Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Вече в Ал Айн

Мнения: 535
Здравейте, мами!
Преди да изляза в отпуск, ходих с колеги на ресторант и си поръчах панирани пилешки сърца. Бяха чудни с изцеден лимонов сок. НО никъде не намирам рецепта за подобни сърца. Можете ли да ми дадете съвет? Praynig
Цитирай

София

Мнения: 391
Eлементарно е. Размразяваш сърчицата и ги измиваш, след което отцеждаш добре. В това време забъркваш от яйце, брашно и бира една не много гъста, но не и много редка кашичка, в която овалваш сърчицата. Пържиш в гореща мазнина. Готово.
Цитирай


Мнения: 4 748
А за по-лесно ги нанизваш по 3 бройки на клечка за зъби и пускаш комплект.
Цитирай


Мнения: 1 802
Ама, как бе хора? Без да се варят предварително сърцата ли? Не остават ли корави?  newsm78
Цитирай


Мнения: 6 461
Аз бих ги сварила преди това Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Ама, как бе хора? Без да се варят предварително сърцата ли? Не остават ли корави?  newsm78
Не, не стават корави - вкусни са си!
Цитирай

Вече в Ал Айн

Мнения: 535
Благодаря за отговорите, аз опитах вчера и се получиха добре, но пак са леко жилавички. Значи използвах яйце, купена панировка и ги панирах на не особено силен огън. Получиха се. Но мисля да пробвам идеята с кашичката с бира. Ще ви кажа утре резултата Crazy Благодаря Hug
Цитирай

София

Мнения: 391
Точно когато се сварят, стават корави. Никакво варене не им е нужно! А освен това трябва да са леко жилавки, това им е чарът.
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
Алеко, ама и ние сме яли панирани сърчица в заведение и май-май само с царевично брашно ги панираха... или се бъркам.  newsm78

Но в никакъв случай не е с брашно и яйце  Naughty... Чак пък толкоз не са се старали  Wink
Цитирай

Вече в Ал Айн

Мнения: 535
Благодаря много! Пробвах рецептата с бира и ми хареса адски много! Поздрави и ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА!!!
Цитирай


Мнения: 6 395
ще пробвам рецептата, че вчера купих едни като ги видях...

Иначе аз или с масло и вода ги задушавам само, или ги поставям в тавичка посолявам и подправям с черен пипер, нарязвам 1гл.лук на полумесеци, малко винце, 1домат на кубчета, запичам на 180гр. до пълна готовност и на финала посипвам с настърган кашкавал, докато е разтече, сърчицата са напълно готови, а лятото ги печем на скара, нанизани на шишчета.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Точно когато се сварят, стават корави. Никакво варене не им е нужно! А освен това трябва да са леко жилавки, това им е чарът.

Да бе...... и да пускат кръвчица Sick.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Иначе аз или с масло и вода ги задушавам само, или ги поставям в тавичка посолявам и подправям с черен пипер, нарязвам 1гл.лук на полумесеци, малко винце...

Ето това е правилното и задължителното. Сърцата са мускул и винаги остават жилавки, на мен това никак не ми допада. Задушават се с някаква киселина - вино, лимонче, домати... така стават после крехки  Peace

И аз мисля, че преди паниране задължително трябва да са почти, даже съвсем готови. Пърженето става в силно сгорещена мазнина и бързо. Особено с панировка. Няма как сърчицето да стане готово толкова бързо. Е, който обича алангле...  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
Не знам кое е правилно ,но никога не съм панирала сърчица в сурово състояние.В интерес на истината пилешки хапки от филе като се панират от сурово месо стават по крехки, отколкото ако месото преди това е сварено.По този повод ще пробвам и сърчицата сурови как стават. Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.