Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 ян. 2005, 20:11 ч.
  • Преглеждания  2 444  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 11 646
Гледах Стойка от ББ при Ути по Канала, даде рецепта за тутманик, скоро го пробвах, стана убиец!!!Да му се ненадяваш на това момиче!Давам веднага рецептата за тези, които си падат по домашно месените вкусотии:
5 яйца/оставете един жълтък за намазване/
1 ч.ч. кисело мляко с 1 малка лъжичка сода
1 ч.ч. прясно мляко с разтворено в него кубче мая
1 лъжичка захар и 1 лъжичка сол
брашно за меко тесто
Това се меси и се разточва.Маже се обилно с разтопено масло, ръси се със сирене и се навива на руло.Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тавичка.Втасва около половин час.Пече се на 200 градуса.Малко преди да стане готов се ръси с настърган кашкавал.Направо е супер вкусно!А пробвах и само тестото, без сирене и кашкавал, на погача, пак е супер.

Реклама
# 1
  • Мнения: 180
това съм го пропуснала. Наистина да и се ненадяваш. Като беше в къщата освен да се гримира друго не правеше, а сега в кулинарно шоу хех  Shocked

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Може да я заучила рецептата за предаването Rolling Eyes  Laughing

# 3
  • Мнения: 1 002
не я е заучила рецептата после ,знае я е от баба си , правила я е и в къщата , два пъти , но не са го дали..
много добре изглеждаше този тутманик по ТВ, ама не съм по месенето аз,
въпреки , че  мога ..ще я запиша , за да я пробвам , като се преборя с килограмите

# 4
  • Varna
  • Мнения: 1 399
Цитат на: belinda
Рулото се реже на парчета, които се нареждат в намазана с масло тавичка.
Белинда, а как се редят в тавата тези парчета - легнали или прави Rolling Eyes
И висока ли трябва да е тавата - много ли се надига при втасването?
Благодаря предварително!

# 5
  • София
  • Мнения: 11 646
Аз ги редих легнали, с "къдравото" отгоре.Много се надига, така че в по-дълбочка тава.Ей, пак ми се прияде......... Embarassed

# 6
  • Мнения: 1 498
Oh, mnogo готино заглавие на темата. Ще се пробва!

# 7
Цитат на: Rus0koska
това съм го пропуснала. Наистина да и се ненадяваш. Като беше в къщата освен да се гримира друго не правеше, а сега в кулинарно шоу хех  Shocked


Ти не знаеш ли че ги подготвят да стават звезди. Дори си има тарифа май беше 400 лева за ден на участник от шоуто newsm50

# 8
  • София
  • Мнения: 3 777
Искам да питам много ли става голям тутманика?
Дали мога да го направя наполовина?
Само двама сме и не ми се иска да го хвърлям.

# 9
  • Мнения: 1 498
A ako se прави със суха мая, колко се слага, знаете ли?

# 10
  • София
  • Мнения: 3 302
Цитат на: Теодора
A ako se прави със суха мая, колко се слага, знаете ли?

Едно пакетче суха мая е предвидено за 500-1000 гр брашно - поне тази на Льо Сафр, която ползвам аз.

# 11
  • София
  • Мнения: 11 646
Цитат на: Slunce
Искам да питам много ли става голям тутманика?
Дали мога да го направя наполовина?
Само двама сме и не ми се иска да го хвърлям.


За само двама по-добре наполовина.Става бая големичък.Ние четирима не можахме да го оправим, та остана и за закуска Stuck Out Tongue

# 12
Цитат на: Теодора
A ako se прави със суха мая, колко се слага, знаете ли?

Теди, от тия дето се продават тука аз слагам две пакетченца. Те са закачени две в един правоъгълник (баси как го обясних Embarassed  Grinning )

# 13
  • Варна
  • Мнения: 4 278
Утре мисля да го пробвам,но имам един проблем  ooooh! нямам точилка  Embarassed Дайте идея с какво мога да го разточа тестото  Praynig

# 14
  • София
  • Мнения: 4 423
Цитат на: Radina
Утре мисля да го пробвам,но имам един проблем  ooooh! нямам точилка  Embarassed Дайте идея с какво мога да го разточа тестото  Praynig
с бутилка става. Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт