Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 дек. 2006, 16:02 ч.
  • Преглеждания  1 520  Мнения  19  Онлайн  1
Отговори
  • Русе
  • Мнения: 5 578
 Привет.   chef

Кулинарни другарчета, колко манджи правите от едно пиле?

Аз днес направих 4 от едно малко 1.600кг.  Mr. Green

Голям майтап, после ще пиша как.
 Е, малки манджички, за трима човека за по едно ядене.

Попринцип правя по 3.  Party

Реклама
# 1
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 157
класиката е: сваряваш пилето. От бульона правиш супа. Бутчетата - с картофи на фурна. Крилцата - със зеле на фурна. Бялото месо - с ориз. А може и бялото месо да разделиш, и половината да го направиш на нещо китайско.
А кулинарните вълшебници биха одрали първо внимателно пилето и кожата биха напълнили с плънка - само съм чувала тази рецепта, но ето ти 5 дотук Simple Smile че и 6.

Р.С. малко пиле е под 1,200 кг :Р

# 2
  • София
  • Мнения: 3 550
Няма да забравя как през гладните години 1990/91 г., когато пилето от 2,80 лв./кг стана 21 лв./кг и призивът беше "За Бога, братя, не купувайте!" майка ми от едно пиле направи 7 манджи. Вече не помня какви, но пилето беше налице и се усещаше.
Е, после опита да направи и 3 манджи от 1 пакетче кайма 250 гр., но резултатът я отказа завинаги да прави такива икономии.

# 3
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 157
Е, после опита да направи и 3 манджи от 1 пакетче кайма 250 гр., но резултатът я отказа завинаги да прави такива икономии.

всъщност тогава се появи Витабел Simple Smile

# 4
  • Мнения: 6 461
Сварявам пилето Peaceи следва да приготвя :
1.Пилешка супа
2.Пиле с ориз
3.Пиле с картофи
Има и други ястия които могат да се преготвят ,но не знам дали ще ми стигне пилето..... newsm78

# 5
  • Мнения: 1 802
1. Супа пиле
2. Яхния - пиле
3. Ориз със пиле
4. Фрикасе (задължително)
Разбира се в малки количества са ястията, за по 1 ядене  Peace

# 6
  • Варна
  • Мнения: 3 209
Аз пък като варя пилето махам първо бутчетата и крилцата, които оставят сурови във фризера за друго ядене, а от свареното пиле правя пил.супа, като с част от бялото месо правя бутерки, защото нещо напоследък вкъщи не се яде ориз, иначе преди го правех с ориз.

# 7
  • Русе
  • Мнения: 5 578
 Shocked уау, аз мислех, че голямо откритие съм направила.

# 8
  • USA
  • Мнения: 7 091
Вергилия, напомни ми за "Дом за нашите деца" едно време  Joy Дето хлапето питаше баба си " Бабо, защо леля прави от 2 пилета една манджа, а ти от едно пиле две манджи" Laughing

# 9
  • София
  • Мнения: 384
Ние задължително правим супа  Simple Smile и каша с бялото месо.
За останалата част от пилето има много варианти - печено с картофи, с ориз и т.н.

# 10
  • Мнения: 6 142
Е то и двайсе манджи могат да се направят, ама само ще мирише на пиле.

Аз рядко купувам цели пилета, щото не обичам да си давам парите за фенери и крилца, затова обикновено вземам или филета, или бутчета. Но ако случайно се окажа с цяло пиле, максимумът е две манджи - супа от фенера, крилата и част от бялото месо и готвено от останалото. У нас сме четирима, от които едното е на две и половина години (демек яде малко), а аз месо не ям - така че тия манджи им стигат да ядат по два пъти (обяд - вечер) и това е. Ако направя 4 манджи, ще се изяде за същото време, само дето аз ще съм готвила два пъти повече ... Къде ми е файдата!?

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 437
Аз правя 2 само.Бялото месо и бутчетата слагам във фурната с нещо (ананас, ориз или картофи...много варианти), а с останалото правя супа.

# 12
  • Мнения: 301
1.Пилешка супа
2.Пиле с ориз
3.Пиле с картофи

# 13
  • Мнения: 619
oбиkнoвeннo правя 2,
пилешка супа и пиле с картофи.

# 14
  • София
  • Мнения: 503
Обикновенно две - пилешка супа и фрикасе, но ми остават бутчетата и за да не станат много манджите ги замразявам.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт