Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 122
Момичета, вчера купих от била една голяма кутия сушени домати. Въпросът ми е как се приготвя маринатата, в която трябвад асе накиснат, за да станат вкусни като класическите италиански сушени доматки в зехтин. Колко време трябва да престоят и с какви подправки и въобще вие ползвалили сте такива и за какво?
/п.с. търсачката пак н еработи, така че ще ме извините, ако има такава тема...   bouquet/
Цитирай


Мнения: 8 606
ТЕМА ЗА СУШЕНИ ДОМАТИ
Цитирай

София

Мнения: 2 122
Лабрекс, благодаря ти за линка   bouquet
Все пак се наложи да импровизирам и опитът ми се оказа повече от упешен, затова ще го споделя.
Взех половината количество сушени български домати и ги залях с вряща вода.В бурканче от лютеница сложих зехнтин /почти половината буркан/, сложих 3 щипки сушен риган, вегета и още малко сол. Доматите омекват за около 10 минути. Изцедих ги и ги изсипах в буркана. добавих малко от водата, в която са се киснали /около 2 пръста от буркана/. Оставих го да престои в хлдилника 1 нощ. Аз съм страшен почитател на сушените доматки и ви уверявам, че това са най-вкусните домати, които съм яла!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.