Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 140
Ще ми идват гости и мисля да пълня заек.НЕ съм много сигурна в рецептата обаче.Чувала съм че става така но не съм го правила.Моля за съвет.Плънката се прави от дреболиите от заека с ориз и гъби.Пече се в тава с кисело зеле и върху заека се слагат тънки резенчета сланина.Ако някой е правил или знае рецептата помогнете. newsm78
Цитирай

дълбоко,дълбоко в прованса

Мнения: 189
Ами в плънката можеш да настържеш и 1-2 моркова за цвят,не забравяй подправки.Ако видиш, че много се зачервява при печенето,слагай фолио или цели зелеви листа.Листата като се препечат отгоре, са много хрупкави и вкусни.
Цитирай

Видин

Мнения: 5 152
За да стане крехък и сочен заека, непременно го печи под фолио първият час и половина-два и после го отвий за 30 минутки да се запече. Щом ще го пълниш с ориз в тавичката сипи вода поне до средата на заека, за да може да се задуши ориза.  Иначе с каквото и да го напълниш, все става хубав  Wink.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 Twisted Evil заешкото е сухо по принцип
шпековай със сланина или го обвии с тънки парчета сланина или мазен бекон ->печи под фолио да не изсъхва допълнително
а плънката добре си я замислила дреболиите +ориз+зеленчуци
  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 938
заешкото е сухо по принцип   
печи под фолио да не изсъхва допълнително

не е задължително да се слага сланина-месото на питомният заек е като бялото месо на пиле!печенето под фолио прави месото крехко  Very Happy
по-принцип се шпекова дивият заек! Peace
Цитирай


Мнения: 505
Плънката се прави като за сърми. Запържваш лук, прибавяш дреболиите към него да се запържат. След това слагаш ориза и гъбите. Пържиш докато ориза стане прозречен, добавяш вода. Водата да е по-малко от обикновенното съотношение 1ч. ориз :3ч. вода, защото при готвенето оризът ще поеме вода. Пълниш с тази плънка заека и го зашиваш.
В тава нарязваш кисело зеле, слагаш заека с наредена върху него сланинка или бекон, доливаш в тавата вода и завиваш с фолио.    bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.