Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тук-там

Мнения: 983
Тази рецепта ми хрумна на мен, възможно да я има някъде в архивите, но специално аз не съм я срещала.

Ето и вкусотийката:
1кг картофи се обелват и настъргват на едрото на рендето. Измиват се за да падне максимално съдържата се в тях скорбяла. След това към тях прибавям 1 глава лук настъргана, черен пипер, 100гр. сирене/настъргано/, сол на вкус, джоджен или чубрица и 3 с.л. олио.

Всичко се обърква добре и се разтила в предварително намаслена тавичка.

След което се залива с 50 гр. разтопено масло и 2ч.ч. вода.
Пече се на 250 градуса за около 50-60 минути.

П.С. По желание се настъргва кашкавал отгоре и се запича за още 10-тина минути.

Съжалявам, че в момента нямам снимков материал, но почти всеки път забравям да снимам Embarassed а всичко се омита буквално за часове. Laughing
Цитирай

София

Мнения: 639
 Peace Още тази вечер ще я пробвам,тъкмо се чудех какво да измисля.Ще изпека наденички и ще направя твоята рецепта  chef
Цитирай


Мнения: 433
Това не се ли наричаше пататник? newsm78
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 Peace
Бирени картофки
малки картофки обелени и посолени се заливат с бира
и се пекат на фурна
подправките са по желание - при мен преобладава къри, чер и червен пипер
  bouquet
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Това не се ли наричаше пататник? newsm78
Пататника се прави с кори
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Rouz, пак нещо вкусничко, а?   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 639
опитах се да ги направя,ама нещо не ни допаднаха,имат доста странен вкус Rolling Eyes или аз съм я оплескала Blush
Цитирай


Мнения: 619
Вкусно е ,
аз го правя същото,но картофите ги режа на тънки парченца. Peace
Цитирай

София

Мнения: 19 779
Вкусно е ,
аз го правя същото,но картофите ги режа на тънки парченца. Peace

И на мен настъргани не ми се получават - аз ги режа с уреда за белене на картофи и ги подреждам със застъпване - става супер.
Без лук и наливам прясно мляко докато се пекат.
Вместо обикновенно сирене слагам  синьо +масло.
Цитирай


Мнения: 505
Яла съм такова нещо в заведение, беше фантастично! Откога се чудя откъде да взема рецепта, ето сега ще мога да пробвам да изпека в къщи. Там, в кръчмичката, беше направено в малки плитки тавички от стомана за една порция, не се сещам как им беше името. Аз съм вегетарианка и подобни неща ми се виждат невероятно вкусни. Моля, ако някой изпече вкуснотията успешно, да публикува снимка. И още нещо се сетих, ако имаш комбайн да ти настърже картофите, лука и сиренето, сигурно цялата работа се омесва за няколко минути.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Това не се ли наричаше пататник? newsm78
Пататника се прави с кори
Не навсякъде  Smile Това е едно към едно рецептата на баба ми за патетник (така му викат в нейното село). Наистина е страшно вкусен и на мен определено повече ми харесва този вариант, без корите.
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
опитах се да ги направя,ама нещо не ни допаднаха,имат доста странен вкус Rolling Eyes или аз съм я оплескала Blush
Как точно ги направи?

П.С. Много зависи също какъв сорт са картофите, колкото и странно да звучи. Има едни които стоят толкова сухи....., но аз ползвам домашни, от село, които много бързо се сваряват и стоят сочни.
« Последна редакция: сб, 23 дек 2006, 13:16 от Rouz »
Цитирай


Мнения: 8 505
Вкусно е ,
аз го правя същото,но картофите ги режа на тънки парченца. Peace


Така не става ли огретен (без лука само).
А опитвал ли е някой да сложи и настъргани моркови?Получава се интересен леко сладък привкус.Аз обаче ги оформям като кюфтета.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.