Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора

София

Мнения: 226
Искам да и направя кремчета,но незнам дали мога да го направя с тези млека който не се варят?
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Варя всяко мляко независимо какво пише на кутията.Нямам доверие на нашите производители! Случвало ми се е да се пресече дори мляко от кутия което е в срок на годност! Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 226
Ok Hug
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Не!
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 359

А как правиш крем със студено, несварено мляко  newsm78
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670

А как правиш крем със студено, несварено мляко  newsm78
И аз се заинтригувах Smile
 alexs , прясното мляко е хубаво да се дава на детето СЛЕД като навърши една година, дори и да е направено на крем!За сега по-добре не го давай на детето, по-добре предлагай каши,кисели, овесени ядки и грис с адаприрано мляко..Освен това няма как да направиш крем без млякото да е загрято до кипване  Wink
Цитирай


Мнения: 6 461
Искам да и направя кремчета,но незнам дали мога да го направя с тези млека който не се варят?
Аз съм правила кремечета на децата с мляко което е готово за консумация т. е. не се вари.
Но аз го варя ,понеже няма как в такъв случай да стане кремчето.

Варя всяко мляко независимо какво пише на кутията.Нямам доверие на нашите производители! Случвало ми се е да се пресече дори мляко от кутия което е в срок на годност! Rolling Eyes
Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 3 827
Винаги варя млякото.
Друг е въпроса че моите дечурлига не обичат крем и затова избягвам да правя, защото си го ям сама. Crying or Very sad
Цитирай

софия

Мнения: 998
аз давам прясно мляко още преди мими дабеше  навърши годинка. даже не знаех че ако се дава пр.мляко на бебета могат да получат алергия, и първото пюре го направих с мляко.после започнах с адаптирано и на 8или9м.пак с прясно.
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Знам, че повторното загряване на млякото до температура на кипене не е полезно, дори вредно. Не си спомням обаче аргументите.
Когато приготвям мляко с ориз, кус кус или грис с мляко, първо сварявам ориза/кус-куса във вода и 1-2 минути преди да го сваля от огъня добавям прясното мляко.
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 359
Знам, че повторното загряване на млякото до температура на кипене не е полезно, дори вредно. Не си спомням обаче аргументите.
Когато приготвям мляко с ориз, кус кус или грис с мляко, първо сварявам ориза/кус-куса във вода и 1-2 минути преди да го сваля от огъня добавям прясното мляко.

Кое е първо и кое- повторно загряване  newsm78
Цитирай

Русе

Мнения: 4 406
Знам, че повторното загряване на млякото до температура на кипене не е полезно, дори вредно. Не си спомням обаче аргументите.
даже и пастьоризираното мляко подварявам, не съм чувала да е вредно...
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Кое е първо и кое- повторно загряване  newsm78
Първото загряване е пастьоризирането в завода, а повторното - в домашни условия, на котлона.
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 359
Кое е първо и кое- повторно загряване  newsm78
Първото загряване е пастьоризирането в завода, а повторното - в домашни условия, на котлона.


Ясно  Peace Никога не съм чувала подобна теория обаче. Напротив, препоръчва се да не се пие неварено мляко...
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
Аз правя кремчета в МВ фурна. В йена стоплям 200-300мл. пр. мляко + 3-4с.л. захар и малко преди да заври изсипвам разтвореното в малко вода нишесте.

Ако пият мляко с какао, само стоплям пак в МВ фурна чашата с мляко, изсипано директно от кутията. Пием предимно Верея 3% и рядко Данон.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 28 отговора