Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 3

  • 96 619
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 729
natalyna, много съм ти благодарна за информацията.
Вчера тествах малко количество от марципан "Варна", за да се опитам да направя розички и цветя.
Ето резултата  Blush http://images13.snimka.bg/002074783.jpg 
Съжалявам за лошото качество.
До брашното всичко беше идеално, като пластелин. После сложих малко степче в 1 капка вода, защото нямам бои и веднага се развали материала.  Започнах да омесвам с пудра захар, но стана много лепкаво и мокро. Накрая добавих и нишасте и се получи горе долу. Thinking

Тази глюкоза на прах я взех точно от диетичен магазин, но на близо няма друг, а с бебо съм доста ограничена в обикалянето си за покупки. Да не кажа, че никъде не можем да отидем. Cry

Сега обаче се разболях и ще отложа другите си опити за по-късен етап.
 Hug

# 196
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ами какво е? Embarassed Embarassed Embarassed От тази снимка не ми се изясни много.

Спонж Боб е герой от детско анимационно филмче - предсатавлява сюнгер, действието е на дъното на морето.

Меги,аз си ги купувам от тук:
https://www.kopyform.de/?do=kat_subart_show&katID=23&lan … uage=1&page=2
Комплект с 4 патрона струва 30 евро ,а 1 патрон 6,50.

Това действително е много за нашата фирма  Grinning

Тази глюкоза на прах я взех точно от диетичен магазин, но на близо няма друг, а с бебо съм доста ограничена в обикалянето си за покупки. Да не кажа, че никъде не можем да отидем. Cry

Ей такава глюкоза има на Hit-а.

По отношение на глюкозата на прах, ето какво намерих:
Можно встретить в продаже «порошок сиропа глюкозы», обратите внимание на странное сочетание слов: порошок сиропа. Фактически это глюкоза в порошке, но содержание чистой глюкозы в нем не более 20%, другой порошок экспортеры просто не ввозят. Поэтому ищите лучше сироп глюкозы. Нормальный сироп глюкозы прозрачен и напоминает жидкий мед. При нагреве до 40-50 градусов становиться более текучим.

А по-нагоре пише каква е точно ролята на глюкозата и защо е необходимо да е чиста:
Она предотвращает осахаривание смеси, образование кристаллов, поэтому при засыхании глазурь остается ровной и гладкой. Другие же простые сахара, наоборот, способствуют осахариванию.

Източник: http://www.mazpek.ru/arh/list-3.html

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 16:24 от М_е_г_и

# 197
  • Мнения: 2 099
emsy  много добре си се справила, моят първи опит, а и втори изобщо не беше така добър.

# 198
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 498
Редовно следя темата и ми е много интересно  bouquetСкоро малката имаше повод и аз и спретнах торта Пате.Модела заимствах от бутиковите торти на сладкарници Вики.За съжаление жълтото на боята си се оказа оранжево,но пак прилича на патка Wink.Много исках да направя Калинка......но няма черна боя.Преди време се разисква този въпрос и освен големи количества по борсите май нямаше другаде.Някой може ли да ми помогне със съвет и личен опит,какво използвате за елементите в черно?Благодаря предварително Hug
А ето и самата торта.На "феновете" им допадна Wink.
  http://img212.imageshack.us/my.php?image=005ox5.jpg
 http://img174.imageshack.us/my.php?image=010fk6.jpg
http://img174.imageshack.us/my.php?image=012bp4.jpg
http://img120.imageshack.us/my.php?image=002fj8.jpg

# 199
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Отдавна не съм показвала нещо ново направено от мен. В събота имах РД и ето тази тортичка направих вчера за гостите ми. Определено не съм доволна, че толкова неща имаше да върша, та накрая не остана време да довърша тортата като хората  Cry. Трябваше да е полята със шоколад и да има бели шоколадови пеперудки, ама както виждате нищо общо няма с идеята. Другия път ще предвидя повечко време за нея, за да се представя по-добре.


ilang-ilang  страхотна торта  Shocked. А отвътре главичката от какво е и как я направи?

# 200
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 498
За да са стабилни елементите,главата и тялото са от смес за фъдж.Изливам го в подходящи по форма купички и след,като стегне вадя и обличам с "чаршаф" от мастик.
Ако е от блатове ум не ми стига,какво рязане и налагане ми се пише Shocked

# 201
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Благодаря ти ilang-ilang , наистина трудно се дялкат такива форми. А може ли да дадеш рецепта за тази смес фъдж, която ползваш? Благодаря   bouquet

# 202
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 498
Фъдж.
Продукти:1 кондензирано мляко,2 черни шоколада(от по 100 грама),2 крави масла,пакет бисквити "Закуска".
Кондензираното мляко се загрява в по-голям съд,като непрекъснато се бърка.Когато кипне се добавят маслото и шоколада.Малко им трябва-само да се хомогенизира сместа.После де добавят натрошените бисквити и добре се обърква.В ригиналната рецепта сместа се разлива в малка тавичка и после се реже на квадрати-2,5 на 2,5 см.
Преценява=те си в какви купички да я сложите за да приличат после на главичка и телце на пате.
Много е лесна,но става сладко.....твърде сладко.Но пък повече гости се засищат с патока Wink

# 203
  • Мнения: 373
Това са шоколадовите листа, които направих за тортата за ЧРД на свекъра. Просто намазвам с разтопен шоколад обратната страна на листа от роза или друго неотровно цвете и оставям във фризера да се стегнат, после отделям листата и готово. Много ефектно се получават.

# 204
  • Мнения: 373
корнелия не видях, че и ти имаш шоко листа на тортата преди да пусна постинга, аиде моята торта ще пусна по-късно...

# 205
  • Мнения: 22 867
...... Определено не съм доволна, че толкова неща имаше да върша, та накрая не остана време да довърша тортата като хората  Cry. Трябваше да е полята със шоколад и да има бели шоколадови пеперудки, ама както виждате нищо общо няма с идеята. Другия път ще предвидя повечко време за нея, за да се представя по-добре.

korneliia_h, какво не си доволна, тортата ти е разкошна! Много красива и ефектна! Страшно ми хареса, направо и вземам модела. Кажи сега накратичко какво има вътре?

# 206
  • Мнения: 373
Това е украсата за тортата за ЧРД на свекъра.

# 207
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Emsy,бравоооо,много хубави рози.Наистина ми харесват.Представи си това ти е 1 опит,а след 10  HugНаистина ,много добре си ги направила. Peace
Корнелия,и твоята торта е супер,какво не и харесваш незнам newsm78Ти май започваш да ставаш все по добра на тортите,и двете торти които показа тук са отлични,поне за мен. Peace

# 208
  • Мнения: 1 220
Момичета, днес направих репетиция за торта-топка, преди малко я обърнахме- не се разтече   Laughing! Сега мисля за покритието, трябва да докарам това http://www.afterbuy.de/afterbuy/shop/storefront/start.aspx?shopid=48890, как мислите 4е мога да получа този черен цвят!? 

# 209
  • Пловдив
  • Мнения: 846
nadq, черното на моята калинка (можеш да я видиш на стр.5 от тази тема) постигнах като смесих жълто, червено и синьо. Тази информация ми я даде една художничка. И наистина стана! Боите ми са сладкарски на прах. Успех! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт