Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 2 381
Здравейте!
Тази година на мен се пада честта да спретна коледната пита.Нямам голям опит.Приготвяла съм тесто за пица само, но с мая на прах.Може ли с такава мая да приготвя питката?
Цитирай


Мнения: 901
да може
Цитирай


Мнения: 2 381
Чудесно Very Happy
Благодаря ти за светкавичния отговор  bouquetВесели празници!
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
накисни я в топла вода
  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 381
ANGYA , благодаря за съвета   bouquet
Дано не се изложа Praynig
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
ANGYA , благодаря за съвета   bouquet
Дано не се изложа Praynig
ами няма  да се изложиш
дрождите в маята се развиват в топла и сладка среда
сухата мая  трябва малко повече да  я изчакаш да  втаса тестото
успех
после да се похвалиш какво си спретнала
  bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 743
За Коледа - да, но за Бъдни вечер не трябва ли питката да е содена newsm78
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
За Коледа - да, но за Бъдни вечер не трябва ли питката да е содена newsm78
защо пък да е содена ????
в маята има дрожди не животинки
няма значение
  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 381

Toва е моята първа питка Very HappyСтана чудна  chefГордея се bowuuНе за Бъдни вечер, а за Коледа я приготвях.
Ако някой иска рецептата, ще дам линк към сайта Wink
Цитирай


Мнения: 8 592
За Коледа - да, но за Бъдни вечер не трябва ли питката да е содена newsm78
защо пък да е содена ????
в маята има дрожди не животинки
няма значение
  bouquet

"Дрождите са вид едноклетъчни гъби. Те са сред най-изучаваните еукариоти в микробиологията. Развиват се в захарни (въглехидратни) вещества и причиняват алкохолна ферментация. Клетката има овална форма. Диша аеробно. При наличие на топлина (около 42°С) и влага се размножава много бързо чрез пъпкуване. Човекът използва тези организми от хиляди години в производството на хляб, вино, бира.

Маята за хляб се състои именно от гореописаните дрожди."

Според традицията питката на Бъдни вечер е содена.

Цитирай


Мнения: 8 592

Toва е моята първа питка Very HappyСтана чудна  chefГордея се bowuuНе за Бъдни вечер, а за Коледа я приготвях.
Ако някой иска рецептата, ще дам линк към сайта Wink

daisy_st , много вкусно изглежда тая пита!  bouquet Давай линка, ще се пробва за Нова година!
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647

Toва е моята първа питка Very HappyСтана чудна  chefГордея се bowuuНе за Бъдни вечер, а за Коледа я приготвях.
Ако някой иска рецептата, ще дам линк към сайта Wink

  bouquet
супер дай линка  Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091

Toва е моята първа питка Very HappyСтана чудна  chefГордея се bowuuНе за Бъдни вечер, а за Коледа я приготвях.
Ако някой иска рецептата, ще дам линк към сайта Wink

е дай го де!  Rolling Eyes
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.