Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 ян. 2007, 00:24 ч.

Дечица се нуждаят от помощта ни!

 • 5 969
 • 53
 •   1
Отговори
 • The new Earth
 • Мнения: 1 941
Има тема в здравния форум,но пускам и тук,за да може повече хора да я видят. Копирам мнението на Doktor Ogi ,който е един от лекуващите лекари:

Здравейте момичета и още веднаж весела Нова година!

Както е вашето желание, публикувам банковата сметка на детската хирургия - София, за да може да пратите вашата дан за оперативното лечение на три проблемни деца, родени без анус.

BIC: BFT BB GSF
IBAN: BG89 BFTB 7630 1076 8091 71
Научно дружество по детска хирургия София

Моля пишете като цел на дарението "Лечение на проблемни деца" и напишете името си, под което желаете да бъдете цитирани в отчета.

Благодаря за съпричастността и нека Бог благослови вас и семействата ви!

доцент д-р Огнян Бранков
Ръководител Секция по детска хирургия "Пирогов"Ето и темата:

Дете родено без анус?!

Докато бях с малкия в болницата в нашата стая настаниха такова дете. Иска ми се да разкажа историята му защото освен подигравката на природата детето живее и с подигравката на лекарите. Още новородено е оперирано в Пирогов като са му направили изкуствено право черво и са го извели на коремчето. Две години е акало така. След това са направили нова операция при която са изградили ново дебело черво и са извели ануса.......на мястото на влагалището. Говорим за МОМЧЕ. В момента ануса му се намира точно под тестисите и изглежда точно като влагалище. Това обаче не е единствения му проблем. Ануса му е направен прекалено широк и няма сфинктер. Детето в момента е във втори клас и ходи с памперси. Изпуска се постоянно и постоянно трябва да го мият. Не усеща абсолютно нищо така че дори не знае като се изпусне. Не може само да се измие защото ануса му излиза навън и трябва да се прибира. Учи само в клас и винаги го придружава баба му защото през няколко минути го мият. Приятели разбира се няма. Подигравки обаче има и то доста. И това не е всичко както казват в рекламите. Като добавка към проблема детето има хипоспадия, неуспешно оперирана от известен лекар в Пирогов. Последствията: пениса спрял да расте и е като на 4- годишно дете, никога няма да може да има деца защото няма никаква чувствителност там и пениса му не се вдига като при нормалните хора. Ето защо постоянно го мият от изпражненията, защото като е оголен и винаги надолу има постоянна опесност от инфектиране. Освен това тестисите му са останали в коремчето, никой не се е сетил да ги извади при операцията. И никой не е видял че има бъбречен проблем. Това за което лежеше с нас беше точно операция на бъбреците и майката се молеше да не е прекалено късно и бъбрека да е отказал за работи.

Посъветвали майката да съди лекарите. Тя не вижда смисъл а и няма пари. Пари не е търсила и не търси. Оставила е детето на бабата и работят с таткото какво ли не в Гърция за да дават рушвети на лекарите. Идват си единствено за да са с детето на операциите. Единственото от което се нуждае е кадърен лекар който да оправи каквото може за да расте детето нормално. Има ли такъв в България?


Дано успеем и този път да върнем детските усмивки!  Praynig

Последна редакция: нд, 22 юли 2007, 10:16 от Mamma

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 4 067
Ах, това е потрисащо !!!!!!!!!!
Не мога да изразя с думи съчувствето си...
Няма ли как да се подпомогне освен тази детска хирургия и това детенце конкретно?

# 2
 • Варна
 • Мнения: 9 709
Ужасно е просто! И аз нямам думи, горкото детенце! Cry
Ще помогна...  Praynig и се моля да се оправят и трите!

# 3
 • София
 • Мнения: 4 181
Поздравления за доцент Бранков, за това което прави  bouquet
Дано съберем повече парички и да се оправят дечицата, че просто не знам как ще заспя  след това,което прочетох Sad

# 4
 • Мнения: 1 722
  Милите дечковци Cry Дано всичко се оправи!

# 5
 • София
 • Мнения: 2 561
Нямам думи  Cry
Това е ужасно  Cry

# 6
 • София
 • Мнения: 4 181
Iskrica_nadejda дали не можеш да я пуснеш и в благотворителните Rolling Eyes

# 7
 • София
 • Мнения: 1 744
Здравейте всички и честита новата Европейска година   bouquet.

Благодаря на Iskriza Nadejda че ми съдействува за начинанието. Много майки от форума пожелаха да помогнат на тези деца. Нека да ви разкажа накратко:
И трите деца са родени с тежки малформации на ануса. При тях има аномалии и на пикочо-половата система. Тези аномалии са сложни за лечение и в световен мащаб. Правят се операции на четири - пет етапа. Опит в тяхното лечение имат в големите европейски и американски центрове. При две от децата първият етап от операцията е правена в София, а при третото - във Варна. Аз поканих двама италиански професора, с които поддържам приятелски контакти, да оперират децата в София. По тяхна препоръка ще организирам семинар на живо, на който много колеги от България, Македония, Румъния и Сърбия ще наблюдават нещата от видео екран. След това ще има филмови демонстрации и дискусии. Така се прави по света и тези срещи (workshop) са много полезни. Но организацията както и операциите ще струват пари. Аз ще организирам финансовата страна с помощта на съответния отдел в Министерството, но всяка допълнителна помощ е добре дошла.

