Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 ян. 2007, 11:53 ч.

Ролеви модели!

 • 3 660
 • 61
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5 877
Кои са жените, които ви амбицират и вдъхновяват? На кого ви се приисква понякога да приличате (не визуално)!? Какъв тип бихте искали да бъдат дъщерите ви?

Аз ще отговоря малко по-нататък, да речем пета Simple Smile

# 1
 • Мнения: 3 576
Жените, които ме вдъхновяват са доста по-наперени от мен самата, по-амбициозни, с чувство за хумор, не е задължително да са красиви, но да умеят да привличат вниманието.
И все пак не искам докрай да приличам на тях.  newsm78
Ако имах дъщеря, би било хубаво да е разсъдлива /ама това е през моите майчини очи /.
Ако се сетя още нещо, ще допълвам. Mr. Green

Честит рожден ден на и на мамата и на щерката!  bouquet

Последна редакция: ср, 03 яну 2007, 12:08 от luna

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 257
Мислила съм си каква ми се ще да стане дъщеря ми, но е факт, че децата никога не стават каквито си ги представяш. Имам една приятелка на годините на майка ми, на която се възхищавам искрено, тя ми е добър модел за майка.
А за моето дете - не знам точно, ще ми се да е достатъчно самоуверена и в общи линии добър човек.

# 3
# 4
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Може и да е тъпо, но искам дъщерите ми да приличат на мен - да имат усет към духовното повече, отколкото към материалното. Да са чувствителни към болката на другите, да са достатъчно умни, за да могат да отсяват зрънцата, които си заслужават.
Не съм сигурна, че някога съм имала модел за подражание. В най-детските ми години ме вдъхновяваше Иванка Пашкулова Crazy Сами разбирате, че времената бяха други. После се научих сама да си поставям цели и да ги изпълнявам, за което не ми беше нужен модел, а много амбиция и труд. В този смисъл, има много жени, на които се възхищавам, но не съм си пожелавала да съм на тяхно място.

Хайде, Анде, чакаме петия отговор.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 171
Още от деството си се впечатлявам от смелите и самостоятелни жени от филмите.
Като по-малка много си падах по Линда и филмите на Синтия Ротрок  Rolling Eyes И все още ми допадат такъв тип жени - например героинята в Наричана още или Никита....
Говоря не само за физическата сила и бойните умения, а най-вече за самоконтрола и увереността, която притежават тези жени.
До някъде съм постигнала детската си мечта.

# 6
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
На теб, Анда Grinning
От това, което знам за теб - много ми харесва и бих искала да приличам повече на теб, да имам повече творчество и вдъхновение... честна дума. И друг път съм го казвала Simple Smile Много важно ми се струва най-вече как възпитаваме децата си, на какво ги учим и какво им даваме, как им помагаме да станат човеци.
ЧРД! Hug Целувки на Ането и мама й!

# 7
 • Мнения: 2 492
Като малка - Пипилота и Джелсомино.
В пубертета - Анджела (Клеър Дейнс) от "Тъй нареченият мой живот".

Сега нямам конкретен образ.
Харесвам креативните (като стил - не само на обличане,общуване, професия, а изобщо като стил   на живот), със съхранено чувство за хумор, жени.
Независима, но не жената-мъж.
Женствена, но не лигава.
С ясни принципи, но гъвкава в отношенията си с другите.
Търпелива, но в разумни граници.
Човечна, винаги.
Безскрупулна, когато се налага.

За дъщеря ми - и на мен ми се ще да си приличаме. Най-вече във вкуса към живота. На себе си мога да пожелая да се опитам да я оставя сама да открие интересите си, и да съм ́и в помощ, когато ́и е нужна.

# 8
 • Мнения: 3 447
Ами... не помня да съм имала модел за подражание. Не и някоя литературна или филмова героиня. Разбира се, имало е и има жени в живота ми, на които искрено се възхищавам, и все пак... не искам да приличам на тях  Simple Smile Имам чувството, че ще изгубя част от себе си, ако приличам на някой друг. Предпочитам да се възхищавам на тези жени и качествата им отстрани, като на произведение на изкуството. Но като стимул за самоусъвършенстване... по-скоро бих искала да стана "по-добрата Дона", отколкото "българската Мадона", примерно  Simple Smile

# 9
 • Мнения: 3 075
Анда ме накара да се замисля. Всъщност не съм имала конкретен идол, модел или подобно, на който да се стремя да приличам. По-скоро съм имала отрицателни примери. Най-вече от гл.т. на ценности и личностни качества.
Искам дъщеря ми да е най-вече състрадателен и добър човек, който осъзнава слабостите на другите, но не ги използва, който помага и е широкоскроен.
Не искам да прилича изцяло на мен, защото имам повече мъжки, отколкото женски качества и не мисля, че това прави живота ми лесен.
Дано наследи вроденото ми любопиство към живота, хората и всичко наоколо. Дано има фантазия и да не държи повече на материалния свят. Дано бъде амбициозна и да довежда нещата до край.

# 10
 • Мнения: 6 358
Не знам дали съзнателно или не, по-скоро поради близостта ми с моята покойна баба (майката на майка ми), съм "крала" от нейните житейски характеристики. Една уникална жена. Не съм същият добър Човек, но и времената не са същите.
Ако имам един ден дъщеря, колкото и да ми се ще да бъде Човек, за нейно добро ще бъде да стане "кифла". Да върти хората на малкия си пръст, да бъде лекомислена и пресметлива, да бъде добра за себе си, да се движи по най-малкото съпротивление. Защото хората, които имат големи сърца страдат. Не искам да страда. 
Само дето аз самата не съм сигурна, че ще успея да създам основата за такъв модел.

# 11
 • В офиса
 • Мнения: 2 295
Не мога да си представям да се възхищавам на някой, когото познавам само от подбрани лустросани изяви. Т.е. известните автоматично отпадат.
Като си помисля за някой, който ме е вдъхновявал, се сещам за много повече мъже, отколкото жени. Не знам защо така и ми е малко тъжно за което.
Но все пак има и жени. Нямам ги за модел за подражание и не се стремя да ги имитирам, но им се възхищавам. Такива са шефката ми, една моя колежка, няколко момичета от форума Simple Smile ти и Янита.
Не искам дъщеря ми да прилича на никого. Искам да бъде такава и такава (тук мога да изредя една камара качества), но не свързвам това с конкретен образ.
Когато става въпрос за конкретна ситуация ми е много по-лесно да кажа - бих искала да реагирам като Х, или да се държа като У. Но в случая не става въпрос толкова за дадения човек, колкото за конкретната му постъпка.

# 12
 • Мнения: 1 072
Аз искам да приличам на себе си. Аз съм си модел за подражание. Модел - Лъв 76-та. Не искам нито за миг да се отклоня от пътя на моя живот. Да се загубя в неуспешни имитации на чужди модели. Да предпочета чуждата истина пред своята. Да се откажа доброволно от лично подарената ми от Господ индивидуалност. Моята камбанария е най-висока в моите очи, но и не спирам да строя още. Другите са си други. Мога да ги харесвам или не. Мога да ги разбирам или напротив. Предпочитам да ги обичам......

     За дъщеря ми избирам модел - Щастливец`2000.

# 13
 • Мнения: 5 877
Не говоря за цялостен модел, за идол или нещо такова. Говоря за отделни черти, видиш ги и те изкефят толкова силно, че ти се ще да ги цапцаросаш.
Гледах по Нова година Ани Ленъкс и си помислих нещо такова за нея. Жестоко излъчване има тази жена.
Писателки ми действат така, ядосвам се направо. Туве Янсон примерно много ме ядосва.
Не става въпрос за някакви мании като тези средношколските, да чета биографии и да лепя снимки по албуми, нье  Laughing даже рядко поглеждам да прочета нещо допълнително за човека, само от него. Не ме интересува кой къде спал и какво ял.
Бу, ни мъ засрамвай тъй, форумският имидж лъже  Laughing

# 14
 • по Пътеката
 • Мнения: 122
    Не само жени ..,и мъже също.
  По-скоро като талант и можене...
  За мене си-две художнички ,един мъж-танцьор,писатели -няколко, поетеса-българка,една дама в един магазин ..,турски режисьор ...и още има Simple Smile
  За дъщеря ми-тя ще избере за себе си...

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт