Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Казвам се Ангелина Желева.Аз съм на 20 години от град Казанлък.Имам приятел,с който съм от четири години.От две години и половина(може и повече)правим секс,но без никакви предпазни мерки.Въпреки това не съм забременявала през този период.От около година и половина(може и повече)правим опити за бебче,но уви не се получава.

И така по същество.През август тази година отидох на гинеколог.Диагнозата беше поликистозни яйчници.Направих си хормонални изследвания(на третия ден от цикъла ми) и тест за хламидия.За щастие тестът за хламидия се оказа отрицателен.Резултатите от хормоналните изследвания са следните:Prolactin 360 uU/l:Estadriol 44 pg/ml;FSH 4.95U/l;LH 4.30 U/l.След като показах изследванията на лекуващата гинеколжка,тя ми каза,че нивото на Estadriol-а ми е нисък и ми изписа Duphaston от 17 ден от текущия цикъл(5дни по 2 табл.)и Clostilbegit от 3 до 7 ден на следващия цикъл.На графиката ми на фертилност овулацията ми е късна(на29-30 ден)от 36 дневен цикъл.След тази стимулация нищо не се получи.Не мисля,че с таблетки ще се поучи нещо.Насочила съм се към лапароскопия,но искам вашето мнение и ако това не е най-удачният метод какво бихте ми препоръчали Вие?
Бих искала всички да споделят мнението си,защото е наистина важно за мен.Единственото ми желание е в най-скоро време и аз да бада мама.
благодаря предварително!



 
Цитирай

София

Мнения: 19 741
Здравей! Very Happy
Преди да се предприеме каквато и да е стимулация е неободимо да се направи спермограма и изследване за проходимост на тръбите.
Според мен лекарката ти е избързала със стимулацията.
По-добре е да се насочиш към клиника по репродуктивна медицина.
 
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Отиди при д-р Даскалов - Торакс Пловдив.
Направете спермограма.
Не прави повече стимулации без цветна снимка или хидротубация. Ако са ти запушени тръбите - няма никакъв смисъл. Стимулации могат да се правят определен брой пъти в живота.
Дай референтни стойности за тези хормони.
Цитирай


Мнения: 2 264
Прави са момичетата.Първо цветна снимка и спермограма и тогава вече лапароскопия,стимулации и др .подобни.Успех през новата година.
Цитирай
Момичетата са прави за клостилбегита и цветната снимка.Без устяновена проходимост на тръби не се прави такава стимулация.Аз не разбрах и защо при нисък естрадиол ,са ти дали да пиеш Дуфастон?Той е прогестеронов препарат.Най добре смени лекаря и отиди в клиника по репродуктивна медицина.
Цитирай


Мнения: 4 320
Здравей Ангелина,
Първо честата Коледа и много успешна 2007 г. Smile

Дай референтните стойности за хороните, за да можем да ти дадем повече информация за тях. И аз не разбирам, защо след като ти е нисък естрадиола (и как определиха това без референтни стойности) са ти изписали прогестеронов препарат. Ама да кажем, че дуфастона често го изписват и други лекари, не е чак толкова фатално. Виж за клостилбегита си е направо безобразие .... Трябвало е преди това проследване на цикъла за да се види кога точно ти е овулацията (с фоликуметрия, не с БТ), спермограма и цветна снимка! Тези са задължителните изследвания преди стимулация ...!
Другото което ме оздъчава - според БТ имаш късна овулация - на 29-ти, 30-ти ден от 36 дневен цикъл. В лучая не е трябвало дуфастона да се пие още от 17-ти ден, защото приеман преди овулацията, той може да я поддтисне и ефекта от него е даже отрицателен! В някои противозачатъчни се употребява именно прогестерн! Трябва да обърнете внимание на ужасно късата ти лутеална фаза. Дори и да се получи оплождане, няма начин оплодената яйцеклетка да се имплантира Sad

Лекувай ПКЯ и намери причината за това заболяване!

Насочи се наистина към специалист в тази област. За съжаление гинеколозите, много често, никак не са правилнит избор Sad
Живееш близо до Пловдив, посети д-р Даскалов. Аз съм му пациентка и съм много доволна!

Успех ти пожелава и сбъдване на най-голяматата ти мечта Smile
Цитирай
Здравейте!Ето и стойностите на хормоните:Prolactin 360uU/l реф.ст-ти М 86-390:Ж 72-511:Estadriol 44 pg/ml реф.ст-ти М 7.6-42.6 Жф.ф 12.5-166; ов.ф.86-498; л.ф.43.8-211:FSH 4.95 U/l реф.ст-ти М 1.5-12.4 Жф.ф. 3.5-12.5 ов.ф. 4.7-21.5 л.ф. 1.7-7.7: LH реф.ст-ти 4.30U/l  М 1.7-8.6 Жф.ф.2.4-12.6 ов.ф. 14.0-95.6 л.ф.1-11.
  Между другото бихте ли ми казали нещо повече за АГ болница "Щерев" и в частност доктор Савова,защото съм се насочила да отида там след първи януари,за да започна на ново изследванията и лечението.Какво е вашето мнение за тази клиника? Благодаря ви предварително за отговорите!
Цитирай


Мнения: 4 320
Здравей отново,
От прочетенето останах с впечателение, че си направила хормоналните изследвания на 3-ти ден от месечния цикъл, а това е фоликулярната фаза. От резултатите, не виждам естрадиола да е нисък - референтните стойности за фф са 12,5-166, а твоят резултат е 44. Ми чудесно е Smile Според мен хормоните ти са наред.
Аз с информация за Щерев не мога да помогна, но ще попитам, защо чак към София се насочваш? Наистина д-р Даскалов (В Торакс Пловдив) е много добър специалист в тази област.
Цитирай
Здравей Таня!Според мен хормоните ми също са в норма,да от третия ден на цикъла ца резултатите и аз също като теб смятам,че с хормоните сам си добре,но когато показах изследванията на докторката,тя ми подчерта на изследването този хормон(естадриол) и каза,че е ниско нивото.За мен това не е нормално и подари тази причина спрях да хоедя при нея(прихвалената в града).Разбрах,че няма да мога да намеря адекватна помощ тук в Казанлък.Относно клиника Щерев,избрах нея поради това,4е брат ми живее в София и тя е най-близо,и от тази гледна точка ще ми е по удобно.Нали е АГ център надявам се да получа адекватна помощ там,но искам мнение ако някоя от вас се е лекувала там да каже мнение.
Благодаря за помощта ти миличка.
Пожелавам на всички успешна нова година,много щастие и на всички от този клуб(и не само) по едно(две,три)сладко(ки) бебче(та)!
Целувки на всички!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.