипер 6г, кромид лук 60г, сол 2г.
  Към изварата при непрекъснато бъркане се прибавя на тънка струя олиото. След поемането на цялото количество мазнина се прибавят чубрицата, червеният  пипер и настърганите на ситно ренде моркови и лук. Сместта се разбърква добре.
 Тази смес е дадена за 10 порции .
Цитирай


Мнения: 936
Аз я правя  така:
изварата, праз, чесън, червен пипер, сол, майонеза и малко кисело мляко да и олекоти вкуса.
Цитирай

София

Мнения: 503
Кисело мляко и майонеза - равни части, извара и сирене - две към едно, чесън, червен пипер, бял пипер, сол. При нас се продава т.н. натрошено сирене - отчупилите се парченца от бучките в саламурата. Доста по евтино е и е идеално за целта - само, че обикновенно е доста солено и трябва да внимаваш колко слагаш.
Цитирай

Varna

Мнения: 1 436
Последно го направих с извара, маслини, лук, брашно от чесън, олио, черен и червен пипер, чубрица и го пасирах, стана ммммммм, пък като си поеме миризмите ще е направо МММММММ   chef Благодаря на всички за отговорите! Другият път ще пробвам с мляко и майонеза  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.