Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 386
Момичета като правя такива баници с готови кори все са ми едни сухи и ронливи,със сирене,мляко и яйца ми стават хубави,но нали не трябва.Как да ги направя така че да са хубави? newsm78
Цитирай

дълбоко,дълбоко в прованса

Мнения: 189
Намазваш дъното на тавата с олио,слагаш две кори,върху тях ръсиш от предварително запържения и посолен праз,слагаш кора,поръсваш 1 с.л.олио,слагаш втората кора - върху нея праз,отгоре кора с олио - кора - праз и т.н.Най отгоре пак две кори, намазваш с олио и печеш, като я извадиш завиваш и задушаваш
Цитирай

Sofia

Мнения: 359
500 г готови кори
1 кг тиква
250 г мазнина
1 и 1/4 ч.ч. (250 г) захар
1/2 ч.ч. (100 г) орехови ядки
1/2 ч.ч. (100 г) галета
канела
ванилия
2 ч.ч. (100 г) пудра захар
 

ПРИГОТВЯНЕ:
Обелената и настъргана на едро ренде тиква се задушава в част от мазнинатa до полуомекване, след което се смесва със счуканите орехови ядки, галетата и канелата. В тавичка, намазана с мазнина, се нареждат няколко листа от готовите кори, като се поръсват с мазнина. Върху тях се разстила част от тиквата и се поръсва със захар. Отново се слагат листа, плънка и т.н. Завършва се с 2-3 кори, поръсени само с мазнина. Баницата се нарязва на парчета и се пече в средно силна фурна. Поднася се поръсена с пудрата захар и ванилията.

« Последна редакция: нд, 24 дек 2006, 15:28 от omnipresent »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.