Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Mediterraneo

Мнения: 18 359
Момичета, ето и моя скромен принос към идеите за коледни ястия. Гевречетата станаха невероятни, дано харесат на онези, които се пробват да ги направят  Hug

Ето рецептата-
1 литър прясно мляко
1пакетче мая
2 яйца
1 кафена чашка захар
3-4 супени лъжици олио
1 кг и малко повече отгоре брашно
жълтък за намазване

Меси се тесто, като се внимава много да не се пресече млякото с яйцата. Разточва се. С чаша иизрязвам кръгчета, а с капачка на едно шише Фанта направих дупките по средата. На двете тавички наръсих суров сусам преди да ги опека. Нямах маково семе, предполагам щяха да станат хубави и така.

Ето снимки-
 

Цитирай


Мнения: 2 083
Невероятно изглеждат Very Happy Браво!!!
Ще си запиша рецептата Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Супер изглеждат, кроки, браво. Като се върна ще си направя.
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
отивам да правя гевречета....благодаря 3а и3кушението  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 590
Много апетитно изглеждат Hug .Ще си запиша рецептата .
Цитирай


Мнения: 1 400
Изглеждат супер  Peace ако утре остане време ще ги пробвам
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 302
Супер изглеждат. За нова година ше направя и ще украся сурвакницата е няколко от тях. Тестото трябва ли да втасва както се меси пита например?
Цитирай

Israel

Мнения: 1 366
Можеш ли моля да дадеш последователността на забъркването на продуктите, така че да се избегне пресичането на яйцата, както ти самата пишеш?
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 359
... Тестото трябва ли да втасва както се меси пита например?

Тестото втасва много бързо.

Можеш ли моля да дадеш последователността на забъркването на продуктите, така че да се избегне пресичането на яйцата, както ти самата пишеш?

Първо маята с малко топло прясно мляко, към нея добавяш яйцата, захарта, олиото и брашното. Млякото накрая. Важно е като бъркаш продуктите, да го правиш в една посока.

И още нещо- нека маята е половин пакетче, или ако намерите от по- малките  Peace
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
направих ги, обаче с половината до3а....папахме, папахме и пак останаха....но направих грешка и ги оставих навьн и на другия ден не можеха повече да се ядат, бяха станали много твьрди Wink.....ама пак ще направя Party
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 359
направих ги, обаче с половината до3а....папахме, папахме и пак останаха....но направих грешка и ги оставих навьн и на другия ден не можеха повече да се ядат, бяха станали много твьрди Wink.....ама пак ще направя Party

Така ли, странно  Thinking Моите изсъхнаха вече наистина, но все пак 2-3 дни стоят отвън.
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
Така ли, странно  Thinking Моите изсъхнаха вече наистина, но все пак 2-3 дни стоят отвън.

ми не 3нам 3ащо, ама утре сме на гости и ще нося от тях Party...сигурна сьм, че няма да останат до петьк Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Мммм, ако можех да меся свястно, щях да си ги направя!
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Мммм, ако можех да меся свястно, щях да си ги направя!
Не е сложно.Просто се иска желание и ще успееш!Опитай в по голяма тава/чисто кухненско легенче. в него да омесиш сместта.Много бързо става.Дори ,понякога ,когато не ми се ходи за хляб си го правя вкъщи.
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
наистина не е сложно Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора