Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Gabrowo->Sofia

Мнения: 1 431
Вчера се сдобих с рецептата на един сладкиш, който много обичам. Вече го направих и в къщи, не е трудно, но пък колко е вкуснооооооооо! Споделям си рецептата с вас.



"Пиян" кекс

1 1/2 чаена чаша захар
1 пак. (125гр) краве масло
1/2 чаена чаша олио
6-7 супени лъжици бяло вино
1 супена  лъжица ром или коняк
1 супена лъжица вода

3 пълни супени лъжици какао

Всичко се смесва и се слага да заври на котлона. От готовата смес се отделя 1 каф. чаша за глазура на сладкиша. Към останалото се прибавят
1 1/2 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
4 жълтъка
4 белтъка (разбити на сняг)

Пече се в намаслена и набрашнена форма за кекс на умерена фурна. (За да се провери дали е изпечен сладкиша се бодва с клечка за зъби, ако не лепне значи е готов). След като се изпече и се обърне в тортена чиния, още топъл сладкиша се намазва с глазурата.
Цитирай


Мнения: 2 083
Аааа страхотно е това нещо,ще го стъкмя по праниците Peace
Балгодаря, че сподели тази рецепта с нас  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
СУпер рецепта Диди!!!  bouquet
Цитирай


Мнения: 8 579
Само едно уточнение - брашното, яйцата и др. се прибавят към вече изстиналата смес, нали?
Цитирай

Gabrowo->Sofia

Мнения: 1 431
Само едно уточнение - брашното, яйцата и др. се прибавят към вече изстиналата смес, нали?
Да, не студена, но вече поохладена след свалянето от котлона.
Цитирай


Мнения: 8 579
Само едно уточнение - брашното, яйцата и др. се прибавят към вече изстиналата смес, нали?
Да, не студена, но вече поохладена след свалянето от котлона.

Благодаря! Ще рискувам и ще го спретна за дните около Нова година. Надявам се да се получи. 10х за рецептата!  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.