Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 дек. 2006, 12:15 ч.

погрешна диагноза

 • 3 320
 • 23
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 1 440
Здравейте и Весела Коледа  Grinning

Пускам темата, защото съм притеснена за малкия ми син, който е на 1.3 г. Дано имате търпението да ме изчетете, защото историята не е кратка.
Всичко започна преди няколко седмици, когато на Анди му се появи хрема. Другите дечурлига също се опитваха да се разболеят и затова ги заведох при лекуващата ни хомеопатка, която е педиатър от дълги години и е много добър диагностик. Прегледа децата, успокои ме, че няма нищо тревожно и си тръгнахме по живо по здраво. Големите деца се оправиха с хомеопатията, а хремата на Анди също спря след ден - два. Добре, но Анди изведнъж започна да подкашля - суха кашлица, която завършваше с кънтене, нещо като ларингитна/фарингитна кашлица. Кашляше наистина рядко, но все пак това ме притесняваше. Обадих се на лекарката - хомеопат, но тя ме успокои, че няма нищо тревожно, но да наблюдавам детето. Все пак кътници пробиват и явно имунитета е по-снижен и т.н. Така, Анди си подкашляше още известно време, а ни предстоеше ваксина и хич не ми беше спокойно.
Водих го и при личната, а тя казваше, че нищо му няма - спокойно гърло, чисти гърди, липса на хрема. Обясни, че може нещо да го дразни в стаята му и оттам да кашля (сменихме стаята, защото в тяхната имаше влага и намерихме малко мухъл, но в новата им стая всичко е наред) Отложихме ваксината (Имовакс) с една седмица и ми препоръча да му давам противоалергичен сироп няколко дни. Послушах я и след седмица отидохме за ваксината. Анди изглеждаше съвсем добре, но аз пак обясних на лекарката, че кашлицата не е спряла напълно и може само 2-3 пъти да се изкашля за деня, но се случва. Тогава бяха и мъглите и тя обясни, че най-вероятно е от климата. Прегледа го отново и каза, че всичко е наред и може да сложим ваксината. Боцнаха го и си тръгнахме. Няколко дни Анди беше добре, нямаше проблеми след ваксината, докато една сутрин го чух да кашля много, направо постоянно. Имах чувството, че прави някакъв пристъп. Направих му една инхалации и мисля, че имаше някакъв ефект. Големите също се разболяваха и предположих, че пак са лепнали вирус от градината. Големият ми син - Тони - беше най-зле, защото също кашляше много, имаше и ужасна хрема. Дъщеря ми само подкашляше - нищо друго. Анди също подкашляше, но и тримата имаха блед вид и сенки под очите. Заведох ги на лекар и личната каза да правя на Анди само инхалации  и изписа сироп Еуреспал за кашлицата и Еролин (противоалергичен). Тони и Цвети ги прати на УНГ, защото се съмняваше за трета сливица при тях. Оказа се права, УНГ лекарката установи, че третата сливица е много увеличена и при двамата и трябва скоро да се махне. Изписа АБ за Тони, а за Цвети - нищо. Аз гледам да не давам силни лекарства на децата, затова се и чудих за какво е този АБ, след като Тони играеше, хранеше се добре, нямаше температура, нито пък гърло го болеше. За едната хрема, от която най-вероятно кашляше, нямаше да дам АБ. Пропуснах да спомена, че му направиха и снимка и дробовете бяха чисти. Не дадох АБ и след ден - два Тони си беше добре.
Цвети и Анди продължаваха да подкашлят и Анди вече не можеше да спи спокойно през нощта, дишането беше затруднено (често прави спазми), пулсът беше много ускорен. Заведох го пак на следващия ден при личната и тя каза, че има тежък спазъм - гърдите свирят. Аз вече бях започнала с инхалациите с Вентолин, по нейна препоръка, разбира се (бях й се обадила по телефона). Каза да учестя инхалациите (през 4 вместо през 6 часа) и ми изписа и кортикостероид, ако евентуално направи тежък пристъп. Анди вече имаше и висока температура и тя каза, че ако и утре е така - започвам АБ - Клацид. Прибрахме се, започнах аз да изпълнявам всичко както трябва, но подобрение нямаше. На следващия ден Анди пак имаше температура, ужасна кашлица, която вече не беше суха, но и не отхрачваше. Звучеше сякаш храчките ги има, но не излизат. Гърдите продължаваха да свирят, въпреки Вентолина. Лекарката го прегледа и потвърди антибиотика. Попитах я как са дробовете, а тя каза, че нищо не може да се чуе, заради спазъма, но е сигурна, че Анди е с пневмония с обструкция  Shocked. Помолих я да направим снимка, но тя отказа, защото била сигурна какво ще покаже снимката. Започна да ми говори за болници и т.