Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 49
Не мога да го направя нещо не се получава.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Не знам колко е голямо детето и дали ще го правиш с мляко, или вода, но разлика няма в приготвянето.Слагаш за заври 200мл. мляко(вода).Като започне да ври сложи захарта и гледай да не е много силен котлона. Слагаш 2 равни с.л. грис и бъркаш постоянно.Не трябва да става на бучки, за това бъркането тябва да е интензивно.Когато започне да става гъсто като боза го махаш от огъня и сипваш в купичка.Ако си го правила с вода слагаш лъжица адааптирано мляко и разбъркваш хубаво.Като го направиш няколко пъти, сама ще усетих при каква гъстота е най-добре да се отстрани от огъня.
Цитирай

София

Мнения: 1 271
1л прясно мляко
1 кафена чашка грис
захар на вкус
Кипва млякото, слага се захарта, гриса, бърка се докато стане като рядка боза и се сипва в купички
там се сгъстява още докато изстива

при тези пропорции ще има и за теб и за тате  Love освен за бебока
  chef
Цитирай


Мнения: 6 461
Ето в библиотеката има рецепти:

http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=5&page=3

Каша от грис
Продукти: 25 г грис, 200 мл мляко, 200 мл вода, 20 г захар, 10 г масло, ванилия.

Приготвяне: Към врящата вода на тънка струя се прибавя грисът и се оставя да ври. Постепенно се прибавя подсладеното горещо мляко. Накрая се прибавят маслото и ванилията.
 



Цитирай

Там където живея нищо не се случва, но не мога да живея навсякъде

Мнения: 373
аз първо карамелизирам 1 с.л. захар и прибавям 200мл мляко, после захар на вкус и 2 с.л. грис. Става карамелен грис и Дея се спуква да яде.
Цитирай

Gabrowo->Sofia

Мнения: 1 431
аз първо карамелизирам 1 с.л. захар и прибавям 200мл мляко, после захар на вкус и 2 с.л. грис. Става карамелен грис и Дея се спуква да яде.
Хареса ми твоя вариант, но със сигурност ще намаля захарта. Аз съм лоша майка и захар повече от пълна чаена лъжичка на 200 гр. не давам.
Иначе, по въпроса на magiata аз приготвям гриса точно като Биляна.
Цитирай


Мнения: 63
Аз го правя като Биляна, но установих, че синът ми го обича по- редичко, затова слагам две чаени лъжици грис, а използва само кафява захар. Предварително грисът го накивам за малко във вода.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.