Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
Здравейте, мами!

иска ми се тази вечер да направя спагети Карбонара   chef, но досега винаги съм ги готвила с течна сметана.. тук обаче нещо не успявам да я намеря, а не съм много сигурна, че със заквасена ще стане!?

пробвала ли е някоя от вас?  newsm78

мерси предварително!   bouquet
Цитирай


Мнения: 701
Става,разбира се,даже много добре!Ти ми даде идея за днешната вечеря и у нас!Мерси!
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Със заквасена става много по-добре.Запържваш в малко олио 1 глава лук да пакафеняване,махаш от котлона и изсипваш върху лука 1 квасена сметана,разбъркваш да хомогенизиране.Изсипваш сместа върху сварените и отцедени спагети,но трябва да са горещи.Чукваш в тенджерата 2 яйца и хубаво разбъркваш да полепнат еднакво навсякъде.Става супер.
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
Стефани, аз ги правя без лук! и без чесън! по ми харесват така!

сиг си забравила обаче бекона  Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 268
И аз слагам бекон и кашкавал,ама забравих да пиша. ooooh!Пробвай с лук,така е по оригиналната рецепта.Лукът се стопява като го препържиш.Сложи половин глава,просто зо мирис.Чесън и аз не слагам,но могат да се залеят с чеснов сос.Ммммм
Цитирай


Мнения: 6 167
Много интересна тема.

Спагетите Карбонара се правят със сметана само при желание.
Принципно не се слага сметана ( аз слагам , защото спагетите Карбонара са леко сухи).

Рецептата:

В тиган се запържва панчетта ( това е кубчета свинско, като пръжки) - в БГ вариант може да се замести със сух салам примерно. Към панчеттата аз добавям малко бяло вино ( за да убие малко миризмата на прасе).  Запържват се до златисто.
Към това се прибавят спагетите,  разбъркват се.
Накрая се слагат 3 жълтъка и 1 цяло яйце, които леко се разбъркват и полепват по спагетите.

Това са спагети Карбонара.
« Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 13:38 от Lennie »
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.
Цитирай

Русе

Мнения: 4 406
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.
няма дя са Карбонара просто  Very Happy Very Happy
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
и за мен Карбонарата са спагети със сметана! иначе не мога да си представя вкуса им, но италианската кухня, която достига до нас със сигурност не е италианска, а пригодена към нашата и доста модифицирана предполагам.... да не говорим, че всеки я видоизменя както си иска...  chef

аз сготвих в крайна сметка спагетите със заквасена сметана, но ако трябва да бъда честна - харесват ми много повече с течна!   chef  newsm78
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз ги правя като stefani66.
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.
няма дя са Карбонара просто  Very Happy Very Happy

Абсолютно права е Лени.

Ето продуктите  за спагети Карбонара :

1 пакет спагети
300 г бекон
6 яйца
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
100 г сирене “Пармезан”
черен пипер и сол на вкус
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.