Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 208
Извинявам се пускам такава тема, но търсачката не работи, а ми трябва спешно рецепта за изпитани хубави локумки и масленки.
Благодаря, Ви предварително!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ами ако погледнеш две теми по-нагоре: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141622.0 - ще намериш много рецепти и идеи. Peace

Цитирай

София

Мнения: 208
Ами ако погледнеш две теми по-нагоре: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141622.0 - ще намериш много рецепти и идеи. Peace



Разгледах темата още преди да пусна тази, но повечето сладки се правят с използването на формичките и след това се изрисуват в празнични мотиви, а на мен ми се искаше по-обикновени сладки/топчета , може и с някаква плънка и др./. 
Цитирай

Бургас

Мнения: 828
И аз искам Laughing
Цитирай

София

Мнения: 412
Ето едни много лесни локумки Smile

200 г олио
100 г бяло вино (може и гореща вода)
1 бакпулвер
брашно - докато започне да се отделя тестото от съда

Замесеното тесто се прави на топчета, в които се слага парче локум, по желание може и орехче.
Пече се на около 160 гр. до порозовяване. Докато са горещи, се овалват в пудра захар.   chef
Цитирай

гр.София

Мнения: 131
Ето моята рецепта за масленки:
1 водна чаша мас ( да не е солена)
2 водни чаши пудра захар
2водни чаши брашно
2 ванилии
Меси се тестото на топка и се оформят гъбки и цветчета.Засилва се фурната в началото на 4.Слагат се и веднага се включва на 1.Пекат се 50-60 минути.

     
Цитирай

София

Мнения: 356
Виненки /масленки или локумки

 С тези сладки обирах точките в работата.  Mr. Green
 2 ч.ч. топена мас /да не е гореща - да може да си държиш пръста вътре/
 1 ч.ч. вино
 щипка сол
 1 с.л. захар
 брашно до меко тесто
 2-3 ванилии

 Замесва се тестото и се оставя да престои поне 30 мин.  Разточва се кора /по - на тънко, че иначе при печенето се отварят сладките и заприличват на... Whistling/, изрязват се кръгчета с чаша, слага се в средата парченце локум, сгъва се на полумесец/и се притискат краищата с пръсти/ ето така или се завива на руло ето така. Пече се до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, примесена с 3-4  ванилии.
 
« Последна редакция: сб, 30 дек 2006, 19:04 от irinopolis »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.