Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 24 дек. 2006, 15:45 ч.
  • Преглеждания  9 121  Мнения  25  Онлайн  1
Отговори
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 412
Момичета, ето и моя скромен принос към идеите за коледни ястия. Гевречетата станаха невероятни, дано харесат на онези, които се пробват да ги направят  Hug

Ето рецептата-
1 литър прясно мляко
1пакетче мая
2 яйца
1 кафена чашка захар
3-4 супени лъжици олио
1 кг и малко повече отгоре брашно
жълтък за намазване

Меси се тесто, като се внимава много да не се пресече млякото с яйцата. Разточва се. С чаша иизрязвам кръгчета, а с капачка на едно шише Фанта направих дупките по средата. На двете тавички наръсих суров сусам преди да ги опека. Нямах маково семе, предполагам щяха да станат хубави и така.

Ето снимки-
 

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 086
Невероятно изглеждат Grinning Браво!!!
Ще си запиша рецептата Peace

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Супер изглеждат, кроки, браво. Като се върна ще си направя.

# 3
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 760
отивам да правя гевречета....благодаря 3а и3кушението  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 590
Много апетитно изглеждат Hug .Ще си запиша рецептата .

# 5
  • Мнения: 1 403
Изглеждат супер  Peace ако утре остане време ще ги пробвам

# 6
  • Плевен
  • Мнения: 1 375
Супер изглеждат. За нова година ше направя и ще украся сурвакницата е няколко от тях. Тестото трябва ли да втасва както се меси пита например?

# 7
  • Israel
  • Мнения: 1 366
Можеш ли моля да дадеш последователността на забъркването на продуктите, така че да се избегне пресичането на яйцата, както ти самата пишеш?

# 8
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 412
... Тестото трябва ли да втасва както се меси пита например?

Тестото втасва много бързо.

Можеш ли моля да дадеш последователността на забъркването на продуктите, така че да се избегне пресичането на яйцата, както ти самата пишеш?

Първо маята с малко топло прясно мляко, към нея добавяш яйцата, захарта, олиото и брашното. Млякото накрая. Важно е като бъркаш продуктите, да го правиш в една посока.

И още нещо- нека маята е половин пакетче, или ако намерите от по- малките  Peace

# 9
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 760
направих ги, обаче с половината до3а....папахме, папахме и пак останаха....но направих грешка и ги оставих навьн и на другия ден не можеха повече да се ядат, бяха станали много твьрди Wink.....ама пак ще направя Party

# 10
  • Mediterraneo
  • Мнения: 19 412
направих ги, обаче с половината до3а....папахме, папахме и пак останаха....но направих грешка и ги оставих навьн и на другия ден не можеха повече да се ядат, бяха станали много твьрди Wink.....ама пак ще направя Party

Така ли, странно  Thinking Моите изсъхнаха вече наистина, но все пак 2-3 дни стоят отвън.

# 11
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 760
Така ли, странно  Thinking Моите изсъхнаха вече наистина, но все пак 2-3 дни стоят отвън.

ми не 3нам 3ащо, ама утре сме на гости и ще нося от тях Party...сигурна сьм, че няма да останат до петьк Peace

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Мммм, ако можех да меся свястно, щях да си ги направя!

# 13
  • София
  • Мнения: 1 947
Мммм, ако можех да меся свястно, щях да си ги направя!
Не е сложно.Просто се иска желание и ще успееш!Опитай в по голяма тава/чисто кухненско легенче. в него да омесиш сместта.Много бързо става.Дори ,понякога ,когато не ми се ходи за хляб си го правя вкъщи.

# 14
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 760
наистина не е сложно Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт