Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 дек. 2006, 14:13 ч.
  • Преглеждания  12 837  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 208
Извинявам се пускам такава тема, но търсачката не работи, а ми трябва спешно рецепта за изпитани хубави локумки и масленки.
Благодаря, Ви предварително!

Реклама
# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Ами ако погледнеш две теми по-нагоре: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141622.0 - ще намериш много рецепти и идеи. Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 208
Ами ако погледнеш две теми по-нагоре: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141622.0 - ще намериш много рецепти и идеи. Peace



Разгледах темата още преди да пусна тази, но повечето сладки се правят с използването на формичките и след това се изрисуват в празнични мотиви, а на мен ми се искаше по-обикновени сладки/топчета , може и с някаква плънка и др./. 

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 829
И аз искам Laughing

# 4
  • София
  • Мнения: 413
Ето едни много лесни локумки Simple Smile

200 г олио
100 г бяло вино (може и гореща вода)
1 бакпулвер
брашно - докато започне да се отделя тестото от съда

Замесеното тесто се прави на топчета, в които се слага парче локум, по желание може и орехче.
Пече се на около 160 гр. до порозовяване. Докато са горещи, се овалват в пудра захар.   chef

# 5
  • гр.София
  • Мнения: 131
Ето моята рецепта за масленки:
1 водна чаша мас ( да не е солена)
2 водни чаши пудра захар
2водни чаши брашно
2 ванилии
Меси се тестото на топка и се оформят гъбки и цветчета.Засилва се фурната в началото на 4.Слагат се и веднага се включва на 1.Пекат се 50-60 минути.

     

# 6
  • София
  • Мнения: 363
Виненки /масленки или локумки

 С тези сладки обирах точките в работата.  Mr. Green
 2 ч.ч. топена мас /да не е гореща - да може да си държиш пръста вътре/
 1 ч.ч. вино
 щипка сол
 1 с.л. захар
 брашно до меко тесто
 2-3 ванилии

 Замесва се тестото и се оставя да престои поне 30 мин.  Разточва се кора /по - на тънко, че иначе при печенето се отварят сладките и заприличват на... Whistling/, изрязват се кръгчета с чаша, слага се в средата парченце локум, сгъва се на полумесец/и се притискат краищата с пръсти/ ето така или се завива на руло ето така. Пече се до порозовяване. Още топли се овалват в пудра захар, примесена с 3-4  ванилии.
 

Последна редакция: сб, 30 дек 2006, 19:04 от irinopolis

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт