Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
От извесно време обмислям варианта със съпруга ми да се разделим поне времено, но това което наистина ме притеснява е, как да обясня на децата си. Те са на 2 и половина и четири години. С по-малкото смятам, че ще ми е по-лесно, но за каката съм наистина много притеснена. Тя е много чувствително дете и виждам как страда, дори когато спорим, а при нас крясъци няма.
Причините, за да поискам тази раздяла са много и тривиални, дори не ми се разказва, но между нас е настъпила взаимна нетърпимост. Той е склонен, дори настоява да останем да живеем заедно, но това за мен не е вариант.
Затова моля, майките преминали по този път да ми дадат съвет. Как да обясня? Ясно е, че ще им обясним, че и двамата много ги обичаме, но да обяснявам ли въобще, ме мама и тати вече не се обичат. Или да излъжа, че тати е на работа и няма да го има извесно време?!
и накрая - Весели празници на всички!

# 1
  • Мнения: 2 868
Аз не бих лъгала, но смятам, че е по-добре да им обясняваш, когато решението е окончателно.
Иначе децата остават с надеждата,че ще се съберете и после страдат още повече, ако това не стане, защото са втори път разочаровани.
Така, че според мен е нужно да  вземете сериозно и обмислено крайно решение и тогава да въвличате децата в него. Ако не можете да взмете такова- тогава вариянта" тати известно време ще отсъства", ще свърши работа на първо време.
 При всички случай с толкова малки деца е важно, ако успеет да се разбете за колкото можете повече неща, просто е в техен интерес. Ако  е нетърпимо да живеете заедно, опитайте се да запазите добрия тон, по-чести срещи и помощ от бащата и силно ги уверявайте, че те все още си имат двама родители, но който просто живеят в различни къщи....

# 2
  • София
  • Мнения: 2 956
Така, че според мен е нужно да  вземете сериозно и обмислено крайно решение и тогава да въвличате децата в него. Ако не можете да взмете такова- тогава вариянта" тати известно време ще отсъства", ще свърши работа на първо време.
Peace на същото мнение съм ...и за лъжата също...няма смисъл...ще мине време докато съвсем осъзнаят,но така е по-добре. Каквото и решение да вземеш ти желая успех   bouquet

# 3
За съжаление обмислено решение не успяхме да вземем. Раздялата беше повече от грозна и вината беше изцяло в мен. Вдигнах скандал, пълен с обвинения, не очаквах че няма да успея да сдържа нервите си. Неприятното в случая е, че ще бъдем и съседи. От 3 часа живеем отделно, а вече два пъти се срещнахме.
Що се отнася до децата - нещата са такива, каквто очаквах. По-малкото не реагира, то не разбира какво става, но сестра му е доста притеснена. Очичките и се пълнят със сълзи и ме пита: "Добре, но кога тати пак ще дойде да спи при нас?".Това от преди 5 минути.  Сърцето ми се къса.
Обясних и няколко пъти, баща и също е говорил с нея ...
Благодаря на момичетата, които ми писаха.
Приятна вечер!

# 4
Нина, разбирам как се чувстваш. Не се самообвинявай, отговорността за това, че не е имало обмислено решение за подготвяне на децата не е само твоя. Тя се поделя между двамата родители. Очевидно напрежението ти е дошло в повече и чашата е преляла. На всеки може да се  се случи да загуби контрол над себе си, особено ако преди това дълго време е влагал много усилия и енергия за бъде сдържан . Опитай се да се успокоиш. Станалото не може да все върне назад, но имаш  пред себе си много важни задачи, за чието изпълнение все още не е станало късно.
Често децата в подобни ситуации се чувстват виновни и отговорни за раздялата между мама и татко. Понякога се преживяват като причина за раздялата/развода. Същевременно се страхуват от това, че единият или двамата родители ще ги напуснат или няма да ги обичат както преди.  smile3518
Опитай се да им покажеш, че решението за раздяла е решение на мама и татко, но въпреки това никой от тях няма да излезе от живота им и те ще продължат да бъдат обичани и от двамата родители. Покажи им, че те не носят вина и отговорност за ттова, което се е случило мужду вас. И преди всичко бъди повече от всякога до тях и им показвай обичта си.
Желая ти успех и сили !  bouquet  bouquet  bouquet

# 5

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт