Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 10 март 2004, 18:28 ч.
  • Преглеждания  17 667  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Враца
  • Мнения: 4 454
много обичам картофени кюфтета и ги правя май по стандартния начин:варени, намачкани картоги, сирене, джоджен, черен пипер и яйце.
интересува ме някой дали има различна рецепта за картофените кюфтета Confused:  Confused:  Confused:

Реклама
# 1
po tozi na4in sa si mnogo vkusni,az pibavjm samo oshte  luk ili praz i zadaljitelno kopar i indiisko oreh4e.

# 2
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
При сварените и намачкани картофи слагам чубрица, сол, малко червен пипер, магданоз и жълтък и ги слагам в намаслена тавичка във фурната. И само заради тая пуста чубрица стават като на мама Wink пропусна ли я, не са ми вкусни. Нали знаете колко са вкусни мамините манджи Wink  Sign Exclamation

# 3
  • Варна
  • Мнения: 4 261
Izvinqvam se za neudobstvoto ama moje li nqkoi da mi dade tochnata recepta,t.e. priblizitelniq gramaj na smesta.Che tezi koito az pravq (ili po tochno se opitvam) gi izqjda kucheto  Embarassed sled tova panirate li gi ili napravo gi oformqte i parjite  Rolling Eyes

# 4
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Radina
Izvinqvam se za neudobstvoto ama moje li nqkoi da mi dade tochnata recepta,t.e. priblizitelniq gramaj na smesta.Che tezi koito az pravq (ili po tochno se opitvam) gi izqjda kucheto  Embarassed sled tova panirate li gi ili napravo gi oformqte i parjite  Rolling Eyes


Сваряваш около килограм картофи, чукваш две-три яйца /аз слагам само жълтък/ и останалите подправки ги слагам на око. Не ги панирам и пържа, а само ги оформям като кюфтаци и ги пека на фурна.

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 216
Цитат на: Radina
Izvinqvam se za neudobstvoto ama moje li nqkoi da mi dade tochnata recepta,t.e. priblizitelniq gramaj na smesta.Che tezi koito az pravq (ili po tochno se opitvam) gi izqjda kucheto  Embarassed sled tova panirate li gi ili napravo gi oformqte i parjite  Rolling Eyes


Е, не се срамувай чак толкова де..........по отношение на грамажа специално карт. кюфтета ги правя на око, но да речем за двама и ако искаш да останат и за следващо ядене сваряваш около 1 кг картофи, аз лично ги обелвам след като ги сваря, намачкваш и слагаш сирене на вкус, 1-2 жълтъка, подправки, лук, праз или каквото желаеш и оформяш кюфтетата. Аз ги панирам, като ги овалвам в брашно или галета после в яйце и се изпържват в тиганчето до зачервяване!!!

Допадна ми и рецептата на AFRODDITA (печени), ще пробвам и без това гледам да избягвам пържените храни колкото се може повече.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 4 261
Blagodarq vi,utre shte probvam da gi napravq i posle shte kaja kakvo sam izmaistorila  Wink

# 7
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Radina
Blagodarq vi,utre shte probvam da gi napravq i posle shte kaja kakvo sam izmaistorila  Wink


Донеси по един кюфтак на срещата, ей Wink  Sign Exclamation

# 8
Eto i az kak pravja kartofenite kjufteta. Receptata ja vzeh ot site na Ivan Zvezdev www.bonapeti.tv. Tam e pod imeto kartofeni shniceli. Az malko ja oprostih, zatova shte vi napisha moja variant i originalnata recepta.

Sykraten variant:

Produkti
4 kartofa
1 chaena lyjichka ljut piper
1 chaena lyjichka smljan kimion
1 chaena lyjichka smljan koriandyr
sol na vkus (az slagam ravna chaena lyjichka)
brashno za panirane
1 jaice
olio za pyrjene

1. Kartofite se varjat s obelkite;
2. Kato se svarjat se obelvat i dokato sa oshte topli se pravi pjure;
3. V kupa se razmesvat predvidenite podpravki zaedno s jaiceto. Omesva se testo s kartofenoto pjure
4. Oformjat se kjuftenca, ovalvat se v brashno i se pyrjat v silno zagrjato olio. Az lichno gi pyrja na ne mnogo silen ogyn za da se izpyrjat dobre i ot vytre zashtoto vse pak ima surovo jaice.
5. Servirat se i garnirat s domaten sos ili ketchup


Originalna Recepta:

Produkti
4 kartofa
3 supeni lyjici nastyrgani bademi
3 supeni lyjici pechen i belen slynchogled
1 chaena lyjichka ljut piper
1 chaena lyjichka smljan kimion
1 chaena lyjichka smljan koriandyr
sol na vkus (az slagam ravna chaena lyjichka)
brashno za panirane
3 klonki magdanoz
1 jaice
olio za pyrjene

Stypki 1-5 sa syshtite kato po-gore. Razlikata e samo v podpravkite.

Dano da vi haresa. Dobyr Apetit.

# 9
zabravih da dobavja che az vsyshtnost ot pipera slagam samo 1/2 lyjichka zashtoto jiveja v India i tuk chervenija piper e ujasno ljut. Ne znam kak e v Bulgaria, tam nikoga ne sme polzvali ljut cherven piper v kyshti.

# 10
  • София
  • Мнения: 151
Здравейте! Включих се точно където трябва. Много обичам да готвя и отдавна събирам рецепти. Изпращам Ви рецепта, която в къщи много харесват.

Сваряват се 1 кг картофи, оставят се изстинат и се пресоват. Прибавят се 2 яйца, 2 с.л. брашно, 1 1/2 ч.ч. настърган кашкавал, сол, черен пипер, чубрица, магданоз и индийско орехче. Всичко се обърква, оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат на слаб огън в предварително загрята мазнина.

Да Ви е вкусно! :smilecolros:

# 11
  • Montreal
  • Мнения: 966
Xei momi4eta dali cpored vac bixa ctanali i ot gotovo pure i cashto taka kakva e pocledovatelnocta pri potapianeto v iaice i brashno predi parjeneto.

# 12
  • София
  • Мнения: 912
Тук се налага да се самоцитирам, тъй като преди доста време пост-вах тук рецепта за картофени кюфтенца.

Преди това само и аз да кажа, че картофите след като се сварят не трябва да се пасират, а да се намачкат с вилица или един такъв инструмент за мачкане на картофи, не знам как се нарича. И аз в никоя рецепта не съм чела картофите да се рендосват сурови и направо да се пържат. Обаче веднъж пробвах (първия път като реших ги да правя и не знаех рецепта  Grinning ) и .... нищо не стана. Така че, според мен е по-добре да пробваш с варени картофи.



Цитат на: lila
Eto i az kak pravja kartofenite kjufteta. Receptata ja vzeh ot site na Ivan Zvezdev www.bonapeti.tv. Tam e pod imeto kartofeni shniceli. Az malko ja oprostih, zatova shte vi napisha moja variant i originalnata recepta.

Sykraten variant:

Produkti
4 kartofa
1 chaena lyjichka ljut piper
1 chaena lyjichka smljan kimion
1 chaena lyjichka smljan koriandyr
sol na vkus (az slagam ravna chaena lyjichka)
brashno za panirane
1 jaice
olio za pyrjene

1. Kartofite se varjat s obelkite;
2. Kato se svarjat se obelvat i dokato sa oshte topli se pravi pjure;
3. V kupa se razmesvat predvidenite podpravki zaedno s jaiceto. Omesva se testo s kartofenoto pjure
4. Oformjat se kjuftenca, ovalvat se v brashno i se pyrjat v silno zagrjato olio. Az lichno gi pyrja na ne mnogo silen ogyn za da se izpyrjat dobre i ot vytre zashtoto vse pak ima surovo jaice.
5. Servirat se i garnirat s domaten sos ili ketchup


Originalna Recepta:

Produkti
4 kartofa
3 supeni lyjici nastyrgani bademi
3 supeni lyjici pechen i belen slynchogled
1 chaena lyjichka ljut piper
1 chaena lyjichka smljan kimion
1 chaena lyjichka smljan koriandyr
sol na vkus (az slagam ravna chaena lyjichka)
brashno za panirane
3 klonki magdanoz
1 jaice
olio za pyrjene

Stypki 1-5 sa syshtite kato po-gore. Razlikata e samo v podpravkite.

Dano da vi haresa. Dobyr Apetit.

# 13
  • София
  • Мнения: 912
Цитат на: Kami74
...Прибавят се 2 яйца, 2 с.л. брашно, 1 1/2 ч.ч. настърган кашкавал, сол, черен пипер, чубрица, магданоз и индийско орехче. Всичко се обърква, оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат на слаб огън в предварително загрята мазнина.[/color]

Да Ви е вкусно! :smilecolros:


Ей това с кашкавала звучи много вкусно, следващият път ще ги направя по тази рецепта.

# 14
  • Мнения: 1 349
Oooo, с кашкавал стават просто мечта  Wink
А ако ми се намира из хладилника останало печено или сварено месца, го добавям накълцано към сместа. Става също вкусно, а и поразчиства хладилника  Laughing

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт