Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Atlanta

Мнения: 195
Момичета, знаете ли рецепта за студено месно руло - свинско или телешко. Намерих една рецепта с варене, ама в зелев сок и е абсурд да намеря такъв + това си представям това руло да се пече, а не да се вари. Ако някой има изпробвана рецепта, ще съм много благодарна Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 211
аз имам, и ми е една от любимите рецепти, обикновено не я правя в пропорции, а на око както повечето неща ,но горе-долу количеството е каквото ще посоча ако схващам какво имаш предвид под срудено- такова което може да се сервира студено предполагам.
правили сме го и с телешко и със свински, 2рото го предпочитам, но затоплено. А телешкото е хубаво и студено.
Около 1.5-2 кг мръвка рибица или бут, добре начукани
10-15 едри сурови гъби
1-2 глави лук
няколко моркова, но не прекалено
5-6 кисели краставички,
200г кашкавал
няколко кръгчета топено/пушено сирене
5-6 скилидки чесън
ако е свинско малко бекон на кубчета
малко нарязана на кубчета червена чушка за цвят (слагам печена , за да няма люспи)
в една чаша смесвам – 3 сл.майонеза (или квасена сметана , каквото имам), черен и бял пипер, пикантина, (ако ползвате ) 2 с.л. соев сос и малко горчица, аз ползвам дижонска защото е по-остра и малко вода до хомогенна смес.
Върху двойно сгънато алуминиево фолио намазано с мазнина (аз лично слагам масло) се разстила месото, начукано на тънко и с придадена що годе правилна форма, под месото от към фолиото слагам няколко дафинови листа.
Месото се намазва обилно и навсякъде със сместа в чашата, отгоре се поръсва с дребно нарязаните на кубчета лук, гъби, морков, краставичките, чесъна  и кубчетата бекон и шушката, върху тях стържеш на по едро кашкавала  и сиренето на по едри парчета , навива се стегнато, овързва се добре и плътно с конец, здрав обаче  ) опиперява се отвън и се завива стегнато с фолиото. Слага се в тава , върху 2-3 клечки или тава със скаричка и се пече на не много силна фурна, поне 4 часа , в тава се налива 1 л. Вода с 1 чаша бира, от време на време се завърта фолиото – все едно обръщаш месото, при необходимост се долива вода, но в тавата винаги на има . Когато се опече не се разрязва съвсем вряло , а се оставя за момент отворено.
Правила съм го и на индивидуални порции и е много ефектно, когато не е нарязано а цяло в чинията.
Ми това е , да ви е сладко
Обикновено го правя за рождения си ден..... за да остане повече от тортата за мен .Е не че съм скромна, но е много вкусно...... абе мръвка.....свинско време .....



Цитирай

Atlanta

Мнения: 195
Благодаря ти, точно това търсех  Laughing И на мене ми трябва за рождения ми ден, да си спестя безумно стоене в кухнята на самия ден. Още утре ще му направя репетиция Smile
Цитирай

София

Мнения: 503
А ето го и моето:
За тестото - 3с.л.олио, 1с.л.оцет, 1пак.мая 1 яйце, 1коф. кисело мляко или 250-300мл. прядно, по 1ч.л. сол и захал, брашно колкото поеме за меко тесто
Плънка - 1/2кг. варено месо на малки парченца - аз го правя със свинско, 1/2кг. гъби, 1гл. лук, 2 домата /аз слагам на око домати от буркан/, сол, чубрица, черен пипер.
Кашкавал за поръсване
Лука се задушава с месото, гъбите, доматите и подправките. Разточва се тестото и не наръсва плънката. увива се като вита баница в тавата и се пече в умерена фурна. Като стане готово се поръсва с настърган кашкавал и парченца масло или маргарин и се допича.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.