н. и аз реших, че жената сигурно е права, в крайна сметка тя е специалист. Реших да я послушам и да дам АБ, защото диагнозата пневмония определено ме стресна. Мислих си да платя за снимка, защото тя не ми даде направление, но пък реших, че няма смисъл да го облъчват, след като тя е толкова сигурна в диагнозата. Анди и друг път е имал температура, кашлица и спазъм и всичко е минавало без АБ, просто е трябвало да оправим спазъма, за да може да диша детето. Не веднъж е прихващал вируси от големите и за седмица се е оправял. Да, но сега се уплаших, че лекарката е толкова категорична в диагнозата и бях длъжна да дам АБ. Беше ме страх да пробвам с хомеопатията в случая, но трябваше да отида до лекарката - хомеопат, защото тя поне диагностицира добре. Да, но тези частни прегледи ми идват доста нанагорно с всичките дечурлига и реших, че мога да се доверя и на личната.
Започнах лечението веднага, но вечерта дишането на Анди много се влоши, малкият дишаше много затруднено и имах чувството, че се задушава. Извиках спешна помощ и една много мила и внимателна лекарка дойде и му постави Урбазон. Предпочитах да не давам на Анди изписания кортикостероид, защото после трябваше да го приема 3 дни по схема, а Урбазонът се поставя еднократно. Лекарката го прегледа и попита за поставената диагноза и лечение. Тя каза, че сме за болница, заради тежкия спазъм, но навсякъде било препълнено и можело да приемат само Анди - без мен. Каза да продължавам с инхалациите и ако нещо ме притеснява на следващия ден, пак да се обадя. Попитах я за пневмонията, а тя обясни, че е почти невъзможно да се чуе каквото и да било, заради спазъма. Каза, че след като има съмнение за пневмония, снимката е била задължителна. Да, но аз вече бях започнала антибиотика и лекарката ми каза да не го спирам, а пак да отида на преглед, когато дишането се нормализира.
Анди спа спокойно през нощта, дишането се оправи, но аз продължавах с инхалациите с Вентолин. На следващия ден го заведох на преглед и една Пулмоложка го прегледа и каза, че дишането е спокойно и дробчетата са чисти. Обясни, че според нея няма пневмония, бронхит или нещо подобно. Според нея Анди е изкарал вирус, който е провокирал спазъм, но нищо повече. Каза да спра да давам Еуреспал сиропа, който е изписан, защото нямал нужда от него и да спра и инхалациите, за да не привикне въм Вентолина. Каза, че може и да спра АБ-ка, но все пак не е желателно да го спирам по средата на лечението, но Анди изобщо не е бил за АБ. Тръгнах си бясна от кабинета и се опитах да подтисна гнева към личната, защото все пак празници бяха.
Анди си изпи Клацида вчера, не е вдигал температура, но хремата така и не спря. Пуснах темата, защото днес Анди отново кашля, но кашлицата е пак като в началото - суха и кънтяща. Сутринта носът беше запушен. Вече не знам какво да направя, къде да отида и с какво да го лекувам. Давам единствено противоалергичния сироп и промивам нослето. Каква е тази кашлица, какво е това чудо? Кашлицата сякаш идва от гърлото.
Вчера смених личната лекарка и дано новата поставя поне правилните диагнози.
Ще спомена и две думи за Цвети - според личната нищо й нямаше, но Цвети продължаваше да кашля, а на слушалката лекарката не чуваше нищо. Изпрати я на снимка и се оказа, че има сенки в дясно и изписа Аугментин. Цвети вече е добре, но продължава да си отхрачва, а Аугментина го изпи вчера. Тази кашлица при нея ми се вижда нормална, защото знам, че кашлцата преминава малко по-бавно и може да продължи малко след спирането на АБ-ка.
Извинявам се за дългия постинг, но ще се радвам на споделен опит. Аз вече се чудя къде да го заведа Анди, за да му поставят правилната диагноза, защото ми писна от некадърни лекари. Какви изследвания да му направя? Защо личната не му пусна една пълна кръвна картина или е била убедена и там в резултатите? Явно за всичко аз трябва да я моля и притеснявам, а накрая да отида и да си плащам като поп, ама вече не мога да издържа да давам куп пари по частни прегледи, ненужни лекарства и всичко това умножено по 3  Rolling Eyes.
поздрави

# 1
 • Алпите
 • Мнения: 10 128
Дани, ненаходихте се по доктори  Tired Защо не я смениш личната? Какъв е смисълът да ходите при нея, а после да търсиш и други лекари?!
Моят съвет е да отидете в Детска пулмология- до Майчин дом.
Горещо ти желая да оставите болестите в 2006-та   bouquet
Забравих да ти пиша, че ходихме при д-р Попова и съм доволна от нея. Някой друг път ще коментираме... Сега се оправяйте и оздравявайте бързо Hug

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 1 440
Рени, благодаря, че си имала нервите да прочетеш постинга ми. Анди сега е с 37.3, носът тече и подкашлянето продължава. Явно има някаква инфекция. Аз писах, че вчера смених личната, поне попълних нужнте документи. Само дето сега не знам при коя от двете да отида, за да искам направление за Пулмолог. Предполагам, че при старата, но първо ще отида при новата и ще я попитам как се процедира в такава ситуация. Накрая сигурно пак ще си платя  Close. Пак ще пиша, когато имам малко яснота.
Радвам се за Попова - и аз утре съм при нея - ще водя свекървата.

# 3
 • София
 • Мнения: 809
Стефчо кашля от  3 месеца.Гърдите са чисти, кашлицата идва от хрема. Заведохме го при д-р Тодоров от ИСУЛ. Казват, че е най-добрият в тази област.
Сега се лекуваме - ще видя дали ще има подобрение.
Аз лично си мисля, че има трета сливица. Ще накарам да го прегледат.
Скорошно оздравяване!
  bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 297
Дани, съжалявам, че не мога да ти дам съвет, но се присъединявам към Рени - нека всички тези болести да останат в 2006 г.
И друг път съм ти казвала, че си майка - герой, така че ще намериш най-правилното решение за децата си!
Успех и бъдете здрави!

# 5
 • Мнения: 2 237
И аз имах търпение и изчетох всичко.Съжалявам за това което си преживяла,милите дечица !Явно напоследък този проблем с кашлицата е често срещан.И ние сме така от един месец.Кашля,рядко но кашля.Гърди чисти,гърло чисто...а кашля.Направихме пълна кръвна картина - перфектна.Детето иначе е добре и е весело,но е бледо и кашля.И на нас ни казах че можело да е алергия от мухъл или прах (май това им е дежурна реплика) Предписаха капки Коларгол и Синекод както и Кларитин.Само дето ги давах,полза - нула.Спрях ги.Водих я на хомеопат и кашлицата драстично намаля от това.
Но днес е с 39.5 т-ра и незнам от какво ! При положение че изследването е супер и не показва инфекция или нещо такова...Нашата лична каза да не давам нищо,само панадол за т-рата.Така и ще направя.Ще оставя организма сам да се бори,колкото и тъпо да звучи.Антибиотик ще дам в много краен случай.
Аз бих те посъветвала да смените малко въздуха,може да помогне.Отидете до Банкя или на планина за малко.Стойте повече на въздух ама чист.И другото което ни остава е да чакаме лятото,поне ще са навън малчуганите-Сигурна съм че ще се оправят,ама трябват много нерви и търпение.Дано новата лекарка намери правилното лечение.
Бързо оздравявайте и през новата година само здраве !


П.С.Забравих да напиша че на Калина сега и растат два кътника едновременно и вече се чудя дали може от там да са проблемите...

# 6
 • Там някъде
 • Мнения: 1 113
Дани, съжалявам за това, което ти се е струпало на главата. Подобно нещо изживях с Лилия през лятото. Получи бронхоспазъм със съмнение за пневмония, изпи две шишета АБ и въпреки това продължи да кашля почти цял месец, сополът й също не спря. Един ден ми писна, качих я в колата и отидохме за една седмица в Елена. Там още на вторият ден нещата се успокоиха. Като се прибрахме кашлицата отново се върна. След още една седмица нещата се оправиха. Предполагам, че беше на алергична основа. Тъпках я с какви ли не сиропи, точно тогава й включих и водорасли. Не знам какво помогна и съвет не мога да ти дам, но искам да те прегърна и да ти пожелая сили и кураж. Дано по-бързо децата ти да се оправят и през новата година да нямате такива сериозни проблеми!  Hug

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 1 440
Сафо, Люсиана, благодаря за подкрепата   bouquet
Джулка, и на вас скорошно оздравяване. Права си, че третата сливица може да създава много проблеми, както е при големите ми деца и затова съм съгласна да ги оперират, само и само да спрат тези проблеми.
Близначе, и на нас все ни изписват Синекод, Еролин или Кларитин, но ефект - нулев. И водорасли давах толкова време и бях сигурна, че помагат, но май съм се заблуждавала. Сега не ги давам, защото просто напоследък ми дойде много нанагорно финансово, а водораслите са безумно скъпи (взимам ги на дистр. цени) и свършват бързо, защото и тримата ги взимат. За въздуха съм съгласна и знам, че повечето ни проблеми с алергиите и спазмите са точно от замърсения въздух. Преди живеехме до парка Заимов и изобщо не сме имали такива проблеми с по-големите дечурлига. Пак бяхме в центъра, но покрай парка мръсотията явно не се усещаше толкова. Сега сме близо до Дондуков и Раковски и ако ми видиш прозорците отвън, направо ще се отвратиш. И това го дишаме. Да, но няма къде да отида засега. Ще се опитам да замина малко с децата на планина, но и това е малко трудно, защото имам работа тук, а тя ми носи доходи и изобщо - сложно е. Поне ще се постарая един път седмично да ги водя на Витоша на разходка и всяка пролет и есен на Сандански - все ще е нещо.
Мъжът ми по-рано се върна от личната (при новата сме от януари) и тя не му е дала направление за Пулмолог, защото е категорична, че гърдите са чисти и няма спазъм в момента. Бележка за изследвания също не е дала, защото сега всички почивали и нямало къде да направят изследванията. След празниците, така е казала  Close. Сега диагнозата на Анди е ларингит. Пак е изписала Синекод, Еролин, Олинт за носа и Изопринозин или нещо подобно, което е имуностимулатор. Ще пробвам първо с хомеопатията, ако не стане - пак ще обикалям лекарите.
поздрави и още веднъж - благодаря на всички за съпричастността   bouquet

# 8
 • София, Овча купел 2
 • Мнения: 512
Като чета и ми се струва, че май свестен лекар не е останал наоколо... И ние се находихме по мъките, откакто се върнах на работа и дечко тръгна на градина - за 2 месеца 4 антибиотика сменихме (двата последни ги пихме със застъпване, че първият не подейства) и само броя дните на календара, в които сме здрави...
Сега по темата за грешната диагноза: Първото ни боледуване - септември месец - висока Т и кашлица, за първи път ни беше. Проблемът беше, че е почивен ден и отидохме в дежурен кабинет - прегледаха го и дадоха АБ и сиропче за кашлянето. Обадих се на педиатърката ни - тя каза да действаме. Дадохме антибиотика, нещата се позакрепиха. Кашлянето намаля, но не спря, ходихме на контролни прегледи, казаха - всичко е ок.
Две седмици по-късно - пак неделя - имаме разстройство и температура, но не много висока. Детето е неспокойно, нервно, агресивно, спи на пресекулки по 15 минути и по цяла нощ сме на крак. Обадих се на наща докторица - взимай , вика, ентерол и почвай. Почвам, ама в понеделник вдигаме по-висока Т и аз го завеждам на преглед - каза да даваме и Смекта, защото разстройството не спира. Преглед иначе - никакъв не проведе. Даде ми направление за кръв и урина и каза "заведи го да му вземат кръв в сряда, но мен в четвъртък ме няма, така че ми ги донеси да погледна резултатите в петък и тогава ще решим какво ще правим". Само да припомня - разговорът се води в понеделник. Успокоява ме с думите "Понеже ти е за първи път болно детето, за това си се паникьосала, ще свикнеш".
Ще свикна, ама през нощта той вдигна 40 градуса, не е ял НИЩО от 3 денонощия, само го тъпчем с Нурофени и Панадоли, разстройството не спира и аз не знам от какво... На сутринта във вторник го водя за кръв и урина, той е ни жив ни умрял, изобщо не може да си стои на краката. Резултатът - СУЕто е 65, всички други показатели също са в небето. Търча аз при докторката с листчето в ръка и тя май взе, че леееко се притесни - тичайте, вика, в спешното, да му направят снимка за пневмония и да му видят ушите, може да е отит. Мятаме се ние в колата (извиках мъжа ми спешно от работата) и право в ИСУЛ - на снимката нищо не излезе, слизаме долу в УНГ-то. Там чакахме два часа, през които той не спря да плаче, очевидно е зле детето и пак вдигна 40 градуса... Като ни видя вътре лекарката и се хвана за главата - какво сме чакали досега? Ами аз казвам, на нас ни казаха да чакаме с изследванията до петък (след още 3 дни!!!), а аз на своя глава ги направих днес.
Сложиха ни упойка, която не хвана, и отвориха тъпанчето - колко гной излезе от това ушенце - не е за говорене. На никой родител не пожелавам да види детето му да се мъчи така! Казаха ни, че може да направи менингит или детето да загуби слуха си с това ухо, а след 2 дни да отидем, за да решат и за другото дали ще отварят... Идеше ми да умра - не мога да ви опиша какви мъки изживя детето ми...
Обаждам се от колата на наща докторка и и разказвам какво сме правили (часът е вече 9 вечерта, детето ми лежи на седалката и не реагира, не ни чува и е като в безсъзнание от болката, а аз до него рева), а тя казва учудено "Я, че кога успя да направи тоя отит за 2 дена?". Какви два дена - от две седмици е продължавало това, но тя не благоволи да го прегледа, само прахчета за разстройството ми даваше... Оказа се, че сме направили усложнение след предишното боледуване, тогава аб привидно е подействал, но не е спрял развитието на инфекцията. Идеше ми да я удуша!
Та така от диагноза диария, причинена от вирус, се оказахме с гной в ухото, което след отварянето на тъпанчето тече цяла нощ, заради което си спряхме детето от плуването в градината и сега не му мием косата без да му сложим тапи в ушите. Заради ония мъки и досега той се разплаква при думата "лекар" и веднага пита - мен ли ще ме водите? - а не е ревливо дете, просто помни оня ужас... Една лека хрема да хванем и той започва да хленчи - нали няма да ме водите на оная докторка, много ме боля...
Нямам думи. А ако бях чакала още 3 дни за изследванията и нещо необратимо се беше случило с детето ми - сигурно щях да я убия тази иначе толкова мила и симпатична докторка... #2gunfire

# 9
 • София
 • Мнения: 1 983
Дани, ако искаш на лични мога да ти дам телефона на частния ни доктор, който поне според мен е невероятен диагностик.
Та и ние сме в отбора, от днес сме на аугментин, отвчера е с Т над 39 и не я сваля, а иначе кашля от 2 дни.Сега лежи тук до мен и гледа филмче, а аз не мога да я позная, една такава унила, не мърда, само лежи, реве ми се.Писна ми с тия тъпи болести.
Всички дечица бързо да се оправят Praynig

# 10
 • София
 • Мнения: 4 423
Включвам се само да ти пожелая бързо да се оправите Praynig,дано наистина новата ви лекарка е по - добра! Hug
мама на кикиморка , моля те за координати на твоя лекар, ако е педиатър, моля те, наистина и аз съм в задънена улица с моята педиатърка. Confused
Близначе, ако има нещо се обади, дано се размине този път на Калинка по - бързо Hug

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 1 440
Преди малко заведох Анди в спешното в Исул, защото детето плачеше и си пипаше главата и едното уше. Прегледа го лекар и каза, че лявото ухо е възпалено, а дясното е пред възпаление. Обясни, че всичко е започнало от носа, който е трябвало да се лекува и вече са засегнати и ушите. Каза, че кашлицата е от хремата и се притесни, че Анди може отново да направи спазъм, защото лигавицата била отекла. Според него това е била и първата диагноза и личната е трябвало да ни прати на УНГ веднага, а не да лекува несъществуващи белодробни проблеми. Лекарят изписа антибиотични капки за нос, спрей Олинт, капки Отипакс и каза да му промивам носа по 7-8 пъти на ден с физ. разтвор, защото е задръстен от секрети. Каза също, че се налага да пие противоалергичен сироп поне 20 дни. Аз вече му направих промивка, инхалация, накапах капките, сложих увлажнител в стаята и дано малчо се оправи, защото в противен случай ще трябва отново да пие АБ. Първият АБ е изписан абсолютно без причина и ясно диагноза, това каза лекарят. Изрично каза да не давам никакви сиропи за отхрачване или за подтискане на кашлицата. Каза, че и имуностимулатор няма да помогне, докато не се оправи носа.
Ансам, и на теб ти се е струпало много на главата. Знам какво си изживяла - преди две години големият ми син си загуби слуха за кратък период от време, но не искам да си спомням какво преживях тогава. Ясно си спомням как се качихме в едно такси след поредния частен преглед и в таксито звучеше някаква музика. Синът ми попита, дали може да му пуснем песен, а аз му казах, че песен има, а той каза, че не чува нищо. Гушнах го и ревнах пред шофьора. Тони се беше научил да ни разбира по устните и до ден днешен слухът му не е какъвто беше. Тогава ни помогна д-р Тодоров от Исул.
Мама на кикиморка, ще съм ти благодарна за координати на свестен лекар   bouquet
Буболина,  Hug  bouquet
А сега ще кажа и коя е личната лекарка и ще я сложа и в черните списъци, та да не се излъжат и други хора, въпреки добрата й репутация. Става въпрос за д-р Мустакова от 3-та поликниника.

# 12
 • София, в полите на Витоша
 • Мнения: 946
Ами да си кажа и аз- моите деца правят същите проблеми с променлива честота, единственото успокояващо е , че се израстват, но кашлицата като че ли ни е "семеен" проблем.
Имам опит от Йоана, която като по- малка често правеше точно такава клинична картине- изолирана кашлица, почти без видима хрема, няма зачервено гърло, чисти гърди, после хремата се усилва, кашлицата става "лаеща" и от хремата възпалява ухото. Тея прави същото, но с не толкова тежки възпаления на ухото.
Само че аз си знам и щом видя нещо подобно започвам- промивки с физиологичен р-р, но както ми ги показа Доц. Тодоров, които е виден УНГ специалист- със пипета или малка спринцовка , под налягане докато детето е право, за да изтича всичко навън.
Антибиотикови капки в носа- Tobrex или Tobradex - които са очни, де- три пъти по две капки.
Капки Otipax  и при най- малкото съмнение за болки в ухото, те не са врездни, може  и ревантивно. Памук в ушето като накапя и желателно да спи с лента или шапчица с "ушички".
Разтривки с разреден камфоров спирт или ракия - гърди, гръб, крачета. топло елече на гърдите и чорапки на крачетата.
Овлажняване на стаята.
Саностол в по- гоелми количества.
В краен случай- АБ- Аугментин от 126 мг. на 8 часа по 5 мл.

А за лекарите нямам думи, добре че моята ми гледа децата от 15 години, направо е богиня.. за други "колежки" не ми се говори! #2gunfire

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 1 440
Пипсън, хубаво, че поне си случила на лекар. И аз си мислих, че най-накрая съм попаднала на точната лекарка, но уви, заблуждавала съм се. Бях доволна от нея в началото, но последните месеци се разочаровах много. Пресен случай имам и с Тони, когато направи пристъпна кашлица. Лекарката каза, че е с чиста астма и трябва да се направят изследвания и да се започне терапия с кортикостероиди  Shocked. Добре, че не я послушах, а заведох Тони на второ мнение и се оказа, че дори няма бронхиален спазъм, да не говорим за астма. Детето се оправи за 2 дни без Вентолин, Синекод и тем подобни, които ни изписваха всеки път  Rolling Eyes.
Има и още неща, които са ме изкарвали извън нерви, но ще ги спестя, защото тук не е мястото да я разисквам въпросната лекарка. Сигурна съм, че има много пациенти, които са доволни от нея, но аз определено не съм от тях. Както и да е.
Пожелавам бързо оздравяване на Тея  Hug

# 14
 • Мнения: 3 595
Дани дано децата бързо се оправят  Praynig Наистина тежка година имахте, но пък Новата от сърце ви желая да е по-добра!

Моля се никога да не разбера какво ви е било  Cry

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт