Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте! Подготвям документи за осиновяване и въникнаха няколко въпроса, които искам да споделя с вас и ще се радвам ако някой може да помогне с компетентно мнение Sad Confused

1. Стигнах до документа за доходите на двамата съпрузи, но тъй като аз работя на свободна практика как бих могла да декларирам доходите си Confused В същото време паралелно със свободната ми професия започнах работа на трудов договор от 2 месеца, но се изисква декларацията да е за доходите за последните 6 месеца...Моля помогнете:)

2.Трябва ли да има препоръки и от работодателите или само от близки?

Ще се радвам ако ми помогнете да получа отговор на тези въпроси:) Confused

# 1
  • космополитно
  • Мнения: 940
... тъй като аз работя на свободна практика как бих могла да декларирам доходите си ?
Трябва ли да има препоръки и от работодателите или само от близки?
Привет!За родителските терзания и трепети като, че няма почивен ден!? Hug
Никъде в   процедурните текстове,посветни на осиновяването няма изискване за конкретен доход на кандидат-родителя(те). Според Закона за закрила на детето, тенденцията е изборът на подходящ  родител  да е през преценка на неговите личностови качества, а не поради имотното му състояние. Очакването е човек да декларира доходи, които да могат да обезпечат елементарни физиологични потребности на детето: от дрехи и храна. Не коментирам фактът, че повечето средства естествено биха подсигурили и по-висок стандарт на удовлетворяване на тези екзистенциални потребности.
Аз също практикувам професия, от която  не бих могла да декларирам доходи с документи. В социалния ми доклад, обаче социалния  ми работник  отбеляза, че:
 "... Имам доходи от практикуването на свободна практика, които бележат тенденция към нарастване..." Мисля, че бележка с доходите на съпруга + подобна вметка биха били достатъчни!?
Препоръки от работодатели НЕ се изискват. Очакването е да се получи мнение от хора, запознати с качествата на кандидат-осиновителя, които биха го поставили в позиция на достатъчно добър и грижовен родител.
Успех на начинанието Ви! newsm10

# 2
Много ви благодаря Simple Smile Надявам се ако възникне още някой въпрос да ми помогнете отново:) Hug Чудесни сте Simple Smile Peace

# 3
  • Свищов
  • Мнения: 624
http://osinoviavane.com/index.php?option=com_content&task=view&id=45

ВИЖ ТУК ИМА Я ПРОЦЕДУРАТА И ДОКУМЕНТИТЕ

# 4
  • София
  • Мнения: 127
Аз съм ЕТ.Сама си издадох служебна бележка ,с моя печат и подпис.Сумата която вписах беше не особено голяма.На съпруга ми също.Но на това не обърнаха особено внимание.Наистина гледат качествата ти като родител,а при посещението в дома ви,винаги могат да си направят сметка имате ли достатъчно средства за да гледате дете.Не го споменават,но много вероятно е да го отчитат.И не са претенциозни.В нас не е лукс.Важното е за детето да има лично пространство.

# 5
  • Трявна
  • Мнения: 147
miki2001 , :hug
Препоръки от работодатели НЕ се изискват. Очакването е да се получи мнение от хора, запознати с качествата на кандидат-осиновителя, които биха го поставили в позиция на достатъчно добър и грижовен родител.
Моят съвет е да попиташ в социалната служба, която ще изготвя соц. доклад.
При нас - аз съм от Трявна - ми казаха, че ще искат 3 бр. препоръки - 2 бр. от местоработата на мен и съпруга ми и един бр. - от наш близък познат. Обаче и аз и съпруга ми сме управители на ЕТ  т.е. ние самите сме си работодатели , момичето мисли, мисли , после явно питаха в регион. дирекция и казаха ,че остава само 1 бр. препоръка от наш близък ... Така че минахме само с 1 препоръка  Laughing Laughing Laughing
Но отново пиша  Naughty провери най -добре в соц. служба , защото се убедих,
 че навсякъде са различни изискванията... Naughty
Успех Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 1 843
Определено питай на място.
На мен не ми приеха препоръките от мои близки, защото нямало да бъдат обективни...  Shocked

Показах доходи само от последните три месеца към момента на подаване на документите. Не са коментирали това.

Ако мога да те посъветвам, питай си на място за всички документи, които изискват, защото на мен ми поискаха няколко в последния момент, които не съм видяла да фигурират в официалния пакет с документи.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт