Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 дек. 2006, 18:49 ч.

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 3

  • 83 665
  • 284
  •   1
Отговори
# 1
  • Джунгландия
  • Мнения: 3 805
 Peace

Честита Коледа на всички
сръчни ръчички!

# 2
  • Мнения: 883
Имам още много торти да правя, затова се записвам!
Честита Коледа на всички и много щастлива Нова Година!!!

# 3
  • Мнения: 1 046
Да се запиша

# 4
  • Мнения: 3 271
И аз се записвам. Голямо вдъхновение сте   bouquet

# 5
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Записвам се  Mr. Green.

# 6
  • София
  • Мнения: 3 416
Записвам се!

# 7
  • София
  • Мнения: 357
И аз се записвам   chef

# 8
  • Там където живея нищо не се случва, но не мога да живея навсякъде
  • Мнения: 373
Какво точно е Cream of Tartar
моля ви кажете ми!

# 9
  • Варна
  • Мнения: 488
з
Какво точно е Cream of Tartar
моля ви кажете ми!
Това е някакъв подобрител, рускините го използват - срещала съм го в техните рецепти. Става и без него - от опит ти казвам.

# 10
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Cream of Tartar - винена киселина или лимонтозу. Може да не го слагате. Peace

# 11
  • Там където живея нищо не се случва, но не мога да живея навсякъде
  • Мнения: 373
много ти благодаря  bouquet

# 12
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
И аз се записвам. Голямо вдъхновение сте   bouquet
И за мен.   bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 1 012
Абонат   bouquet

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 186
И аз се записвам. Голямо вдъхновение сте   bouquet
И за мен.   bouquet
И за мен също.   bouquet

# 15
  • ВАРНА
  • Мнения: 1 810
Бях се зарекла да направя торта за семейството.Даже дни преди това я сънувах... LaughingВярно е,че по-хубава я сънувах,но за първи опит -ядва се.Използвах захарното тесто с лъжица глюкоза.
  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=90047&photo=1

# 16
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Нямаше ме дълго време при компютърчето и затова чак сега ви показвам моето произведение
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=87303&photo=24

# 17
  • София
  • Мнения: 1 209
здравейте моми4ета, с хъса и идеите си ме върнахте 10тина години назад, когато 4есто бърках в захарта. благодаря ви  bouquet това е първата ми по-старателно направена торта от много време насам.оставам отворена за критики и  препоръки всякакви:)
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1876988 този път маслото си беше ок.

# 18
  • Мнения: 810
здравейте моми4ета, с хъса и идеите си ме върнахте 10тина години назад, когато 4есто бърках в захарта. благодаря ви  bouquet това е първата ми по-старателно направена торта от много време насам.оставам отворена за критики и  препоръки всякакви:)
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1876988 този път маслото си беше ок.

страхотна е тортичката  bouquet

# 19
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
М_е_г_и, harmony_broken, тортите ви са чудесни! Браво!   bouquet


М_е_г_и, чудесна идея и майсторско изпълнение на елхичката! Справила си се много добре!

harmony_broken, ти ли си правила фигурките? Ако да, свалям шапка - явно рисуването ти се отдава, много сладка торта!

Момичета, много се радвам, че сте толкова вдъхновени и пълни с идеи. Радвам се, че тук намерих много сродни души! Това нашето си е истински сладкарски клуб, че и малък курс! Благодаря, че ви има! Hug Heart Eyes

# 20
  • София
  • Мнения: 1 209
да, аз ги правих , но е лесно, все едно си играех с пластелин Simple Smile вдетинявам се Simple Smile
наталина, позволи ми да попитам нещо, със сигурност ще се повторя, но наистина нямам време да из4ета вси4ко... назад пък и рискувам пак да се заровя в кухнята. та за моя информация, пообърках се нещо.
за обли4ане и фигурки ползвам само варено захарно тесто с вода (1), масло (1/2) , брашно (1)и пудра захар(колкото ми хареса), а когато захарта не е суперфина +1. с.л. желатин- това марципан "варна"+ желатин ли е , както тук го нари4ате. и кое е тогава захарен фондан или захарно тесто (това с глюкозата ли )?

# 21
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Да марципан "Варна" е + желатин(това с желатина е добра идея). Другите захарни покрития(защото и това се води такова, макар че от всички има най-малко захар), съм ги събрала за по-лесно тук . Искаше ми се да го направя и в първата тема за глазурите тук, в този форум, но не могат да се редактират стари постове и затова информацията остава доста разхвърлена.

# 22
  • София
  • Мнения: 1 209
много благодаря, с желатина е по-добре, понеже в БГ няма категориии пудра захар и понякога пудрата е доста едра, а като се прави нещо с ръб4ета става по-4упливо, та затова го сложих вътре- забавя съхненето.

моми4ета , ще ви помоля, за бъдещите ми твор4ески планове Simple Smile Simple Smile Simple Smile да ми сравните мекотата и пласти4ността на разли4ните теста, как съхнат, как лепнат, и по ръцете и при моделиране и т.н. например никога не съм работила с маршмелоус. но по снимките които гледах ми се струва 4е не е толкова уда4но за ръ4но моделиране, но може и да греша..
благодаря предварително.

# 23
  • Пловдив
  • Мнения: 257
harmony_broken би ли пояснила желатина какво количество е точно.1 лъжица готов разтворен или 1 лъж.сух желатин и отделно го разтваряш във вода.И кога точно го слагаш?Извинявам се за многото въпроси,но никога не съм слагала желатин към сместа и ми е любопитно  Wink

# 24
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
моми4ета , ще ви помоля, за бъдещите ми твор4ески планове Simple Smile Simple Smile Simple Smile да ми сравните мекотата и пласти4ността на разли4ните теста, как съхнат, как лепнат, и по ръцете и при моделиране и т.н. например никога не съм работила с маршмелоус. но по снимките които гледах ми се струва 4е не е толкова уда4но за ръ4но моделиране, но може и да греша..
благодаря предварително.

Точно затова е добре да си изпиташ различните теста сама, защото на един му се работи с едното добре на друг с другото и е трудно да се опише. Направи си когато имаш време опит с малки количества и ще видиш, кое за теб е най-удобно за работа.

# 25
  • София
  • Мнения: 1 209
когато ще правя една торта с обилна украса , правя за МВ следната пропорция  1 пак което е около 1 с.л. желатин, на д-р йоткер поне толкова ми се видя сипвайки го слагам в 50г. вода, 4акам да се надуе и загрявам в МВ до стопяване и малко да се изпари водата, бъркам и меря в мензурата около 30 -40г. според това колко е гъсто , добавям 15г масло 30 г брашно, и меся с пресята пудра захар на око. докато ми хареса...

# 26
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Като заговорихме за пудра захар искам да ви похваля тази на фирма Крина, много е фина, като я пресявам направо прах се вдига покрай мен  Laughing.
Аз от личен опит мога да кажа, че марципан с "Варна" най-добре работя, но единствения му кусур е, че тестото не може да стане снежно бяло, ами жълтее от маслото. Една мацка сладкарка ми каза, че мога да заменя маслото със същото количество олио(от това най-светлото, салатното) и ще стане по-бяло, но още не съм пробвала. Според мен това тесто е идеално за "чаршаф", даже и да се накъса някъде много лесно може да се "замаже" поражението, защото е точно като пластелин.
Замесила съм една доза от захарното тесто със желатин и глюкоза, стана много еластично и снежнобяло, но много бързо съхне. Утре ще украсявам една торта за Рд на племенницата ми и после ще споделя преки впечатления.
Маршмелоуза ужасно много ми лепне и след 1-2 несполучливи опита го зарязах.

# 27
  • София
  • Мнения: 1 209
........ захарното тесто със желатин и глюкоза..... но много бързо съхне. ........снежнобяло, но много бързо съхне. .......Маршмелоуза ужасно много ми лепне и след 1-2 несполучливи опита го зарязах.

супер , благодаря то4но това инфо ми трябваше.  bouquet
мислех, 4е аз нещо съм сбъркала, оба4е явно не съм само аз дето съм на мнение 4е глюкозеното съхне много бързо... но скоро ще пробвам пак .... само установих, 4е с него лесно се правят пеперуди върху отворена книга като шоколадовите, лесни са за рисуване после, но доста крехки.
а за маршмелоуса .. там ме 4опли,  но явно ще забъркам за проба... в уилтън преди диста време имаше урок по темата ама понеже не ми се размотаваха бели и розови ивици се отказах ... но ще пробвам.....

# 28
  • София
  • Мнения: 2 211
 Момичета, искам да попитам има ли изискване за температурта в стаята, докато се меси марципан "Варна" или фондан. У нас е много горещо - 25 градуса. Това ще наруши ли технологията на приготвяне?

# 29
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Не мисля че има кой знае какво значение температурата, защото и при нас е доста топло и не съм забелязала да се е отразило по някакъв начин върху него.
Друго, което забравих да спомена за марципан "Варна" е, че след като е омесено веднъж, може доста време да постои в хладилника и да чака следващата торта. Аз например в края на ноември омесих тройна доза, защото не можех да преценя колко ще ми трябва предваритално за една торта, но то остана повече от половината. Прибрах остатъка в хладилника и го ползвах за украсана на Английския коледен кекс на Коледа и си беше все така свежо и еластично. Само трябва поне 30 минутки преди за започнете да го работите да го оставите на стайна Т да се отпусне или да го омесите малко пак на ръка, за да се отпусне маслото и готово  Laughing. Трябва да е увито хибаво в плик и нямате проблем.

Виж за желатиново-глюкозеното още нямам наблюдения, но съм отделила една малка топка и ще експериментирам и с него.

# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 257
harmony_broken благодаря за отговора.Доколкото разбрах вместо водата,се слага вода с желатин и нататък   процедурата си е същата.
3ори мисля си  newsm78 ако се замени маслото с олио,дали ще се стегнат фигурките?!

# 31
  • София
  • Мнения: 2 211
harmony_broken благодаря за отговора.Доколкото разбрах вместо водата,се слага вода с желатин и нататък   процедурата си е същата.
3ори мисля си  newsm78 ако се замени маслото с олио,дали ще се стегнат фигурките?!
Имам съседка, която прави такива фигурки по поръчка за сладкарниците. Тя ми е казвала, че съставките са вода, олио, брашно и захар. Даже скоро и се обадих да я питам за рецептата, но взе да усуква /все пак и пада някой лев от това/ и аз не настоях.

# 32
  • София
  • Мнения: 1 209
Имам съседка, която прави такива фигурки по поръчка за сладкарниците. Тя ми е казвала, че съставките са вода, олио, брашно и захар. Даже скоро и се обадих да я питам за рецептата, но взе да усуква /все пак и пада някой лев от това/ и аз не настоях.

Рецептите от поне 10 г ги има в интернет, или поне от тогава ги 4ета , осоебно в руските и американски сайтове, не са тайна за никого Simple Smile ли4но аз с олио не съм пробвала, но не пре4и да опитам. мисля,4е маслото,освен 4е седи по-твърдо на хладно, се слага и за да се избегне леко неприятния аромат на олиото.
по отношение на белия цвят се замислям другия път да опитам с биволско масло, което е снежнобяло.

# 33
  • София
  • Мнения: 2 211
Имам съседка, която прави такива фигурки по поръчка за сладкарниците. Тя ми е казвала, че съставките са вода, олио, брашно и захар. Даже скоро и се обадих да я питам за рецептата, но взе да усуква /все пак и пада някой лев от това/ и аз не настоях.

Рецептите от поне 10 г ги има в интернет, или поне от тогава ги 4ета , осоебно в руските и американски сайтове, не са тайна за никого Simple Smile ли4но аз с олио не съм пробвала, но не пре4и да опитам. мисля,4е маслото,освен 4е седи по-твърдо на хладно, се слага и за да се избегне леко неприятния аромат на олиото.
по отношение на белия цвят се замислям другия път да опитам с биволско масло, което е снежнобяло.
Просто исках да поясня, че явно става и с олио, затова написах горното. Колкото до рецептите в интернет, питах женицата, за да пия вода от извора, както се казва, изобщо не очаквах да реагира така. Друго е някой опитен, който ти е под ръка да сподели тънкости.

# 34
  • София
  • Мнения: 1 182
Записвам се и аз в хубавата тема Peace

# 35
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Имам съседка, която прави такива фигурки по поръчка за сладкарниците. Тя ми е казвала, че съставките са вода, олио, брашно и захар. Даже скоро и се обадих да я питам за рецептата, но взе да усуква /все пак и пада някой лев от това/ и аз не настоях.

А те дали стават за ядене или са само за украса и после се изхвърлят? В София още не съм поръчвала торти, но докато бяхме в Сливен - цялата украса на тортите я изхвърляхме - правени от брашно фигурки и страшно твърди. Продаваха се и отделни фигурки - също. Спомням си по-старите торти, които бяха само с 1 роза и я слагаха на парчето на рожденика и за другите деца нямаше - така харесвах тези рози - захарни, отгоре поизсъхнали, в основата мекички. Сегашните торти са много красиви, но...     Става въпрос за тези поръчки от сладкарниците, не които си правим сами в къщи.

Ей тези фигурки не могат да се ядат, и тези, с изключение на цветенцата.

Последна редакция: пт, 05 яну 2007, 13:41 от М_е_г_и

# 36
  • София
  • Мнения: 2 211
Не съм опитвала произведенията на съседката, но предполагам, че не е някоя прелест на вкус. Навремето правеха розичките от белтък и захар, за това ли говориш?

# 37
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Не зная от какво са ги правели, но ми бяха много вкусни. Говоря за времето когато съм била в 1 клас и след това (като по-малка не помня) - 1978-79-80 година да речем (предполагам че до 1989 г са били все едни и същи)

# 38
  • Мнения: 139
И аз се записвам в темата - благодарение на този форум се развивам...И пораствам в кулинарията!!!   chef  bouquet  bouquet  bouquet

# 39
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Не зная от какво са ги правели, но ми бяха много вкусни. Говоря за времето когато съм била в 1 клас и след това (като по-малка не помня) - 1978-79-80 година да речем (предполагам че до 1989 г са били все едни и същи)

И аз ги обожавах тези розички  Crazy Правят се именно от тестото с вода, масло, брашно и пудра захар (без желатин, глюкоза и т.н.) . Когато правя торта с такава украса, голяма част от тестото се изяжда от мъжа ми още преди да съм я направила на чаршаф и фигурки.  ooooh! Само дето после му става лошо на милото  hahaha и не иска да яде вече готовата украса на тортата.

Ето коя рецепта използвам аз: (имам я от едно "На кафе с Гала", когато на гости бяха някакви сладкари и показваха как се правят разни фигурки с това и с твърдото желатиново тесто)

100 мл вода + 40-50 гр. масло
Когато заври се прибавят 100 гр. брашно. Бърка се, докато стане на гладко тесто. След като изстине се добавя пудра захар (около 400 грама поема) и се оцветява.
Това количество е предостатъчно за чаршаф на кръгла торта 26 см. и за фигурки.

Мисля, че рецептата, която е пускана тук, във форума, е същата.

# 40
  • Видин
  • Мнения: 5 572
3ори мисля си  newsm78 ако се замени маслото с олио,дали ще се стегнат фигурките?!

Току що направено - марципан Варна със олио вместо масло/маргарин. Снимала съм върху бял лист, за да можете да видите с колко е по-жълтеникаво. Определено е по-бяло от това с маслото, но пак не е съвсем снежно  Confused.


Консистенцията на пипане си е абсолютно същата, по-нататък като направя нещо от него ще споделя още впечатления.


Междувременно искам да ви покажа част от украсата, която сътворих за Рождения ден на племенницата ми утре :


Бялото на очита и пънчетата на гъбките са от захарното тесто с желатин и глюкоза.
За него да кажа (естествено говоря от моя скромен опит), че трябва да се работи с него веднага след като се приготви, остави ли се да престои, започва да се рони и по-трудно се оформят фигурките с него.
В момента тортата се стяга, като я украся довечера ще пусна снимка.

# 41
  • София
  • Мнения: 1 209
..... не очаквах да реагира така. Друго е някой опитен, който ти е под ръка да сподели тънкости.
ми, до някъде е нормално, изкарва си хляба жената... нали знаеш ... има една стара българска приказка... "занаят не се у4и , занаят се краде", та и аз така, у4ила съм в нета и по каталози, а това което знам от практиката е от братов4едка ми която преди години бе декоратор във фуклите и гаврош, а по професия е художник, от един приятел сладкар в неделя и от един състудент белгиец фамилно свързан с шоколада. те ми показа как да усещам тестото и каква да е разликата на пипане между тесто за обли4ане, тесто за цветя и тетсо за 3д фигурки.  триковете наистина в кухнята ги знаят най добре....права си.
Току що направено - марципан Варна със олио вместо масло/маргарин.
Вярно, няма особена разлика, сподели моля, как съхне после и дали мирише на олио..а украсата е супер Simple Smile
Ето коя рецепта използвам аз: .......(имам я от едно "На кафе с Гала", .когато на гости бяха някакви сладкари и показваха как се правят разни фигурки с това и с твърдото желатиново тесто).......Мисля, че рецептата, която е пускана тук, във форума, е същата...
рецептата е същата само дето поема пове4е от 400г захар Simple Smile , а сладкарите бяха една от Фуклите, брат й и ако не се лъжа ради стамболов от гаврош

# 42
  • София
  • Мнения: 2 211
Браво Зори! Чакам да споделиш още впечатления от това тесто и ще се пробвам и аз.

# 43
  • София
  • Мнения: 357
..... не очаквах да реагира така. Друго е някой опитен, който ти е под ръка да сподели тънкости.
ми, до някъде е нормално, изкарва си хляба жената... нали знаеш ... има една стара българска приказка... "занаят не се у4и , занаят се краде", та и аз така, у4ила съм в нета и по каталози, а това което знам от практиката е от братов4едка ми която преди години бе декоратор във фуклите и гаврош, а по професия е художник, от един приятел сладкар в неделя и от един състудент белгиец фамилно свързан с шоколада. те ми показа как да усещам тестото и каква да е разликата на пипане между тесто за обли4ане, тесто за цветя и тетсо за 3д фигурки.  триковете наистина в кухнята ги знаят най добре....права си.
Току що направено - марципан Варна със олио вместо масло/маргарин.
Вярно, няма особена разлика, сподели моля, как съхне после и дали мирише на олио..а украсата е супер Simple Smile
Ето коя рецепта използвам аз: .......(имам я от едно "На кафе с Гала", .когато на гости бяха някакви сладкари и показваха как се правят разни фигурки с това и с твърдото желатиново тесто).......Мисля, че рецептата, която е пускана тук, във форума, е същата...
рецептата е същата само дето поема пове4е от 400г захар Simple Smile , а сладкарите бяха една от Фуклите, брат й и ако не се лъжа ради стамболов от гаврош

Няма ли го в нета това предаване някъде да си го дръпнем да гледаме?   bouquet

# 44
  • Мнения: 810
Зори,нямам думи да изкажа вьзхищението си.Повече от професионално,но най-вече направено с много старание и любов   bouquet

# 45
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Може и повече от 400 гр. да поема  newsm78 Просто аз го правя или с 2 пакетчета от 250гр. или с половин от 1 кг. И в двата случая ми остава малко, но пък после за всяка фигурка си добавям поотделно в зависимост от това колко твърдо искам да ми е.

Нямам спомен кои бяха, но като спомена Ради, се сетих да питам тоя човек книги има ли издавани? Направо ми е взел акъла. Няма равен  Peace

# 46
  • София
  • Мнения: 1 209
не знам да има издавани, познавам го ли4но, много е добър наистина, не само на вид, а и на вкус. много от рецептите са си негови. 

# 47
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Зори,нямам думи да изкажа вьзхищението си.Повече от професионално,но най-вече направено с много старание и любов   bouquet

Благодаря много за оценката, за мен значи много, защото знам че и ти си майсторица  Simple Smile.

Ето и крайният резултат :

# 48
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Зори, тортичката е супер! Отдавна съм те признала за майсторка!   bouquet А откъде черната боя?  newsm78

Сега ми мина "еретичната" мисъл дали да не се опитам да боядисам нещо в черно с активен въглен!  Twisted Evil Пък не е нужно да се яде! Rolling Eyes

пс. Зори, погледни си My Multiply! Praynig Hug

# 49
  • София
  • Мнения: 1 209
много е красива, браво.
офф и аз си ме4тая за 4ерна боя, но няма по магазините дето проверих.
моля те сподели откъде си купила.
аз поради тази липса много рядко правя 4ерни елементи.

# 50
  • Видин
  • Мнения: 5 572
natalyna , много благодаря, от теб се уча  Hug.

Черното е готов айсинг ето такъв :

За него трябва да благодаря на Тането Hug, тя ми го изпрати.
В сладкарската борса на Кадемлия 6 имаше черна боя, но беше голяма разфасовка и ако имаше с кой да си я поделя, щях да си взема. Ама няма  Sad.

п.п. Гледам, ама незнам какво трябва да видя  newsm78. Дай на лични да не спамим.

# 51
  • Мнения: 5 839
Зори,много сладка тортичка! HugМайсторка си! bowuu
Имам един въпрос-в калинката има ли нещо(блат,бисквити...),или само айсинг?Благодаря предварително! Hug
А,още един въпрос-тортата каква е ?
  bouquet

# 52
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Тортата е "Сникърс". Аз исках да направя някоя с правоъгълни блатове и за я покрия със зелен "чаршаф" - полянка, но снаха ми е влюбена в Сникърса и работих по заявка на клиента  Mr. Green.

Тялото на калинката е кексово тесто, изпечено в кръгла, малка йенска купа, която бях застлала със хартия за печене. После я поостъргах малко, за да и придам по-продълговата форма. Главата е от марципан-Варна, само отгоре съм я "облякла" в черния айсинг.
Сега като се замисля, верно че можех да я направя от бисквити  newsm78, ама нали обичам да си усложнявам живота.... Laughing.

# 53
  • Мнения: 810
Днес свеки има имен ден и й направих ето торта -"ваза с гербери" http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1901276
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1901277

# 54
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Bambinkamalinka, прекрасна торта, както винаги!   Heart Eyes

# 55
  • Мнения: 3 219
А ето и снимките на моята новогодишна торта още ведньж благодарности на Наталина

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58139&photo=23
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58139&photo=21
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58139&photo=19
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58139&photo=18
 
Убедих се ,че с маршмелоуз се работи много по-лесно отколкото с готовия фондан.

# 56
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Зори чак сега видях твоята Калинка, браво, страхотна работа.
И аз утре ще трябва да правя торта Калинка, въобще не съм сигурна обаче дали ще се справя, още дори не съм измислила каква да е тортата вътре. Никога до сега не съм работила с черна боя и въобще не знам дали ще ми се оцвети така хубаво тестото. Тук няма или поне аз не съм виждала такъв готов айсинг в тези цветове - черно и червено, само в пастелни цветове съм виждала.

# 57
  • Мнения: 3 271
Tannita, успех с тортата! От всичко твое, което съм виждала - нямам търпение да видя новото ти творение. Пък цвета и по-пастелен да е, пак ще е красиво Simple Smile Лека работа Simple Smile

# 58
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Tannita , благодаря ти и ти пожелавам успех с тортата.
Мисля, че черното не е трудно за оцветяване именно защото е черно, а не гониш някакъв нюанс на даден цвят (стига да имаш черна боя, разбира се). Ще се справиш, ти си майстор голям   bouquet!
Ще чакаме да покажеш резултата  Grinning!

# 59
  • Плевен
  • Мнения: 23
http://www.artcake.ru/cakes.htm/b466/

На 27 милото има РД и искам да направя тази торта, някой може ли да ми даде идея как да направя лентата с панделката?  newsm78 .

# 60
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Tannita , благодаря ти и ти пожелавам успех с тортата.
Мисля, че черното не е трудно за оцветяване именно защото е черно, а не гониш някакъв нюанс на даден цвят (стига да имаш черна боя, разбира се). Ще се справиш, ти си майстор голям   bouquet!
Ще чакаме да покажеш резултата  Grinning!


Зори, голям зор видях с черното. Е то повече боя от тестото сложих и пак не ставаше баш черно. Накрая като направих калинката, разтворих малко боя с вода и боядисах отгоре. Определено повече торта Каленка няма да направя, ако нямам готов черен айсинг, че така омацах всичко с това черно тесто.
Ето ги тортите, втората торта я направих набързо на цветчета, че вече калинка не ми се правеше. Имат си много кусури, но дано поне пък вътре са вкусни.



# 61
  • София
  • Мнения: 2 211
Чудесна си е калинката! А как направи тревата?

# 62
  • Плевен
  • Мнения: 23
Tannita, а как направи панделката така че да не се огъва?  newsm78
Моите все се гънат и се слепват Embarassed

# 63
  • Пловдив
  • Мнения: 814
Искам да попитам мога ли да намажа тортата отгоре с ганаш, вместо с маслен крем? Смятам да я покрия с марципан Варна.

Tannita, тортите ти са страхотни!

# 64
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Tannita, а как направи панделката така че да не се огъва?  newsm78
Моите все се гънат и се слепват Embarassed
Нагънах малко фолио и сложих в панделките за малко, докато се стегнат.
Чудесна си е калинката! А как направи тревата?
Тревата е направена със специален накрайник, но може да се направи и с пресичка за чесън.

# 65
  • Видин
  • Мнения: 5 572

Зори, голям зор видях с черното. Е то повече боя от тестото сложих и пак не ставаше баш черно. Накрая като направих калинката, разтворих малко боя с вода и боядисах отгоре. Определено повече торта Каленка няма да направя, ако нямам готов черен айсинг, че така омацах всичко с това черно тесто.
Ето ги тортите, втората торта я направих набързо на цветчета, че вече калинка не ми се правеше. Имат си много кусури, но дано поне пък вътре са вкусни.





Поздравления, мила! Калинката ти е като истинска и крайният резултат си заслужава цялото мацане.
Представям си каква радост е у вас   bouquet!

# 66
  • София
  • Мнения: 363
Здравейте, момичета!
 От известно време чета темичката ви и искрено ви се възхищавам. Докато не видях на какво сте способни съм си мислела, че такива красоти правят само в сладкарниците...
 Дъщеричката ми другия месец прави 1 годинка и мисля да се пробвам с торта за повода. Искам да е някаква с покритие - "чаршаф". Маже ли се блата с крем под "чаршафа' или направо се слага. Какъв крем е подходящ между блатовете за такава торта? А какъв крем е подходящ за украса със шприц?
 Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това? знам, че може и така, но аз си питам за следващия път  Laughing

 п.с. Бонбони Маршмелоуз има и в ХИТ. При бонбоните/ не шоколадовите, а гумените, дражетата/ точно срещу шоколадите. 150 гр - 2 лв.

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 23:19 от irinopolis

# 67
  • Мнения: 5 839
Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това? знам, че може и така, но аз си питам за следващия път  Laughing
Така я украсих аз. Grinning

# 68
  • Мнения: 10 297
Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това?

Моята е със съвсем проста украса - полях я с шоколадова глазура и поръсих със смлени орехи.

# 69
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Здравейте, момичета!
  Искам да е някаква с покритие - "чаршаф". Маже ли се блата с крем под "чаршафа' или направо се слага. Какъв крем е подходящ между блатовете за такава торта? А какъв крем е подходящ за украса със шприц?
 Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това? знам, че може и така, но аз си питам за следващия път  Laughing

 п.с. Бонбони Маршмелоуз има и в ХИТ. При бонбоните. точно срещу шоколадите. 150 гр - 2 лв.
По принцип преди чаршафа се мажат с маслен крем, роял айсинг, марципан, за да се заглади добре тортата и тогава се покрива. На моите торти направо им слагам чаршафа, затова не са много гладки, обаче все пак са за ядене, не за изложба. Става страшно много айсинг отгоре, а децата налитат да го ядът, и за това засега не слагам. Под чаршафа мажа само с горещ конфитюр от кайсии.
Тортата Барби е шарлотата с рулата. Чаршафа е с марципан Варна, не съм мазала с нищо друго под него.

А това е първата ми торта с рулата, само й наслагах цветчета на нея, щото нямах време за украса, обърнах я малко преди да дойдат гостите.
http://home-and-garden.webshots.com/photo/2147176870086204048RvqlMz

# 70
  • София
  • Мнения: 1 012
Невероятна е! Така ми се иска и аз да успея да направя такава, но не мога да се реша  Confused

# 71
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Днес направих тортата с рулата, но още си седи да се стяга в хладилника. С какво мога да я украся след това? знам, че може и така, но аз си питам за следващия път  Laughing

 

Ето и моята:


Покрита е с шоколадова и ледена глазура

# 72
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Ето ги и моите две торти:

на тази покритието й е -фондан . Сравнително лесно работих с него. Вътрешното е тортата с рулата, намазах с крем на д-р Йоткер и метнах фондановия чаршав, но на другия ден отдолу се беше разводнило малко.

Тази е другата торта

Тази е с покритие - Марципан Варна . С него също лесно работих . Отдолу пак мазах с крем на Д-р Йоткер , не се беше разводнило. По-бавно съхне тестото.

# 73
  • Мнения: 2 096
Здравейте на всички,
От известно време чета тези 3 теми и страшно много се въодушевих и аз да сътворя нещо, но за съжаление нямам абсолютно никакъв опит в сладкарството. Накупих си какви ли не щуротии- формички, шприц, бои за яйца, дъвчащи бонбони, дори и бял фондан (пробвах да направя фигурка от него, но стана много мека и почти се разтече?). Днес се опитах да разтопя шоколад на водна баня в микровълновата, но стана на шупли и предполагам, че съм го претоплила, та затова за да покрия пастичките си направих крем.
Цяла нощ сънувах различни декорации с които да експериментирам и сутринта се залових за работа с голям мерак, но не особенно добър резултат, за капак на всичко Вики се събуди рано и трябваше и нея да я включа. Ето и резултата (поне пастичките се оказаха вкусни, но малко сладички) и разбира се помошничката, която се беше омазала до главата с крем и шоколад.

Въпросите ми сигурно ще ви изглеждат смешни, но моля ви се помогнете ми и ако може с нагледни материали. Интересува ме как да направя различни формички от шоколад с шприц и как да разстеля шоколада върху тортата така, че тя да придобие гладко покритие, много ме затрудняват страните на тортата...

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 16:09 от mimival

# 74
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Чудесна си е калинката! А как направи тревата?
Тревата е направена със специален накрайник, но може да се направи и с пресичка за чесън.

Имаш ли възможност да покажеш снимка на този накрайник, защото след някоя и друга седмица трябва да садя трева на футболно игрище и още се чудя как точно да стане  Laughing.

# 75
  • Русе
  • Мнения: 402
Зори, тревата на футболното игрище става най-лесно със зелени кокосови стърготини  Laughing

# 76
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Зори, тревата на футболното игрище става най-лесно със зелени кокосови стърготини  Laughing

Знам, но ми се ще да е с маслен крем отгоре и изобщо имам някаква идея, но ще видиме дали ще мога да я осъществя на практика  Mr. Green.

# 77
  • Seattle, USA
  • Мнения: 1 111
Зори ето това е накрайника 233



Както вече писах някъде, може да се направи и с преса за чесън, ако е с такива кръгли дупчици.

# 78
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Tannita благодаря и аз тъкмо щях да питам за накрайника, ама Зори ме е изпреварила  Grinning. Иначе тортата калинка е страхотна. Аз все се възхищавам на цветовете, че нещо не мога да попадна на контрастни хубави боички, а твоята калинка прелива от контраст. Супер е наистина. Браво   bouquet
Абе всички торти са страхотни. Наистина сте големи сладкарки и вдъхновителки за начинаещите  Hug

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 21:45 от korneliia_h

# 79
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Такова чудо у наше село посмърто няма да намеря, затова ще издирвам преса за чесън явно. Благодарско за идеята  Hug!

# 80
  • София
  • Мнения: 1 209
аз да си призная правих с 4есън преса, но не ми е удобна на по фини места , отпред е едра и не става добре, както искам.
 а от на деб и лабрекс тортите направо ми се прияде:)
4акайте вкю4ване и от мен , на 13.01 една приятелка има РД и обещах да се от4ета, но ще е нещо семпло Simple Smile

# 81
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Такова чудо у наше село посмърто няма да намеря, затова ще издирвам преса за чесън явно. Благодарско за идеята  Hug!
И у нащо също  Sad в такива моменти благородно завиждам на живущите в големите градове, ама ще се пробвам да си изкопам от нейде все пак, иначе ще се мъча с пресата за чесън  Joy, като се наложи да правя трева.

# 82
  • Мнения: 3 271
Tannita, разкошни са всичките торти!! Не знам колко време ти е отнела калинката, но е страхотна просто!! И куклата не помня да съм я виждала, мнооооого е красива!!   bouquet

П.П. Много е красива новата ти снимка, страхотни сладуранки си имаш, а малката все повече ми прилича на теб. Да ги нацункаш от мен  Heart Eyes

# 83
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Мисля си, че футболното игрище няма да стане добре с пресата  newsm78 Тя би била удобна за по-буйна тревица, а терена би трябвало да с по-късичка и равна трева. Поправете ме ако греша де. Никаква трева никога не съм правила. Просто си разсъждавам  Crazy

# 84
  • Мнения: 6 142
Зори, вероятно си видяла тази рецепта, но пък ако случайно си я пропуснала - това може да ти е от полза за тревата на футболното игрище. Аз не съм пробвала още, но звучи обещаващо:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=969.msg10460#msg10460

# 85
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Мисля си, че футболното игрище няма да стане добре с пресата  newsm78 Тя би била удобна за по-буйна тревица, а терена би трябвало да с по-късичка и равна трева. Поправете ме ако греша де. Никаква трева никога не съм правила. Просто си разсъждавам  Crazy

Моето искам да е такова-буренясало,та да починат малко тея хорица-футболистите докато го оправят, а с тях и мъжа ми  Twisted Evil.

Зори, вероятно си видяла тази рецепта, но пък ако случайно си я пропуснала - това може да ти е от полза за тревата на футболното игрище. Аз не съм пробвала още, но звучи обещаващо:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=969.msg10460#msg10460

Не бях я видяла темата и ти благодаря че ми подсказа още един вариант. Чакам обещания дъжд от метеоролозите, който да ни задържи в къщи и ще експериментирам няколко варианта, и който се получи най-добре, той ще е .

# 86
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Ясно Simple Smile Може да направиш един футболист леееко полегнал  Joy със стръкче трева в устата  hahaha

# 87
  • Пловдив
  • Мнения: 814
Ето я и моята торта с калинка за първия РД на сина ми. Тук вече тревата отпред е малко окосена Laughing Wink



Благодаря на Зори!

# 88
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Deb , попиках се от смях на предложението ти  Laughing!

Gushanka , страхотно си се справила  Hug!

# 89
  • София
  • Мнения: 1 209
хайде и от мен,  обещах да се от4ета . утре много близка моя приятелка има РД, тортата - от мен, следобяд я спретнах, утре сутрин ще я занесем. дано я утеша , 4е днес я скъсаха по курмуване. приемам критики и коментари Simple Smile защото е кърпена тук там.

http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1953141

# 90
  • Мнения: 810
Gushanka,страхотна е тортата   bouquet.С готовия фондан ли е?

# 91
  • Мнения: 5 839
harmony broken,дай парола!

# 92
  • София
  • Мнения: 1 209
извинявам се Embarassed , забравих да променя настройките
сега трябва да е ок
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1953141

# 93
  • Мнения: 2 096
Много свежа торта, а цветчетата са направо супер. Какви бои използва?

# 94
  • София
  • Мнения: 1 209
жълтото е те4на боя, светлозеленото- суха сладкарска, тъмно зелената - те4на, синята е суха , но тя се оказа най- никаква. на живо леко сивее, слаба е .

# 95
  • Мнения: 5 839
Тортата е много хубава.А каква е отвътре,и покритието от какво е ?Мерси. Simple Smile

# 96
  • София
  • Мнения: 1 209
отвътре какаов блат, сиропирана  скафе й бейлис, сметана с бейлис и няколко плода от сладко от бели 4ереши.
покритието е парено стесто. т.е марципан варна, но без нишесте. украсата също е такава.

# 97
  • Пловдив
  • Мнения: 814
Gushanka,страхотна е тортата   bouquet.С готовия фондан ли е?

Правих я с марципан "Варна". Според мен с  готовия такъв резултат е невъзможен. Правих 2 торти с него - ужас!

harmony_broken, и мен ме интересува с какво изрязваш тези малки цветчета?

# 98
  • София
  • Мнения: 1 209
цвет4етата са правени с форми4ка спатия, но без дръжката, листата- на ръка- някой бе пуснал скоро снимка на комплекта форми4ки във форума- метални подредени в кръг4е, като за сладки, но много малки, около 1/1 см- те са си за айсинг.

# 99
  • Пловдив
  • Мнения: 814
Тук не съм виждала такива малки newsm78. Дано намеря! Благодаря ти!

# 100
  • София
  • Мнения: 370
Здравейте момичета чета ви от доста време и от все сърце се възхищавам на уменията,нямам думи да изразя това което правите,вие ме научихте на първите стъпки към това "изкуство",за което съм ви страшно благодарна.
С ваша помощ направих първите си торти едната за годежа на зълва миhttp://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1958101 а другата за нова годинаhttp://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1958102
Ще приема всякакви критики и поучения.Благодаря ви,че ви има. Hug Hug Hug

# 101
  • София
  • Мнения: 370
Извинете,обаче незная как да кача снимките така,че да ги видите.

# 102
  • Мнения: 2 096
Здравейте,
Първо да ви кажа за формичките- вчера видях такива мънички в Мио Амико П-в, но бяха към 15-тина лв. и се поскъпих та не си взех.
Снощи си направих чудесна розичка от фондан, като и прибавих червена боя за яйца (пишеше че не е вредна, тъй като била сладкарска и я бях купила от Торнадо), та розичката като за първи мой опит беше доста успешна, сложих я в хладилника и за моя голяма изненада вижте какво открих днес.

Боята се беше разтекла, а розичката омекнала - сами виждате на какво беше запреличала.
Моля кажете ми къде ми е грешката.
Искам също да попитам относно фондана (купен от Торнадо), бях чела в предишни постове, че ако е мек и не може много добре да се моделира с него може да му се прибави малко пудра захар. Снощи също експериментирах и с една 5 см. седнала кукличка- направих си главата, шапчица, рокличка, ръчички. Слепих ги с глюкоза, тъй като отделните части не искаха да се залепят от пудрата захар, но всичко беше толкова меко, че като е изправих отново почти се обезформи- глават вече не приличаше на топка, а по-скоро на сплесната топка и отново днес боята се беше разтекла, а фиг. приличаше на безформена могилка. Моля ви отново за съвет, наистина много искам да се науча да правя поне прилични украси и някой ден и аз да направя вашите калинки и тортата на harmony_broken.

# 103
  • Мнения: 10 297
Извинете,обаче незная как да кача снимките така,че да ги видите.

Иди тук, избери снимката от твоя компютър, щракни върху ЗАГРУЗИТЬ. Като се отвори нова страница щракваш на ОТКРЬІТЬ, копираш линка, пействаш го в съобщението си, маркираш го и кликваш на първата иконка от втория ред над прозореца на съобщението - вмъкни изображение. Това е. Любопитна съм да видя тортата ти! Grinning

# 104
# 105
  • Мнения: 2 096
Ето нещо, което намерих как се правят фигурки и надявам се и на вас да ви хареса
http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?p=2445&sid=1001f9 … 35391596be5189a6e

# 106
# 107
  • София
  • Мнения: 370
Сигурно пак съм объркала нещо,съжелявам.

# 108
  • Пловдив
  • Мнения: 814
mimival, грешката не е в теб, а във фондана. Този от Торнадо не е предназначен за моделиране. Аз също купих от него, но след два опита разбрах, че няма да се получи. Много е мек, а доста пудра захар и нишесте прибавих. Правих торта с марципан Варна и резултатът ми хареса. С него можеш да правиш всякакви фигурки. Лесно се работи. А от този готовия фондан имам още доста, но май ще го хвърля...

# 109
  • Мнения: 2 096
А за боята, моля ви кажете къде ми е грешката, прибавих суха боя - Anatoli, заради фондана ли е или от нещо друго, направо недоумявам къде бъркам  smile3518 Сега се сетих, че като си правих онзи ден фигурка то бял шоколад оцветен в червено, боята също така се беше разтекла, не беше засъхнала, а напротив в хладилника се беше овлажнила.

Последна редакция: сб, 13 яну 2007, 13:11 от mimival

# 110
  • Видин
  • Мнения: 5 572
mimival , според мен грешката ти е, че си сложила фигурките във хладилника. те са се овлажнили и затова са се разпльокали  и боята се е разтекла.
След като направиш фигурки от захарно тесто, независимо какво (фондан, марципан и т.н.) трябва да ги оставиш на сухо място, за да изсъхнат добре и така можеш да ги съхраняваш дълго време (например в някоя картонена кутия пак на сухо място), докато им дойде времето да ги мяташ върху някоя торта  Simple Smile.

koteto7975 , ето правилните линкове към твоите тортички, много са хубави  Peace:
http://snimka.bg/album.php?album_id=94712
http://snimka.bg/album.php?album_id=94712&photo=2

# 111
  • Мнения: 2 096
Зори мерси много, явно проблема наистина е от хладилника...

# 112
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Чудех се доста време дали да ви покажа моите фигурки - първите. Обещавам да пробвам още рецепти.
http://snimka.bg/album.php?album_id=87303&photo=29
http://snimka.bg/album.php?album_id=87303&photo=28

Правих ги по рецепта от този сайт: http://www.artcake.ru/kitchen.htm/a7/
Стана снежнобяло тестото - желатиновото. По-горе се обсъждаше постигането на бял цвят. Ето - дано се вижда добре.
Понеже много бързо изсъхнаха, се притесних дали стават за ядене - и ме беше страх да ги опитам - но на 3 ден си хруснах от останалите в една кутийка - ядяха се. А рулото с украсата подарих (нямах време да правя торта) и още не съм попитала дали им е харесало.
Отивам да проверя дали още стават за ядене.

Значи стават - но са твърди, хрускат. Това са тези, които са изрязани с формички, те са тънки. А за розичките стават по дебели в основата си - за тях незнам - всички които бях направила сложих върху рулото.

Последна редакция: нд, 14 яну 2007, 23:02 от М_е_г_и

# 113
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
М_е_г_и , не ми се отваря сайта с рецептата. Дали можеш да я напишеш тук  Praynig Много ми харесаха фигурките и цвета им  Peace

# 114
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
OK, но я пиша както е на руски - аз я разбирам като чета, но не знам дали ще се справя с превода (да го запиша)

http://www.artcake.ru/kitchen.htm/a7/

"....если нужно сделать цветы белого цвета, или нежно-розовые и голубые, я использую желатиновую мастику.

Желатиновая мастика более капризна в приготовлении, ее нужно, как говорят кондитеры, почувствовать. Берем желатин – 10г., сахарная пудра 900 г., вода 10 ст.ложек.
Желатин замачивается на 40-60 минут, нагревается на водяной бане, а потом остывает. В еще жидкий, но уже прохладный желатин, ПОСТЕПЕННО добавляем сахарную пудру, тщательно вымешивая. Особенно хороши из этой мастики нежные цветы, например тюльпаны. Для этого, подкрашенную мастику раскатываем в тоненький пласт, присыпая сахарной пудрой. Затем, отрывая по небольшому кусочку, придаем мастике форму лепестка с помощью обычной чайной ложки (ложек понадобится несколько). Облепив мастикой ложку с внутренней стороны, удаляем лишнее. Лепесток готов, – пусть подсохнет, а мы тем временем принимаемся за следующий
Уже на торте соединяю лепестки в бутоны, а листья вырезаю из той же мастики, подкрашивая их в зеленый цвет. Удачи!."

# 115
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Благодаря   bouquet

# 116
  • Бургас
  • Мнения: 3 155
Момичета, невероятни неща творите  bouquet
Дойде и моят ред да поискам помощ Blush /не знам дали точно в тази тема трябва да попитам или в "любимите торти" Embarassed/ - в събота синът ми става на 5 годинки и решихме, че тортата ще е с трансфер. Първият ми опит беше със шоколад и вероятно заради късмета на начинаещия, се получи доста добре. Проблемът, обаче, беше, че при добавянето на боя белият шоколад много бързо се втърдяваше и ставаше със зърнеста структура. Сега бях решила да е далматинец /защото има само бяло и черно Wink/, но той е категоричен, че иска Костенурка нинджа или Спайдърмен. Сега моля за помощ някое момиче, което е правило трансфер с маслен крем - цветовете добре ли се получават, лесно ли се работи, могат ли очертанията да се направят с шоколад или трябва пак да са с крем, добавя ли се глюкоза към масления крем, общия пласт отгоре от крем ли е пак или мога да залея с бял шоколад? Дано не съм досадна, но много труден ми се вижда Спайдърмен и се надявам с ваша помощ да не се изложа Praynig

# 117
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ето тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.msg1488552#msg1488552
е описано всичко - трябва да прочетеш няколко страници напред и ще разбереш как Ваня се е справила с един куп проблеми - включително и промяната на белия шоколад от боите

Ето готовата торта на Ваня http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.msg1668539#msg1668539

По-надолу са обясненията http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.msg1673328#msg1673328

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 14:30 от М_е_г_и

# 118
  • Бургас
  • Мнения: 3 155
М_е_г_и , много ти благодаря за отзивчивостта; аз по тази тема правих първия си трансфер с шоколад, обаче явно не съм чела задълбочено и не съм открила подробностите, които ме интересуват за масления крем; сега сядам да чета отново  bouquet

# 119
  • Мнения: 2 097
Здравейте Grinning
Аз от темата любими торти се вмъквам тук за едно въпросче.Ще правя торта за първият РД на дъщеря ми и съм си избрала вече формата(котка) - съвсем непретенциозна и лесна за изпълнение.Искам да вмъкна че много се възхищавам на красивите фигурки които правите и мисля че аз немога да се справя,затова тортата ми ще е укрсена със сметана и шоколад и така.... Въпреки това обаче съм решила да пробвам да направя някоя фигурка от тези с желираните бонбонки дето четох че някой беше правил.ДАли тези фигурки ако ги направя за проба и ми харесат,мога да съхраня до другата седмица когато ще правя тортата newsm78
С удоволствие ще приема всякакви идеи за украса на нашата котка  bouquet Hug
Оххх ама май много объркано го написах ooooh! Crazy

# 120
  • Мнения: 2 096
Здравейте, много искам да ви покажа моите първи две торти. Не се получиха добре, но като за начало мисля, че стнаха добре. Тортата с пеперудката исках да я направя с шок.окраса, но Вики не ме остави така,че се наложи да я окрася с бонбонки, а крилцата на пеперудката трябваше да ги направя по-тънки- щяха да се получат по-прозрачни и ефектни.
Торта Сникерс


Желирана торта

# 121
  • Мнения: 2 096
Дес намерих ти някои торти с котенца, дано ти харесат.

А ето в този линк има още, но за да ги видиш снимките в реален мащаб трябва да се регистрираш.
http://www.cakecentral.com/modules.php?name=coppermine&file= … &search=kitty

# 122
  • Мнения: 2 097
mimival,страхотни торти си направила.Тез крилца на пеперудката как ги направи?
Много ти благодаря за помощта Hug Това коте бялото дето е само главичка ми се вижда лесно и много хубавко Grinning Сайта сега ще го гледам  bouquet

# 123
  • Мнения: 2 096
Радвам се, че ти хареса пеперудката, смятам че другият път ще я направя много по-хубава.
Крилцата на пеперудката са от карамелизирана захар, изсипана във формички сърца. Имам и някои други идеи с карамел и смятам скоро време да експериментирам и чаша за вино и пр.

# 124
  • София
  • Мнения: 24
Здравейте момичета, изчетох на един дъх всичко до тук,наистина страхотна тема!   Hug
Вече направих един опит с фондан и стана сравнително добре. 
В събота сина ми прави годинка и реших едната торта да направя аз. Ще правя т.нар. трансфер и искам да ви попитам две неща: 1. След като прехвърля картинката върху тортата да я намажа ли с нещо /напр. с глюкоза / за да изглежда по - лъскава и завършена или въобще маже ли се с нещо и с какво? /Трансфера ще бде изцяло от шоколад/
2. Около картинката и страните на тортата искам да украся /шприцовам/ оцветен крем /със сметана не става добре/ - какъв да бъде и ако може рецепта
Предварително ви благодаря и още веднъж поздравления за страхотната тема    newsm51 smile3501
 

# 125
  • Мнения: 2 097
Не е ли това темата в която се пише в момента newsm78 Гледам е позатънала,а на първа страница излиза старата Rolling Eyes
Аз все поглеждам някой да откликне на питането ми за фигурките от желирани бонбони Thinking Mr. Green

# 126
  • Видин
  • Мнения: 5 572
Дес, аз от желирани бонбони фигурки не съм правила и незнам дали лесно се работи с тях, но всички фигурки, направени от захарно тесто, включително и тези с желатин се оставят да изсъхнат добре и после могат да се съхраняват с години. Така че ги прави, до другата седмица нищо няма да им стане  Wink

# 127
  • Seattle
  • Мнения: 919
Аууу каква вкусна темичка Laughing

Искам и аз да се похваля с нашата торта за първият рожден ден на Виктория Mr. Green

# 128
  • Мнения: 2 097
Гаргамелчо,страхотна торта Peace Мнооого е красива  bouquet
Дай малко подробности около направата и Praynig
Отдавна не си писала в нашата темичка Thinking,как сте?

Сори за спама Embarassed Blush

# 129
  • Seattle
  • Мнения: 919
Дес, януарско другаче, не ми е останоло време да се отчета при вас, виж с какви работи се занимавам по цял ден  chef а вчера правихме и пощрапулка и Виктория си избра черпака, та ще помага скоро на мама Laughing

Тортата е с крем с маскарпоне 1:4 масло:маскарпоне, захар и ванилия разбира се:) Блатовете няма много значение какви са, аз направих 3, два шоколад и един ванилия и сиропирах с компот от праскови.
цветята ги направих от бял шоколад, оцветен с боя за сладки (една течна, но не всички течни стават, защото може да се прецака шоколада ако боята е с вода)

ето едно видео с нагледно обяснение:) Идеята да са шарени цветя си беше моя bowuu
Между другото в този сайт намерих още доста полезни неща, има видео библиотека

Само да добавя, че хубавото на тази украса е, че не се прави директно върху тортата, така че можеш да избереш фигурките които станат най-добре и да ги подредиш върху тортата. Също така е много лесно да нарисуваш каквото пожелаеш Blush

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 20:22 от Гаргамелчо

# 130
  • Мнения: 2 097
Мерси мила Hug Браво на проходилите крачета Heart Eyes
Видеото ще го разгледам ей сегичка Grinning

# 131
  • Мнения: 2 096
Гаргамелчо чудесна торта. Да ти е жива, здрава, весела и красива малката Виктория и много да ви слушка.
 newsm59

# 132
  • Мнения: 810
Eто още една торта от мен-поводьт е имения ден на мьжа ми/блондинката изкочи от тортата точно в подходящия момент Mr. Green/
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2001297

# 133
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
Иха, страхотни торти сте сътворили.  smile3501.

# 134
  • Мнения: 2 096
Направих една торта послучай Р.Д. на баба ми утре и искам да ви я покажа, не е майсторски направена, като вашите за съжаление, но толкова можах. Искаше ми се и да вкарам малко цвят във фигурките, но ме достраша да не се разлее пак боята. Вие как правите цветна окраса и фигурки, след като не трябвало да стоят в хладилника(все пак ако я шприцовам самата торта с оцветен шоколад трябва да я сложа в хладилника)?Снимката ми не е съвсем добра, затова е давам по-голяма.

# 135
  • Мнения: 5 839
Тортата ти е страхотна.
И само да кажа още нещо-фигурките от шоколад могат да стоят в хладилник.

# 136
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566
mimival   тортата ти изглежда страшно апетитна и украсата ти е супер  Peace. Да питам с какво си шприцовала шоколада че са ти доста финни линийките  newsm78. И тези тъмните цветенца от какво са, че тъмнички ми се виждат за шоколад? Хайде издай тайната  Mr. Green Благодаря   bouquet

# 137
  • Мнения: 810
Mimival,много красива торта.
Аз сложих моята торта в хладилника веднага след като я покрих с желатиново тесто,но нямаше разтичане на боята.Дали проблема ти не е в боите newsm78

# 138
  • Мнения: 2 096
Много се радвам,че харесахте тортата и аз съм доволна от себе си с малки изключения.
korneliia_h  тъмните цветчета са направени от карамелизирана захар. Тънките линии не бяха замислени- направих си допълнителна глазура малко по-редичка стана /шоколад с малко мляко- глазурата на торта Сникерс/ за да покрия тортата отстрани и без да искам капнах с лъжицата отгоре, хареса ми и започнах да изливам по малко от глазурата с лъжицата. Simple Smile

Боите ми са на Anatoly, някой използвал ли ги е- уж ги продават в специализиран сладкарски магазин.
Вчера бях в същият магазин да попитам нещо по въпроса, а и да купя кутия за тортата, но момичето не беше наясно, а другите им бои бяха течни, но едната тубичка струваше към 15-17лв. и ми се видя множко та не си купих. Вие какви марки бои използвате и от къде си ги купувате, в големите супермаркети май не съм виждала.

# 139
  • Пловдив
  • Мнения: 814
mimival, аз ползвам същите бои. Купих ги от Торнадо. Ползвала съм всички цветове, правих три торти вече. Оцветявах и купен фондан, и марципан Варна с тях. Не са ми се разтичали въобще. Не знам защо така се получава при теб... newsm78 Нека по-опитните мами се изкажат...
Хубаво ли размесваш фондана, след като го оцветиш?
Аз разтварям боята в 1-2 капки вода и след това я прибавям към фондана.

# 140
  • Seattle
  • Мнения: 919
mimival, не бъди скромна, тортата изглейда страхотно!
А аз днес повтарях по настояване на мъжо и ето резултата Grinning



този път използвах за крема на половина сметана и половин масло вместо само масло и стана по-вкусен

# 141
  • Мнения: 2 097
mimival,тортата ти наистина изглежда вкусна имноооого красива.Еееххх дано скоро иаз се похваля с нещо хубаво Mr. Green
Гаргамелчо,при мен не се вижда твоята нова тортичка Sad Дали другите я виждат или проблемът е при мен newsm78

# 142
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
И тук страхотни тортички!  bouquet

Браво момичета!

mimival, много добра идея с карамела! Само ако ми позволиш един съвет - следващия път направи крема или покритието на тортата в светъл цвят за да има контраст с карамела. Иначе със сигурно е била и много вкусна - прекрасно си зарадвала баба ти!


Гаргамелчо, много нежни тортички - наистина с шоколад могат да се направят страхотни неща!


пс. Не пиша много напоследък, защото имам проблем с публикуването на отговори Sad

# 143
# 144
Благодаря ви за прекрасните рецепти. От известно време ви следя с интерес научих много от вас.  Eто и една моя  торта която направих за рождения ден на свекърва ми.        Дано успея да я изпратя, все още не съм много добра с техниката. newsm78

# 145
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 566

korneliia_h  тъмните цветчета са направени от карамелизирана захар. Тънките линии не бяха замислени- направих си допълнителна глазура малко по-редичка стана /шоколад с малко мляко- глазурата на торта Сникерс/ за да покрия тортата отстрани и без да искам капнах с лъжицата отгоре, хареса ми и започнах да изливам по малко от глазурата с лъжицата. Simple Smile
mimival ей тука вече ме разби. Я дай повече подробности как точно ги правите тези цветчета от карамелизирана захар. Много тъмни, да не се оставя да позагори захарта  Joy и в какви формички изливаш да станат цветчета  newsm78. Благодаря   bouquet
Гаргамелчо тортичките ти са ммммммм.

# 146
  • Мнения: 2 096
korneliia_h карамелизирах си захар и я изсипах във формичките /малки формички за курабийки/ в/у тава с тефлоново покритие. Изглеждат тъмни, защото карамела е прозрачен и поеха отдолу цвета на шоколадовата глазура.
natalyna много си права, че върху светла глазура карамела ще се откроява по-добре, но тъй като повечето от нас си падат най-вече по кафявия шоколад, затова и я направих тортата такава. Но определено съм си наумила скоро време да се науча да правя някоя хубава лека торта и то без шоколад.

А, нека да ви се похваля и същевремено да се оплача. Преди малко се върнахме от Р.Д. на баба ми- всички си помислиха, че съм купила тортата и даже майка ме попита от къде съм купила тази красива торта Laughing/бях си купила даже картонена кутия за торта/, като и казах че аз съм я правила /след като от дълго време се уча от вас/ направо не повярва. За съжаление с вътрешноста се бях поизложила малко. Бях направила за първи път Руската торта Сникерс- беше станала изкл. сладка и доста суха, на мен ми заприлича по скоро на кекс с шоколадова глазура и малко крем /явно нещо не съм направила както трябва, но незнам какво  Thinking/. Родителите ми казаха, че им харесва, баба ми каза че е много сладка, а сестра ми каза -Ами че не е лоша, какво толкова не и харесваш? Е, какво да се прави постарах се, другият път по-добре...

# 147
  • Мнения: 810
Момичета,имам вьпрос-с какво мажете "чаршафите" на тортите за да льскат?Аз опитах само с глюкоза но много трудно се разнася и затова добавих кьм глюкозата малко водка,но се получи лек странен привкус.

# 148
  • София
  • Мнения: 1 209
РЕ: глазирането
за да получа добър чаршаф си имам няколко правила: да не е по-дебел от 1-2 мм, не ползвам нишесте (освен в крайни слу4ай), не ползвам глюкоза, а те4ен мед с вода (1/4 чл. мед с 30г вода кипнато в МВ). 
и аз не харесвам вкуса на глюкозата и това 4е на светла торта придава отенък.

# 149
  • Мнения: 139
mimival, не бъди скромна, тортата изглейда страхотно!
А аз днес повтарях по настояване на мъжо и ето резултата Grinning



този път използвах за крема на половина сметана и половин масло вместо само масло и стана по-вкусен

А как я правиш такава обла? С колко блата я правиш?

# 150
  • Seattle
  • Мнения: 919
Ето това ми е тавивичката, най-големият размер. Дъното и се маха и стените се разширяват, но аз пак слагам оризова хартия на дъното. Пека 2 кексови блата, един шоколад и един ванилия и после ги режа на 2 през средата с дълъг остър нож след като са напълно изстинали, така че тортата е с 4 балата.
Обла стана защото имах страшно много крем и мацах ли мацах Joy
За да не се цапа чинията слгам оризова хартия под ръба на блата така че да покрие чинията и след това започвам с мазането. Когато е намазана, много внимателно махам хартията и така чинията остава чистичка.

Иска ми се сега да пробвам една с "чаршав", но нямаме повод скоро
Все пак ако някои може да ми каже как да постигна възможно на-бял такъв ще съм ви много благодарна.  bouquet

# 151
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Снежнобяло тесто става по този начин http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=152625.msg3028098#msg3028098 , но съм правила само фигурки с него, не съм го точила. Ако искаш пробвай с малко количество.

# 152
  • Мнения: 810
По случай днешния 70-годишен юбилей на свеки направих тази торта за 30 човека
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28774&photo=124
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28774&photo=125
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28774&photo=126

# 153
  • София
  • Мнения: 1 209
супер е , страхотни цветове   chef

# 154
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Бамбинкамалинка,а каква рецепта ползва за чаршафа и фигурките?И ако искаш накратко да опишеш тортата отвътре Hug

# 155
  • Мнения: 2 096
Бамбинкамалинка браво- много нежна торта. Зная, че въпроса ми не е много по темата, но можеш ли да ми дадеш рацептата на кошничките и фунийките си, имам голямо желание да ги изпробвам.

# 156
И аз се записвам във хубавата темичка.Очаквайте включване утре ще правя торта за РДен на шефката.Решила сам книга да правя.Утре пускам снимки.

# 157
  • Мнения: 3 271
Бамбинка, и тортата, и сладките са ти разкошни. Много нежни цветове. Представям си колко щастлива и горда е била свекърва ти!

# 158
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Бамбинкамалинка, както винаги - ОТЛИЧНИЧКА!  bouquet Свекито е останала с отворена уста! Wink

# 159
  • насам - натам
  • Мнения: 719
Запис! Grinning

# 160
  • Мнения: 215
Здравейте момичета!
Възхитема съм от майсторлъка Ви, от идеите, от фантазията Ви.
Отдавна следя темата, събирам материал. Незнам кога ще се престраша да покажа нещо и аз!

# 161
Ето и моята тортичка която спретнах на шефката за РДен




Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 23:48 от Swetleto

# 162
  • Пловдив
  • Мнения: 814
Много хубава торта!  bouquet А по какъв начин слагаш снимката? newsm78

# 163
С този link пращам снимките но трябва да се регистрираш

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 23:49 от Swetleto

# 164
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Мисля, че могат да се поръчат - даваш снимката и ти я изработват върху някаква оризова хартия, която се яде. Това е обяснение, което чух от някой, може и да не е съвем вярно, но принципно е така.
Като бяхме още в Сливен, такава услуга предлагаха в "Шаклиян" (за който я знае), но пращаха снимките във Варна и ставаше много бавно - трябва да се сетиш най-малко 10 дни по-рано.

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 18:42 от М_е_г_и

# 165
Sorry,погрешно сам те разбрала.Помислих че ме питаш как качвам снимките в интернета.А снимките на тортата ми са фонданови сама си ги правя в къщи със сладкарски цветове имам оризова хартия също,но по-качествени стават със фонданови листи.
Ето две снимки където се вижда разликата на хартията.Първата торта е с фонданова хартия а втората с оризова която става за ядене.



Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 23:50 от Swetleto

# 166
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Вече стана интересно - моля обясни малко по-подробно. Навярно при нас тук в България не се намират материалите. И затова е интересно.

# 167
Аз за първи път ядох в Добрич такава торта по-миналата година и ми стана интересно как ги правят,но никoй не искаше да си загуби хляба като си издаде тайната и се поинтересувах в интернет.В една фирма за сладкарски продукти продаваха принтер,фонданови листи оризови листи и сладкарски патрони за принтера.Изненадата ми беше голяма като разбрах че става с доста модели принтери които не трябва да са специални(както си мислех аз)Важното да имаш патрони със сладкарски бои които да пасват на принтера ти.За принтера платих 30 евро а за оризовата хартия мисля че беше 10 евро не съм сигурна 30 или 50 листа.Ето ти линка за повече инфо.

https://www.kopyform.de/

# 168
Ето какъв е моят принтер за снимки на торти може да ти помогне.Смятам че сигурно ще ги има в БГ

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 23:52 от Swetleto

# 169
  • ....
  • Мнения: 1 220
Ето какъв е моят принтер за снимки на торти може да ти помогне.Смятам че сигурно ще ги има в БГ

http://www.p2u.de/Colina/Bilder/printer_za_snimki_na_torti.jpg

Светлето, кажи моля те марката, за да ми е по-лесно да го открия.

# 170
  • ....
  • Мнения: 1 220
 Аз съм  престраших  да направя  торта за рождения ден на сина ми. Казвам престраших, защото опита от миналата година беше меко казано катастрофален и завърши с купуване на готова торта в последния  момент  Embarassed. Сега съм предвидила 1 седмица за тренировки, дано се справя. Спрях се на 2 варианта- футболна топка или шпонш боб (видах, 4е светлето я е правила).  Трябва да пробвам да направя "чаршаф", а никога не съм опитвала. Та от понеделник започвам с опитите и ще ви показвам снимков материал, а и много ще съм благодарна на съвети!

# 171
  • Мнения: 3 219
А какво е шпонш боб?

# 172
  • Мнения: 6 142
Sponge Bob

# 173
  • ....
  • Мнения: 1 220
 Да, това е той, благодаря Сладка Хапка!

# 174
  • Мнения: 3 219
Ами какво е? Embarassed Embarassed Embarassed От тази снимка не ми се изясни много.

# 175
  • Пловдив
  • Мнения: 814
Swetleto, благодаря за разяснението!  bouquet Тук едва ли ще намеря такава хартия и сладкарски бои за принтер.  Confused

# 176
nadq,Моя Sponge Bob  е от сметана става по-лесно отколкото с фондан.Аз боядисах само няколко цвята сметана и го замазах.Ето го и него:



Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 23:53 от Swetleto

# 177
  • Мнения: 883
А защо аз не мога да видя нито една снимка?

# 178
Gushanka, това са патрони за принтер като обикновените само че вътре боите са сладкарски.Фонданови листи или оризови за ядене може да има в някоя бг фирма в нета не съм търсила.Принтера ми е EPSON STYLUS D88  а патроните за този вид ги има в линка които пратих


Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 23:28 от Swetleto

# 179
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Светле, снощи запалих даже моя мъж да търси тези щуротии по интернет - намерихме патрони с бои - не са на БГ сайт - но като им гледам цените, май не са за нашия джоб. Тук ако ги има, цените няма да са по-малки  Wink

# 180
Меги,аз си ги купувам от тук:


https://www.kopyform.de/?do=kat_subart_show&katID=23&lan … uage=1&page=2

Комплект с 4 патрона струва 30 евро ,а 1 патрон 6,50.

# 181
  • ....
  • Мнения: 1 220
Светлето, много благодаря за информацията!
Аз май-ще се спря на торта- топка, сега чета за кремовете, които бих могла да използвам. Според вас сметаната или онзи крем,  за еклери, е по подходящ вариант!?

# 182
  • Гр. Варна
  • Мнения: 728
Здравейте!
Много се запалих по вашите торти и се пробвах и аз.
Ето и моят скромен опит.

Имам и въпроси, обаче после, че малкият се разрева.

# 183
  • Гр. Варна
  • Мнения: 728
Как се залепят фигурките върху чаршафа и кога се слага глазурата, преди или след като се сложат фигурките? Моето тесто го направих с 105 мл вода + 1/2 пакетче масло +150гр брашно+ един желатин, разстворен в 50мл вода, обаче ми отиде много пудра захар около един килограм, а тестото беше лепкаво, дали проблема е в това , че не го оставих да почине там колкото трябва, май един час?

# 184
Здравейте. Торта та ми сте бъде сладоледена с този сладолед на прах.Момчетата я обожават.Обикновено слагам желирани бомбони.Нещо друго да ме посъветвате.Как ги разтопявате?

# 185
Сега правя колички от масло,нишесте и брашно.Мисля че ще стане.Не знам в камерата дали няма да се напукат.Голямо удоволствие.Благодаря за съветите.

# 186
Krasy,аз залепям фихурките на чаршафа като ги намокря леко с вода(така сам чела)Аз лично слагам първо чаршафа после фигурките и накрая останалата украса.Тортата ти е станала върховна!Браво на теб!
tarlio очакваме снимки на твоите произведения.

# 187
Вчера правих първи опити на трансфер от шоколад ето ги и снимките

Последна редакция: нд, 28 яну 2007, 14:12 от Swetleto

# 188
  • насам - натам
  • Мнения: 719
Знам че сте го коментирали и сте напред с материала, но като ви гледам красотите после ги сънувам! ooooh!
Искам страшно много да се науча да правя подобни неща!
Затова ви моля за търпение относно въпросите ми и дано скоро и аз да мога да се похваля с нещичко. Praynig

Четох в предишните темички но всичко ми е каша в главата и пак не знам от къде да започна. Tired Вадих си "записки" , докато четях, но съм много объркана. newsm78

Къде точно мога да намеря подробно инфо за транферите. Какъв шоколад /само от шоколад ли?/, как се рисува, оцветява, пренася...

От какво, да направя фигурки / масло, нишасте, брашно, но какви пропорции?/, чаршафи? От един и същи ли материал могат да се получат?

Купих глюкоза, но на прах. Не намерих друга. Как да я разтворя, за да я използвам и каква е рецептата?

Благодаря ви предварително! Hug

# 189
  • София
  • Мнения: 3 354
Разпис,че се заитригувах много   chef

# 190
Emsy,аз правих трансферите само с шоколад,но става и с маслен крем.Аз ползвах бял шоколад и го оцветих с различни сладкарски бои.Учих се от тази страничка.Дано да ти помогне:

http://home-and-garden.webshots.com/photo/1111071815051689275iktmIy

# 191
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 622
Здравей emsy!

Ще се опитам да отговоря на въпросите ти:

Къде точно мога да намеря подробно инфо за транферите. Какъв шоколад /само от шоколад ли?/, как се рисува, оцветява, пренася...
На 8 и 9 страница на първата тема за Глазурите е информацията за трансфера - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.140    В общи линии, избираш си картинката, разпечатваш, слагаш в канцеларски джоб и рисуваш с тънък накрайник или фунийка първо контурите с тъмен шоколад, после запълваш с оцветен бял шоколад. Тъмния шоколад разтопяваш на водна баня с малко олио или масло, а белия с разтворените в прясно или кондензирано мляко бои. Отгоре е добре да намажеш със слой тъмен шоколад. Гледай да запълваш картинката много добре, за да няма никакви празни места и да е красиво. Оставяш в хладилника да се стегне през ноща и на другия ден обръщаш върху покритата с чаршаф или крем торта и сваляш джоба.

От какво, да направя фигурки / масло, нишасте, брашно, но какви пропорции?/, чаршафи? От един и същи ли материал могат да се получат?

ТЪй като информацията тук е много разхвърляна, а нямам право да си оправям старите постове, съм се опитала да събера всичко по-пригледно тук: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=6.msg10#msg10

Купих глюкоза, но на прах. Не намерих друга. Как да я разтворя, за да я използвам и каква е рецептата?
Глюкоза в България знам, че се намира в диетичните магазини и магазините за здравословна храна. Не знам дали ще стане с тази на прах, затова по-добре опитай да намериш от течната. И един съвет от мен - за чаршафа опитай марципан "Варна" - много лесно се работи с него. Става и за фигурки, но съхне бавно, така че ако нямаш време, опитай желатиновата мастика, или сместа със сухото мляко.

Успех и ако нещо не е ясно, питай!

ПС. И непременно да се похвалиш с тортата!  bouquet

# 192
Нищо не стана от количките напукаха се.
Сега ми хареса тази кола и ще се птам да направя трансфер.
Лошо е че нямам време да изляза-децата са болни, РД е на 30.1

# 193
  • Гр. Варна
  • Мнения: 728
Светле, благодаря за милите думи, далеч съм от мисълта, че съм се справила кой знае колко добре. Искам да ви питам, когато фигурките се правят предварително как ги съхранявате в хладилник или на стайна температура, увиват ли се с найлон?

# 194
  • Мнения: 810
Аз не ги слагам в хладилник,а в неотопляема стая,непокрити-да сьхнат.

# 195
  • насам - натам
  • Мнения: 719
natalyna, много съм ти благодарна за информацията.
Вчера тествах малко количество от марципан "Варна", за да се опитам да направя розички и цветя.
Ето резултата  Blush http://images13.snimka.bg/002074783.jpg 
Съжалявам за лошото качество.
До брашното всичко беше идеално, като пластелин. После сложих малко степче в 1 капка вода, защото нямам бои и веднага се развали материала.  Започнах да омесвам с пудра захар, но стана много лепкаво и мокро. Накрая добавих и нишасте и се получи горе долу. Thinking

Тази глюкоза на прах я взех точно от диетичен магазин, но на близо няма друг, а с бебо съм доста ограничена в обикалянето си за покупки. Да не кажа, че никъде не можем да отидем. Cry

Сега обаче се разболях и ще отложа другите си опити за по-късен етап.
 Hug

# 196
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ами какво е? Embarassed Embarassed Embarassed От тази снимка не ми се изясни много.

Спонж Боб е герой от детско анимационно филмче - предсатавлява сюнгер, действието е на дъното на морето.

Меги,аз си ги купувам от тук:
https://www.kopyform.de/?do=kat_subart_show&katID=23&lan … uage=1&page=2
Комплект с 4 патрона струва 30 евро ,а 1 патрон 6,50.

Това действително е много за нашата фирма  Grinning

Тази глюкоза на прах я взех точно от диетичен магазин, но на близо няма друг, а с бебо съм доста ограничена в обикалянето си за покупки. Да не кажа, че никъде не можем да отидем. Cry

Ей такава глюкоза има на Hit-а.

По отношение на глюкозата на прах, ето какво намерих:
Можно встретить в продаже «порошок сиропа глюкозы», обратите внимание на странное сочетание слов: порошок сиропа. Фактически это глюкоза в порошке, но содержание чистой глюкозы в нем не более 20%, другой порошок экспортеры просто не ввозят. Поэтому ищите лучше сироп глюкозы. Нормальный сироп глюкозы прозрачен и напоминает жидкий мед. При нагреве до 40-50 градусов становиться более текучим.

А по-нагоре пише каква е точно ролята на глюкозата и защо е необходимо да е чиста:
Она предотвращает осахаривание смеси, образование кристаллов, поэтому при засыхании глазурь остается ровной и гладкой. Другие же простые сахара, наоборот, способствуют осахариванию.

Източник: http://www.mazpek.ru/arh/list-3.html

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 16:24 от М_е_г_и

# 197
  • Мнения: 2 096
emsy  много добре си се справила, моят първи опит, а и втори изобщо не беше така добър.