Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 дек. 2006, 20:36 ч.

Свинско с кисело зеле

  • 43 353
  • 19
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 133
Моля ви да ми помогнете с рецепти за свинско с кисело зеле на фурна.
В Готварската книга открих само една, за това ми се иска да споделите вариации.  Simple Smile
Благодаря!

# 1
  • мечтая за собствен дом заедно с любимите ми две деца и съпруг
  • Мнения: 227
Аз правя един вариант, който харесваме в къщи.
Значи като начало нарязваш на парченца свинското месо, аз взимам около килограм, после го сваряваш.
В отделна тавичка, в която можеш и да го печеш, запържваш кромит лук, и нарязаното на ситно кисело зеле и доливаш едновременно с това и от бульона на свареното месо, добавяш ориз, аз слагам на око, после го оставяш да поври леко на котлона, и добавяш и месото вътре и още от бульона да покрие продуктите, покриваш с фолио и слагаш в загрята фурна на 180 градуса да се пече около 50 минути, можеш да махнеш фолиото до се запече отгоре.
Успех и дано ви хареса.  bouquet

# 2
  • Варна
  • Мнения: 732
Аз го правя така:
Сварявам киселото зеле, около 1 кг. Запържвам месото, около 600-700 гр., предварително нарязано на дребни парченца. След това запържвам 1 стрък праз, нарязан на дребно със зелето. Пържи се около 10-15 минути. Добавям червен и черен пипер, кимион и сол ако трябва (киселото зеле по принцип е достатъчно солено). През това време сварявам 1 чаена чаша ориз. Изсипвам в тавичка всичко и запичам на фурната за 15-20 минути.   chef Може и без ориза Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 21:07 от vickey

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 3 155
Запържвам месото на хапки, добавям киселото зеле на ивички, слагам червен пипер, черен на зърна и дафинов лист, и доливам малко вода; като заври, прехвърлям в глинен гювеч и във фурната на слабо. Хем се задушава, хем се запича отгоре. Мъжо не обича ориз в това ястие и вече съм отвикнала да го правя с ориз.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 447
Аз го правя в глинен гювеч, че ми е най-мързеливо, а и избягвам запръжките. Месото на порции, зелето нарязано, добавям червен пипер, черен на зърна, бахар, дафинов лист. Понякога слагам и цели скилидки чесън. Малко олио, чаша вода или зелев сок, слагам на 150 градуса и го забравям поне за 3-4 часа.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 133
Благодаря ви  Peace
Само да питам - 3 часа за кис. зеле не е ли много? Абе истината е, че в 12 ч. трябва да е готово, а аз още не съм и почнала...  Mr. Green

# 6
  • София
  • Мнения: 3 447
3 часа ако печеш в глинен гювеч на слаба температура. Иначе нормално в тава ще стане по-бързо, но е по-голяма врътня.
Ако искаш, можеш да запържиш леко месото, да посвариш зелето, да ги смесиш в тавата с подправките да го думнеш в силна фурна, по-бързо ще стане.

# 7
  • София
  • Мнения: 1 133
В такъв случай ще го метна в гювеча, но на 180-200 градуса... квото стане... Simple Smile Макар че съм се убедила, че по-бавното готвене е по-вкусно...

# 8
  • София
  • Мнения: 3 447
Може и на 180-200, но да е студена фурната първоначално. Пък ти можеш да наченеш червеното вино междувременно  Mr. Green Затуй го обичам гювеча, слагаш всичко наведнъж и забравяш.

# 9
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 189
Аз го правя в тенджера под налягане - ред зеле,ред месо,черен или бял пипер,малко настъргано индийско орехче,дафинов лист може също, но ние не обичаме и червен пипер.  Заливам с 2-3 ч.ч. вода и на котлона.Става невероятно вкусно, а свинското е ...мозък.

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 880
Предполагам, че вече си го сготвила, ама да се разпиша.

Аз го правя като Дона.

Аз го правя в глинен гювеч, че ми е най-мързеливо, а и избягвам запръжките. Месото на порции, зелето нарязано, добавям червен пипер, черен на зърна, бахар, дафинов лист. Понякога слагам и цели скилидки чесън. Малко олио, чаша вода или зелев сок, слагам на 150 градуса и го забравям поне за 3-4 часа.

Ако бързам - в тенджерата под налягане. Но после пак запичам в тава. По-вкусно ми е така.

И друг път май съм казвала - когато се готви с кисело зеле, не е нужно да се вари предварително месото. Всякакво месо увира много хубаво в зелето.

# 11
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
 Twisted Evil запържвам  леко свисното
зелето отделно го задушавам с червен пипер докато омекне
смесвам и пека  на фурна
  bouquet

# 12
  • софия
  • Мнения: 3 423
Аз го правя в глинен гювеч, че ми е най-мързеливо, а и избягвам запръжките. Месото на порции, зелето нарязано, добавям червен пипер, черен на зърна, бахар, дафинов лист. Понякога слагам и цели скилидки чесън. Малко олио, чаша вода или зелев сок, слагам на 150 градуса и го забравям поне за 3-4 часа.
и аз го правя така,че е най бързо само добавям и половин чаша червено вино  в гювеча.

# 13
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591

И друг път май съм казвала - когато се готви с кисело зеле, не е нужно да се вари предварително месото. Всякакво месо увира много хубаво в зелето.

точно това ми е дилемата - да варя ли месото - то нали си отпуска една пяна, не трябва ли поне малко да го "подваря"!?

иначе мисля да го правя в тава, а не в глинен съд.

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 880
Ами аз не го варя, ти ако искаш свари си го малко.
По принцип свинско изобщо не варя. Само леко запържвам.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт