Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в шоки-land

Мнения: 3 760
имам свинско рагу бе3 кокал ( 1,5 кг.), гьби, бекон, лук...мисля да ги сложа в йенската и вьв фурната, не 3нам обаче какво ще и3ле3е...ако някой има някоя и3питана рецепта  Praynig моля да я сподели...трябва ми и сос 3а цялото това чудо - бира, сметана, вино ???.... благодаря предварително   bouquet Hug Love
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Аз слагам тези продукти + царевица в глинен съд или йенската тенжера ,правя сос от вино сметана +подправки  .Редя ред месо ,ред топено сирене за сандвичи,ред гъби и царевица и така до изчерпване на продуктите.Заливам със соса и слагам да се пече.
Става бързо ,лесно и много вкусно! Love
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
и3общо не 3вучи 3ле, благодаря, alexs    bouquet...обаче следват няколко питанки Very Happy

какви подправки слагаш?
колко време се пече и на колко градуса?
какво е това топено сирене 3а сандвичи, коя марка е?
какво вино слагаш - бяло, червено?
как се прави сосьт?
Цитирай

Варна

Мнения: 136
Слагам пикантина или нещо подобно има на Вегета една подправка за свинско предполагам ,че и с нея ще е хубаво.Слаган и малко чубрица и черен пипер.
Пека на 250 -300 градуса и опитвам месото с вилица дали е готово,никога на се сещам да засека за колко време готвя дадено ястие.
Топеното сирене е на листи (като тези който слагат в хамбургерите  на Макдоналд)Продава се на щандовете за топени сирена в супермакетите.Има много марки, можеш да използваш всякъкъв вид топено сирене ,Аз съм се спряла на това защото ми е по- удобно при готвенето да го разположа равномерно в/у другите продукти.
Слагам червено вино ,а соса го правя като разбивам с пасатора виното с 1 кофичка (от малките) заквасена сметана + подправките
 и заливам ястието.Това е рецептата.Дано ти допадне  chef
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
благодаря, alexs    bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
а3 сьбирам и други идейки  Mr. Green Wink
Цитирай

Димитровград

Мнения: 859
Може като се наредят продуктите и да се направи само сос от брашно с вода и да се залее.Може да се капне и малко червено вино.Аз наскоро правих с такива продукти същите,но без бекон,в йенската и предварително бях мариновала месото и после го начуках.Поне два часа на умерена фурна се пече,може и повече даже и накрая махам капака на тенджерата и го усилвам отгоре да се запече.Резултата е зашеметяващ-гостите помислиха,че е пилешко месото.
Цитирай

Бургас

Мнения: 191
Задушаваш рагуто и бекона после махаш капака на съда да останат на мазнина ,прибавяш сол  гъбите и лука,след като всичко се запържи сипваш един пръст вода и 100гр. червено вино,белен чесън,дафинов лист и7-8 зърна черен пипер захлупваш го и оставяш яденето на слаб огън около час.Сервирай го с картофено пюре и го консумирай с много добре изстудено червено вино с лимон.Добър апетит .  chef
Цитирай


Мнения: 2 938
гъби,домати,топено сирене и малко чубрица и черен пипер  Peace

става супер!
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
имам свинско рагу бе3 кокал ( 1,5 кг.), гьби, бекон, лук...мисля да ги сложа в йенската и вьв фурната, не 3нам обаче какво ще и3ле3е...ако някой има някоя и3питана рецепта  Praynig моля да я сподели...трябва ми и сос 3а цялото това чудо - бира, сметана, вино ???.... благодаря предварително   bouquet Hug Love
бих го нарязала на порции, насоляваш и овкусяваш ( лично аз слагам черен пипер, червен и индииско къри) оставяш 30 мин.  да се овкуси ...
нарежи лука на кръгчета -задуши в масло(олио или маргарин-в зависимост какво имаш) и вода
раздели го на две равни части -> към тази която е в тигана прибави  гъбите и дозадуши още малко ( сол+ч.пипер)
в глинения съд(или   йенската)  нареждаш
на дъното лука, след него месото, бекона  и най отгоре лъка +гъбите
мяташ във фурната
  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.