Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Шумен

Мнения: 1 326
Привет, момичета! Отдавна не съм пускала рецепти, но тази красота просто няма как да не я споделя (че и лесничка се оказа). Рецептата е от сайта на Godiva, отдавна й се канех и тез дни най-после стигнах и до нея. Очарована съм от резултата. Ето и рецептата:

Chocolate Cheesecake Brownies

Основа:
180 гр. Godiva Dark Chocolate (аз ползвах кувертюр)
1/2 чаша захар
1/4 чаша меко масло
3 големи яйца
1 ч.л. vanilla extract
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. нес кафе
1/3 чаша брашно

За чийз-топинга:
270 гр. крем сирене (при мен безсолна извара)
1/2 чаша захар
2 с.л. масло
2 големи яйца
3 с.л. сметана/мляко (ползвах заквасена сметана)
1 с.л. брашно
1 ч.л. vanilla extract
1/4 ч.л. бадемова есенция (пропуснах я)
45 гр. Godiva Dark Chocolate (отново кувертюр)

   1. Фурната се загрява на 160 С. Приготвяме квадратна тавичка (9 инчова по рецепта, аз ползвах малка правоъгълна), която намасляваме (аз намокрих и застлах с пекарска хартия)

   2. Шоколада се натрошава в купа и се разтопява в МВ. (аз го пуснах на 50 сек. на размразване, разбърках и после още 30 сек.)

   3. Маслото и захарта се бъркат с миксера до пухкав крем. Добавят се останалите продукти.

   4. Смесва се с разтопения шоколад и се изсипва в тавичката

Топинга:

   1. Захарта, маслото и крем сиренето се бъркат до хомогенна смес. Прибавят се останалите продукти без шоколада. (т.к. изварата е по-зърнеста, първо бърках с пасатора). Внимателно се изсипва върху кафявата смес.

   2. Шоколада се разтапя по описания начин и се разбърква добре.

   3. С лъжичка рисуваме с разтопения шоколад върху белия крем. Общо взето драсканици насам-натам. С върха на нож правим конусовидни дупки (бучва се ножа и се завърта с лек наклон...уффф, дано да е ясно как Embarassed)

   4. Пече се около 40 мин. След изстиване се мушва в хладилника за няколко часа, след което се нарязва на квадратчета.
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Това ме амбицира , искам да го направя , но не ми е ясно нещо  Rolling Eyes
Първо какво е кувертюр и откъде да си го купя ? Или пък не става ли с някакъв обикновен шоколад , но натурален ли трябва да бъде ?
vanilla extract  - проста ванилия ли е , ванилена захар или нещо друго ?
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Кувертюра, който ползвах е от един гоооляяям калъп от 10-15 кг (купува се от сладкарските борси), но спокойно можеш да си купиш някакви евтини шоколадчета. A vanilla extract e есенция Ванилия. Може да се замени и с обикновена. Успех и се надявам да ти харесат  Hug
P. S. Ако не ползваш извара и не си сигурна дали няма да попаднеш на солена, по-добре си вземи крем сирене. За по-сигурно Wink
Цитирай

София

Мнения: 4 676
Мерси много  Hug
Ще се опитам да го направя , защото съм сигурна , че ще ни хареса  Wink Много си хапваме подобни вкусотии ...
Запазвам си правото пак да питам , ако нещо не ми е ясно  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 19 741
Това е супер!
Ще го направя, благодаря ти   bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.