Ето отново сметката:

BIC: BFT BB GSF
IBAN: BG89 BFTB 7630 1076 8091 71
Научно дружество по детска хирургия

Сметката е към Булбанк, клон Руски паметник - София.  Сметката е в български лева. От банката ми казаха, че тези данни се съдържат в BIC (идентификационния код на банката) и IBAN-а.
Титулярът е Детска хирургия, а аз и ковчежникът д-р Шивачев обслужваме сметката.
Ще се поинтересувам как се открива ПЕЙ ПАЛ сметка в ЕВРО, за да могат да се пращат пари от чужбина.

Моля пишете като цел на дарението "Лечение на проблемни деца" и напишете името си, под което желаете да бъдете цитирани в отчета, който ще давам на вас в края на всеки месец.

Целувки на всички Hug

# 8
 • sofia
 • Мнения: 7 477
МОже ли някой да ми  преведе основното инфо на английски Praynig Praynig Praynig

# 9
 • Zurich, CH
 • Мнения: 1 909
Ще се поинтересувам как се открива ПЕЙ ПАЛ сметка в ЕВРО, за да могат да се пращат пари от чужбина.
Прекрасно е това, което правите 3а те3и деца  Hug
Искам само да вметна, 4е и от 4ужбина могат да се пращат пари по левова сметка (или всякаква друга валута) - автомати4ески се преврьщат в левове (в сьответната валута).

# 10
 • София
 • Мнения: 1 744
Днес за късмет и радост нямаме хирургична дейност и много малко дечица са болни.
Така че ще седна и ще предам информацията за болните деца на английски.
Ще се чуем след 1 час.

# 11
 • София
 • Мнения: 809
Днес за късмет и радост нямаме хирургична дейност и много малко дечица са болни.
Така че ще седна и ще предам информацията за болните деца на английски.
Ще се чуем след 1 час.
Д-р Оги,
за пореден път благодаря!
  bouquet

# 12
 • София
 • Мнения: 2 309
Боже, колко мъка има по този свят...благодаря за информацията и на добрите хора, организирали се да помогнат, ще кажа на всичките си познати... каква е всъщност сумата, която е необходима?

# 13
 • Мнения: 1 393
Много се радвам, че има развие по темата и благодаря на д-р Оги   bouquet
До края на седмицата ще преведа парички.
А каква е ориентировъчно сумата, която трябва да се събере, за да може по-скоро тези дечица да бъдат оперирани?

# 14
 • София
 • Мнения: 1 744
Ето един кратък английски текст, представящ проблема. В общи линии тези деца се раждат без анус, като дебелото черво в повечето случаи има връзка (фистула) с вагината (при момичетата) или пикочопровода (при момчетата). Различните форми са обединени под името ано-ректални малформации. Тъй наречената клоака при момичетата е един общ отвор, където се вливат пикочния мехур, вагината и правото черво. На първи етап се извежда дебелото черво на коремната стена (колостома), после се прави смъкването на правото черво. А при клоаката се извършват операции на много етапи.

After birth there are various defects of the anus and rectum observed. The imperforate anus, that means the lack of anal opening, presents different types of ano-rectal malformations depending on the level of the atretic rectum. About 80 % of the atretic cases are accompanied with fistula. The most frequent defect in male is the recto-uretral and recto-perineal fistula. Meconium in urine, flatt perineum and absence of anal dimple indicates high malformation needing a colostomy. The most frequent defect in females is vestibular fistula and perineal fistula. The first one requires colostomy before final corrective surgery. Cloaca is the most complicated malformation in females consisting of common opening of urine tract, vagina and rectum.

The children who need an international support have the following problems:
-   A 3 year girl with cloaca and double uterus. Additionally we revealed a double coecum and two appendices, rudimentary colon and right megaureter. We have performed the colostomy at 11 months of life.
-    A 7 years old boy with failed surgery for ano-rectal malformation (posterior sagital ano-recto plasty - PSARP) and partial incontinence
-   A 5 years old girl with failed PSARP and partial incontinence


Понеже ме питате за парите, хонорарите за двамата професори ще възлезат на 10 000 Евро, плюс пътните разноски и престоя, тоест още около 2000 Евро. Това се надявам да плати фонда към Министреството. От моя страна организацията изисква мултимедия (1500 лева), разноски по настаняването на чуждите гости (които те сами ще си платят), както и организационни разноски (да кажем 2500 лева). Не мога да определя точна сума за дарение, освен последните споменати 4000 лева, но каквото се събере, ще бъде от полза.
И, естествено, ще има пълен отчет за приходите и разходите.
Нали разбирате, че сме още в процес на организация. Тъй като и трите деца са от малоимотни семейства, възможно и за тях да се наложи поемането на някакви разноски, нищо не се знае.

Все пак, хубавото е, че идеята се развива и е в пълен ход.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт