Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 6 461
Имам пакет Царевично брашно.
За какво да го оплзотворя newsm78
Гледам на опаковката има рецепта за Качамак и Палачинки.
Става ли за панировка newsm78
Понеже не е като обикновенното брашно а седи гранулирано ,но е  по ситно от гриса. Confused Embarassed
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 441
Ами аз ползвам такова за панировка. По-вкусно и по-хрупкаво става!  Peace
Цитирай


Мнения: 6 461
Ами аз ползвам такова за панировка. По-вкусно и по-хрупкаво става!  Peace
Предполагам,че пането ще предобие златист цвят,понеже брашното го гледам ,че е жълтеникаво.
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Една рецепта на Иван Звездев:

4 кренвирша
1 яйце
50 г масло
1 ч. ч. фино смляно царевично брашно
1 ч. ч. пшеничено брашно
1 ч. ч. вряла вода
1/2 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. мед
2 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
олио за пържене

1. Царевичното брашно и солта се разбъркват в дълбока купа, налива се врялата вода, добавя се медът. Разбърква се с тел.
2. Прясното мляко се разбива с яйцето и маслото. Добавят се предварително смесените пшеничено брашно и бакпулвер. Разбърква се добре, прибавя се царевичното брашно и отново се разбърква, така че да се получи еднородна смес. Оставя се да отпочине 1-2 часа в хладилник.
3. Отпочиналото тесто се изсипва в продълговат съд. В него се овалват кренвиршите, нанизани по дължина на дървени шишчета. Пържат се в умерено загрято обилно количество олио за около 10 минути или докато се зачервят. Обръщат се. Могат да се поднесат върху листа от салата.

Ето и рецептата с картинките
От  13/10/2004 е, т.е. е свободна за ползване - вижда се от всички.
Цитирай


Мнения: 2 546
И аз го ползвам за панировка. Панирам риба, филенца, чушки бюрек, кашкавал пане и каквото още се сещаш.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
И аз го ползвам за панировка. Панирам риба, филенца, чушки бюрек, кашкавал пане и каквото още се сещаш.
Peace
i az tai
Цитирай


Мнения: 4 735
Предполагам,че пането ще предобие златист цвят,понеже брашното го гледам ,че е жълтеникаво.

точно такова става на цвят. И е хрупкаво почти като галета.
Ако правиш домашен хляб - може да прибавяш по няклко лъжици от него към бялото брашно. 
Цитирай


Мнения: 6 461
А за панировката използват ли се галета,при положение ,че царевичното брашно  не е ситно като обикновенното брашно?
Когато използвам обикновенно брашно правя следната панировка:
1.Брашно,2.Яйце,3.Галета
Цитирай


Мнения: 4 735
А за панировката използват ли се галета,при положение ,че царевичното брашно  не е ситно като обикновенното брашно?
Когато използвам обикновенно брашно правя следната панировка:
1.Брашно,2.Яйце,3.Галета


и наместо галетата накрая овалваш в царевично брашно. Така става пак хрупкаво.

Или ако само овалваш нещо си за пържене в брашно -  сипваш не бяло, а царевичното и това е.
Цитирай


Мнения: 6 461
и наместо галетата накрая овалваш в царевично брашно. Така става пак хрупкаво.
Или ако само овалваш нещо си за пържене в брашно -  сипваш не бяло, а царевичното и това е.
Благодаря Peace

Днес правих палачинки newsm64 на които рецептата беше написана върху плика на брашното.
Станаха малко твърди ,не ми легнаха на сърце Mr. Green,но пък децата се пукнаха да ги ядат.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.