Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

софия

Мнения: 589
Знам, че трябва да присъства и чесъна  в празничната вечеря.Дайте идеи.Преди време бях правила нещо с чесън и хляб-пак от форума беше рецептата,ама не можах да я намеря с търсачката.Така че, моля ви помагайте.
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 938
Аз правя нещо подобно, но не точно за Бъдни вечер - накисвам хляб във вода и добре изстисквам; счукан чесън, олио, сол и хляба разбърквам хубаво /или пасирам/ и добавям смлени орехи.
На Бъдни вечер слагам цели глави чесън на масата и кисел чесън от туршия - пак цели глави.
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Първо счуквам или смилам чесъна.Поставям го в дълбок съм и прибавям  малко олио.Започвам да разбърквам с миксера като посоянно добавям по малко олио.Получава се смес подобна на майонеза.Гъстотата е по желание, може да носи много олио.На края се овкусява с оцет, сол и по желание малко копър.Много е вкусно, който го е пробвал винаги е искал рецептата.Но е добре да се направи поне един ден преди консумацията.
Цитирай


Мнения: 4 735
Били, дай някакви количества, моля - ориентировъчни само  Very Happy И с миксера, или с пасатора?
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Били, дай някакви количества, моля - ориентировъчни само  Very Happy И с миксера, или с пасатора?
Няма точни мерки SmileАз го правя с 5 глави чесън за да има за по-дълго време.С миксера се бърка, колкото повече разбиваш, толкова по-хубава майонезена консистенция се получава.След като си прибавила около 100мл. олио слагаш сол и оцет, опитваш на вкус и продължаваш да разбиваш.Пак ти казвам, може да стане с малко и с много олио ConfusedСамата смес си показва, като започне да става рядка и спираш.Сол и оцет също поглъща доста, но става страхотно Wink
 Дано един път и аз аз да съм ти била полезна Love
Цитирай


Мнения: 6 461
Имаше някъде рецепта за чеснова питка ...ама не се сещам къде я бях чела  newsm78

Ето намерих:
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%A7&id=148
Цитирай


Мнения: 901
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … %D0%9C&id=476


Цитирай


Мнения: 4 735
..... Дано един път и аз аз да съм ти била полезна Love


ами ще ти кажа - утре или вдруги ден - чакай и се притеснявай  Laughing Laughing (шегувам се, щом е чесън - непременно ще го харесам-е)   bouquet
Цитирай


Мнения: 173
Пастет от чесън и орехи

3-4 глави 4есън,
1ч.ч. орехови ядки,
1-2 филии сух хляб,
6-8 с.л. олио,
сол,
лимонов сок или оцет

Чесънът се с4уква със сол на вкус. Прибавят се ореховите ядки с4укани добре, белият хляб, предварително накиснат във вода и добре отцеден. Сместа се разбива с миксер като олиото се прибавя на струйка. Подправя се с лимонов сок или оцет и се украсява с маслини.
Цитирай


Мнения: 4 735
Били   bouquet  bouquet много е вкусна, направих я, но вместо оцет сложих лимонов сок.
Ето ги заедно с Разядката с чесън и мед на marabu  (само че пуснах на пасатора )  bouquet


Цитирай

Sofia

Мнения: 575
И аз правя чесъна като Биляна, но в по-малки количества. Идеален е и за салатки, меса, пица и кой където обича да слага чесънче.
Цитирай


Мнения: 2 546
Аз не знаех, че се прави чесън за Коледа  Blush
сега го направих по рецептата на Биляна  Smile
Стана много хубав  Hug
Само дето ми омаляха ръцете докато обеля петте глави лук, а дъхът ми след пробата е ужасяващ  35  #Cussing out

П.С. Стана доста по-рядък от на пеп-чо Sad
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Аз го правя по следната рецепта и успявам да убедя даже злоядата ми щерка да го опита Mr. Green
-2 глави чесън (правим го в големи количества и с него си поливаме и постните сърми)
- 1 пълна с.л мед
- 1 каф. чашка смлени орехи (не на много ситно)
- олио
- 1 ч.л оцет
- 5-6 с.л вода

Пресовам чесъна на каша с мааалко сол. Почвам да добавям олио и да бъркам (може и с миксер), като непрекъснато добавям още олио. Идеята е да е хомогенна бяла кашица. Ако случайно тръгне да се пресича, добавям няколко капки оцет и продължавам да бъркам. Трябва да стане с гъстотата на гъста боза. Слагам меда (ако се е захаросал го разтапям), орехите и оцета и пак разбърквам до гладка каша. Най накрая разреждам с малко вода и сервирам Very Happy
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 938
Искам само да вметна, че ако го правиш за Бъдни вечер, не трябва да е с мед.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
П.С. Стана доста по-рядък от на пеп-чо Sad
Ако добавиш сух хляб и орехи? Thinking
Аз пък се ядосвам, че чак сега виждам това... ще се наложи в същия ден да го приготвям, а не предварително, ама какво да правим... по нощите няма да седна да беля чесън (аз не, че и имам, де).
Тенкю за рецептата Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора