Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 39
Мили мами, помагайте!
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Миналата седмица правих тази гозба, защото имах останал боб от предния ден. Та само си сготвих зелето ( на котлона с мазнина ) и като беше полу готово добавих боба  chef
Цитирай

София

Мнения: 1 289
аз лично си ги готвя поотделно.
бобът го слагам да ври в тенджера под налягане и не много вода. щом е готов, слагам запържения лук с малко домати и брашно. слагам чубрица и джоджен. киселото зеле задушавам с малко мазнина отделно. щом поомекне, смесвам двете манджи.
ако искаш, можеш да запечеш след това.   chef
Цитирай

Пловдив

Мнения: 549
Много е лесно Smile Готвиш си фасула и зелето поотделно /на фасула обаче не слагам лук заради зелето/ и когато са готови просто ги събираш и оставаш на котлона за още 10-ина минутки да се смесят Wink
Приятен апетит!
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 Twisted Evil варя по отделно и смесвам на края
провай  да заместиш боба с ориз (тогава може и заедно да ги вариш)
 Peace
Цитирай

Там където живея нищо не се случва, но не мога да живея навсякъде

Мнения: 373
Готвя ги по отделно и накрая ги смесвам в тава и запичам във фурната.
Цитирай

strawberry fields (forever)

Мнения: 94
С този въпрос ме върна назад във времето - преди години бедни студенти бяхме и единия ден готвя боб, на другия зеле, а на третия за разнообразие смесвам двете манджи и слагам да се запекат  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 19 766
И аз ги готвя по отделно. Сипвам в гювечета от боба и зелето и запичам за 10 минути - колкото да се смесят ароматите.
Цитирай


Мнения: 311
Аз пък първо варя боба до полуготовност,после слагам зелето при него и ги варя заедно.Понякога слагам и запръжка накрая заради мъжа ми,но вече май не.
Цитирай


Мнения: 6 167
запържва се зелето и се добавя към полу-сварения боб, за да се досвари докрай.
после запържваш лук и червен пипер, добавяш и вуола!
баба ми слагаше и суха люта чушка.
Това ми е едно от любимите яденета!
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Готвя ги по отделно и накрая ги смесвам в тава и запичам във фурната.

и аз така! Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.