Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Няма такава държава!
  • Мнения: 1 244
Мили колежки, имам нужда от малко помощ. В момента съм по майчинство с второто си дете, но решихме семейно, че е време да се върна на работа и почнах да търся и да ходя по интервюта. Дотук добре, но когато бъдещите ми работодатели разберат, че не съм работила 2,5 години  /двете майчинства се застъпиха/, физиономиите им посърват и започват да ми обясняват колко много съм изпуснала, колко много се е променило законодателството и как не могат да ме наемат или трябва да ми редуцират обявената вече заплата. Четох  и препрочитах ЗДДС, ЗКПО и ЗПОФЛ, но не намирам такива основни промени. Бихте ли ми посочили какво толкова се е променило, че да вляза най-после в час? Само най-общо - аз ще си имам грижата да го изнамеря и прочета. Може и на лични. Благодаря. 

# 1
  • София
  • Мнения: 3 267
Без да ми се обиждат счетоводителките, които четат, но има разни баби, които през целия си трудов стаж не са чели много закони и пак се оправят. Доста грубо казано, но в нашата фирма имаше такава жена и много добре си вършеше работата. Имаше приятелка, която й казваше за новостите, за да не изпусне някой срок. Не виждам какъв е проблема ако не кандидатсваш за главна счетоводителка.
Сигурно четеш клуб Счетоводство в дир-а? Там ще си в час с новостите.Има и линкове към актуалните закони.

Успех в намирането на работа! Какво ли ме чака мен, като не съм работила от 5 години и поне още 2 ще съм в къщи....

# 2
  • София
  • Мнения: 3 416
 Ами честно казано няма чак такива генерални промени - по персонала(но то си е от 2003, сега само са други кодовете), за ДДС - разни допълнения и промени в софтуерите, което си го осигуряват фирмите, но не е сменен принципа, промени в ЗОДФЛ, но след прочит не виждам кой знае какъв проблем.
 Виж сега от 01.01.2007 с влизането в сила на новият закон по ДДС, нещата ще са доста различни.

 Всъщност, проблема е на работодателите, че не им се иска да изчакат нормалният период на адаптация след такъв период отсъствие.
 На мен след майчинството ми трябваха около два месеца за да си почувствам работата отново рутинна.

  Ако не си само ти счетоводител във фирмата, проблемът е никакъв, защото винаги ще има някой, който дори без да иска ще ти подсказва нещата правейки ги около теб Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт