Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Здравейте, момичета!
Честита Нова Година! Желая здраве и късмет!   bouquet
Та питанката ми е за розмарина. Свеки ми даде една чанта пресен - какво да го правя?
Моля, давайте идеи!
Предварително благодаря за отговорите!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Слагаш го в камерата и си го съхраняваш колкото искаш,докато свърши.Слагам го на ястия с пиле и на задушени свински пържолки.Много върви и на задушени картофки.Страхотна подправка!
Цитирай


Мнения: 901
Розмарин
/Rosmarinus officinalis L./

В кулинарията розмаринът се прилага главно в ястия от риба, дивеч, овнешко месо, бъбреци, черен дроб, изобщо при трудно смилаеми храни. още...http://www.gotvetesmen.com/useful/spices/index.php?alphabet=%D0%A0&id=58
Цитирай

София

Мнения: 19 750
Може да го изсушиш.
Аз много го обичам - слагам  розмарин , когато пека пиле /Пиле с розмарин- любимото ядене на Гьоте....и на мен Wink / или картофи.
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 940
Изсуши го, много върви на рибни котлети, мариновани в прясно мляко, сол и розмарин и после на скарата, на пиле и картофки Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Благодаря, момичета  newsm51
Цитирай


Мнения: 96
Аз си отглеждах в саксия и съм слагала на агнешко и риба. Но най-много ми вървеше на салата от зеле Rolling Eyes
Някъде прочетох за това и реших да опитам - стана много вкусно и всички в къщи го харесаха. Но се слага по малко, защото аромата е много силен! Mr. Green
Цитирай

калифорния

Мнения: 98
За розмарина мисля че се  използва най-вече при мариноване на свински пържолки или пиле, защото има много силен аромат .Не мисля, че е подходяща подправка за салати, но пък и всеки си има собствен вкус, така че зависи какъв е твоя .
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.