Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гр.Варна

Мнения: 1 425
Ох, момичета помагайте.Моя син ме е заврънкал да му правя меденки,ама като не знам как. newsm78Може ли да ми дадете някоя практична речепта?Много ви благодаря!  bouquet
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Moята рецепта по която направих в неделя е следната:
2 яйца се разбиват с 1 ч.ч. захар, прибавя се малко повече от 1/2 ч.ч. мед, 1 ч.ч. олио, 1 с.л. канела, 1 ч.л. сода бикарбонат и брашно, колкото поеме за нелепкаво тесто,отива към 500-600 гр. Като правя едната част, другата половинка я държа в хладилника, че бързо омеква тестото и по-трудно се работи с него.
Прибавих и 1 ч.ч. стафиди и 1/2 ч.ч. ситно нарязани сушени смокини . Заради плодовете не ги правих на мечета или на формички, а на топчета , около 1-2 см. После леко ги издълбах и към трохите и счукани орехи прибавих шипков мармалад. Размесих получената смес и с нея ги запълних и слепих по 2. Сега чакаме да поомекнат за Коледа в затворен съд. Излизат много като бройки - 2 тави, не се пекат много , по 10-тина минутки на 180*.
Цитирай


Мнения: 4 748
Медени сърчица с/без шоколад - страхотни са - меки и ароматни, ето ти още рецепти за меденки. Ако държиш да са ти меки - не ги точи тънко - около 3-4мм дебелина и при печенето се вадят веднага щом леко обърнат цвета си по краищата - никакво порозовяване.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Ето тук малко по темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54265.msg992069#msg992069
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17906.0
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.