Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 дек. 2006, 11:05 ч.

спагети Карбонара със заквасена сметана?

  • 22 086
  • 10
  •   1
Отговори
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
Здравейте, мами!

иска ми се тази вечер да направя спагети Карбонара   chef, но досега винаги съм ги готвила с течна сметана.. тук обаче нещо не успявам да я намеря, а не съм много сигурна, че със заквасена ще стане!?

пробвала ли е някоя от вас?  newsm78

мерси предварително!   bouquet

# 1
  • Мнения: 701
Става,разбира се,даже много добре!Ти ми даде идея за днешната вечеря и у нас!Мерси!

# 2
  • София
  • Мнения: 3 268
Със заквасена става много по-добре.Запържваш в малко олио 1 глава лук да пакафеняване,махаш от котлона и изсипваш върху лука 1 квасена сметана,разбъркваш да хомогенизиране.Изсипваш сместа върху сварените и отцедени спагети,но трябва да са горещи.Чукваш в тенджерата 2 яйца и хубаво разбъркваш да полепнат еднакво навсякъде.Става супер.

# 3
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
Стефани, аз ги правя без лук! и без чесън! по ми харесват така!

сиг си забравила обаче бекона  Wink

# 4
  • София
  • Мнения: 3 268
И аз слагам бекон и кашкавал,ама забравих да пиша. ooooh!Пробвай с лук,така е по оригиналната рецепта.Лукът се стопява като го препържиш.Сложи половин глава,просто зо мирис.Чесън и аз не слагам,но могат да се залеят с чеснов сос.Ммммм

# 5
  • Мнения: 6 167
Много интересна тема.

Спагетите Карбонара се правят със сметана само при желание.
Принципно не се слага сметана ( аз слагам , защото спагетите Карбонара са леко сухи).

Рецептата:

В тиган се запържва панчетта ( това е кубчета свинско, като пръжки) - в БГ вариант може да се замести със сух салам примерно. Към панчеттата аз добавям малко бяло вино ( за да убие малко миризмата на прасе).  Запържват се до златисто.
Към това се прибавят спагетите,  разбъркват се.
Накрая се слагат 3 жълтъка и 1 цяло яйце, които леко се разбъркват и полепват по спагетите.

Това са спагети Карбонара.

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 13:38 от Lennie

# 6
  • София
  • Мнения: 3 268
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.

# 7
  • Русе
  • Мнения: 4 406
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.
няма дя са Карбонара просто  Grinning Grinning

# 8
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
и за мен Карбонарата са спагети със сметана! иначе не мога да си представя вкуса им, но италианската кухня, която достига до нас със сигурност не е италианска, а пригодена към нашата и доста модифицирана предполагам.... да не говорим, че всеки я видоизменя както си иска...  chef

аз сготвих в крайна сметка спагетите със заквасена сметана, но ако трябва да бъда честна - харесват ми много повече с течна!   chef  newsm78

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Аз ги правя като stefani66.

# 10
  • Плевен
  • Мнения: 1 364
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.
няма дя са Карбонара просто  Grinning Grinning

Абсолютно права е Лени.

Ето продуктите  за спагети Карбонара :

1 пакет спагети
300 г бекон
6 яйца
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
100 г сирене “Пармезан”
черен пипер и сол на вкус

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт