Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора

Сф

Мнения: 1 165
Привет, мамета Very Happy.
 Някой да знае някъде в нета да има рецепта за дюнерче Rolling Eyes ?
Мерси Hug
Цитирай


Мнения: 6 687
Погледни ТУК!
Цитирай

София

Мнения: 896
Заповядай:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=151385.msg2891414#msg2891414
Цитирай

Сф

Мнения: 1 165
Хехе, мерси Very Happy . Тази я намерих с търсачката, но в нея не казват месото как се прави (все си мисля, че не е просто сварено newsm78 )...
Цитирай


Мнения: 6 687
РЕЦЕПТА ЗА ДЮНЕР с доста мнения към нея.
Цитирай

Островитянка Манка

Мнения: 414
Аз не четох какви линкове са ти дали, но съм голяма фенка на купешките дюнери, особено тези на Мимас и пловдивските Аладин, затова след милиони опити вкъщи, най-после докарах същият вкус! За да не се луташ по рецепти, направо казвам мойта:

Има два варианта. Първият е да мариноваш месото за да мирише така както в купешкият дюнер. Другият вариант е да сложиш подправките в соса (това е бързият вариант, ако изведнъж решиш да го правиш, че иначе трябва време за мариноване на месото). Всъщност крайният вкус е един и същ и при двата варианта.

За мариноване на пилето: накисваш го в смес от вода, няколко лъжици оцет, малко бяло вино и следните подправки: щипка индийско орехче, няколко семенца карамфил 5-6 примерно, щипка чер пипер, няколко щипки кимион, няколко щипки канела. По нета в рецептите има и още подправки, но тези са напълно достатъчни за да докараш вкуса на Мимас. Трябва да кисне поне 2-3 часа.

Соса се прави така: кофичка кисело мляко + 2-3 лъжици майонеза + смачкан чесън + сол.

Ако го правиш по бързата процедура, слагаш канелата, карамфила, индийското орехче, кимиона и чер пипера в една кофичка кисело мляко + чесън + 2-3 лъжици майонеза + сол.

За да не пържа картофи отделно, аз ги нарязвам в тавата и ги печа заедно с пилето (както си печа пиле с картофи).  Така получавам и пиле и картофи заедно. Остава при сервирането да се добави соса и там другите съставки дето ги слагат - кисели краставички, домати... аз лично не ги слагам. На мен пилето, картофите и соса са ми достатъчни.

Дюнерови питки могат да се купят, тук там в центъра продават. Аз не държа на питките, а на месото, затова си го ядем без тези питки.


Дали ясно го написах? Значи обобщено, аз просто пека пиле с картофи и при сервирането го заливам с киселомляковия сос с подправките вътре. Всъщност става още по-вкусно от купешкото, защото имаш много плънка  Laughing и никакви излишни сухи питки, зелета и прочие отстрани Smile
Цитирай

Сф

Мнения: 1 165
medusa , много ти мерси Hug . Точно това ми беше най- важно- мариноването на месцето Mr. Green
Цитирай


Мнения: 6 687
Опитай все пак и този сос по рецепта на Pep-4o, много е вкусен:

2-3 скилидки счукан чесън
3 лъжици майонеза
3 лъжици кисело мляко
2 лъжици горчица
1 лъжица кетчуп
2 с л картофено пюре - готово (това не всеки път)


Аз досега не съм го правила с картофено пюре поради липса на такова, но ще пробвам и тоя вариант.

Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 9 349
medusa, както си го обяснила, направо..... ми се прияде адски.....
Следващия път прати една порция насам  Smile
Цитирай

Сф

Мнения: 1 165
Опитай все пак и този сос по рецепта на Pep-4o, много е вкусен:

2-3 скилидки счукан чесън
3 лъжици майонеза
3 лъжици кисело мляко
2 лъжици горчица
1 лъжица кетчуп
2 с л картофено пюре - готово (това не всеки път)


Аз досега не съм го правила с картофено пюре поради липса на такова, но ще пробвам и тоя вариант.



Ще. То сосеца е половината дюнер, та без него нищо не правиме... Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора