Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 дек. 2006, 15:45 ч.

Коледни гевречета

  • 9 257
  • 25
  •   1
Отговори
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 846
Момичета, ето и моя скромен принос към идеите за коледни ястия. Гевречетата станаха невероятни, дано харесат на онези, които се пробват да ги направят  Hug

Ето рецептата-
1 литър прясно мляко
1пакетче мая
2 яйца
1 кафена чашка захар
3-4 супени лъжици олио
1 кг и малко повече отгоре брашно
жълтък за намазване

Меси се тесто, като се внимава много да не се пресече млякото с яйцата. Разточва се. С чаша иизрязвам кръгчета, а с капачка на едно шише Фанта направих дупките по средата. На двете тавички наръсих суров сусам преди да ги опека. Нямах маково семе, предполагам щяха да станат хубави и така.

Ето снимки-
 

# 1
  • Мнения: 2 097
Невероятно изглеждат Grinning Браво!!!
Ще си запиша рецептата Peace

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Супер изглеждат, кроки, браво. Като се върна ще си направя.

# 3
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 761
отивам да правя гевречета....благодаря 3а и3кушението  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 590
Много апетитно изглеждат Hug .Ще си запиша рецептата .

# 5
  • Мнения: 1 403
Изглеждат супер  Peace ако утре остане време ще ги пробвам

# 6
  • Плевен
  • Мнения: 1 377
Супер изглеждат. За нова година ше направя и ще украся сурвакницата е няколко от тях. Тестото трябва ли да втасва както се меси пита например?

# 7
  • Israel
  • Мнения: 1 366
Можеш ли моля да дадеш последователността на забъркването на продуктите, така че да се избегне пресичането на яйцата, както ти самата пишеш?

# 8
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 846
... Тестото трябва ли да втасва както се меси пита например?

Тестото втасва много бързо.

Можеш ли моля да дадеш последователността на забъркването на продуктите, така че да се избегне пресичането на яйцата, както ти самата пишеш?

Първо маята с малко топло прясно мляко, към нея добавяш яйцата, захарта, олиото и брашното. Млякото накрая. Важно е като бъркаш продуктите, да го правиш в една посока.

И още нещо- нека маята е половин пакетче, или ако намерите от по- малките  Peace

# 9
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 761
направих ги, обаче с половината до3а....папахме, папахме и пак останаха....но направих грешка и ги оставих навьн и на другия ден не можеха повече да се ядат, бяха станали много твьрди Wink.....ама пак ще направя Party

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 846
направих ги, обаче с половината до3а....папахме, папахме и пак останаха....но направих грешка и ги оставих навьн и на другия ден не можеха повече да се ядат, бяха станали много твьрди Wink.....ама пак ще направя Party

Така ли, странно  Thinking Моите изсъхнаха вече наистина, но все пак 2-3 дни стоят отвън.

# 11
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 761
Така ли, странно  Thinking Моите изсъхнаха вече наистина, но все пак 2-3 дни стоят отвън.

ми не 3нам 3ащо, ама утре сме на гости и ще нося от тях Party...сигурна сьм, че няма да останат до петьк Peace

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 283
Мммм, ако можех да меся свястно, щях да си ги направя!

# 13
  • София
  • Мнения: 1 947
Мммм, ако можех да меся свястно, щях да си ги направя!
Не е сложно.Просто се иска желание и ще успееш!Опитай в по голяма тава/чисто кухненско легенче. в него да омесиш сместта.Много бързо става.Дори ,понякога ,когато не ми се ходи за хляб си го правя вкъщи.

# 14
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 761
наистина не е сложно Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт