Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 4 ян. 2007, 15:52 ч.
  • Преглеждания  4 906  Мнения  59  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 423
wbc 12.1 -10\m3
rbc 4.44
hb 13.7
ht 39.8
mcv 090
mch 30.8
mchc 34.4
plt 0481
малок съм настинала явно и това са резултатите ми, но нещо не разбирам, за първи път правя в тази лаборатория и няма граници надолу никакви Rolling Eyes

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 160

wbc 12.1 -10\m3 - Левкоцити(малко са ти по-високи, но е нормално щом си настинала)
rbc 4.44 - Еритроцити
hb 13.7 - хемоглобин
ht 39.8 - Хематокрит(поне мисля, че е това, обикновено го изписват HCT)
mcv 090 - Среден обем на еритроцита
mch 30.8 - Средна концентрация на хемоглобин в средния еритроцит
mchc 34.4 - Средна концентрация на хемоглобин в еритроцитите
plt 0481 - Тромбоцити

# 2
  • София
  • Мнения: 742
Всичко ти е в норма,освен левкоцитите(wbc)Нормално е да са до 10,5,а твоите са малко повече,но при настинка те обикновено се увеличават.Не се притеснявай и бързо оздравявяне!

# 3
  • плевен
  • Мнения: 856
Левкоцитите са ти по-високи от нормата,което е признак за инфекция.Вземи си Фервекс,Колдрекс,упсарин с вит.ц или нещо друго от тоя род.А изследване на урина прави ли си? Thinking

# 4
  • София
  • Мнения: 4 423
ох, благодаря ви много   bouquet, чакам деферициално броене да излезе, дано няма нищо Praynig чакам и урината

# 5
  • плевен
  • Мнения: 856
Не се притеснявай,най много да се наложи АБ,само внимаваи да не предадеш истинката на децата,че ще си имаш главоболия.Успешно оздравяване.

# 6
  • София
  • Мнения: 4 423
сега ми се обадиха, че и ддб е в норма и урината  и утайката, странно, аз пих 7 дни антибиотик, преди 2 дни ми свърши, а пак се чувствам зле Confused

# 7
  • плевен
  • Мнения: 856
Кога ти взеха кръвна картина,ако е преди АБ иди пак за кръв.Ако АБ не е бил подходящ може левкоцитите да са се увеличили и инфекцията в случая не е излекувана,още повече ако поддържаш температура.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 423
днес дадох кръв, антибиотика го свърших на 3ти

# 9
  • плевен
  • Мнения: 856
След АБ би трябвало левкото да са в норма,а те са височки.Посъветвай се пак с доктора какво да правиш.Какъв АБ пи?

# 10
  • София
  • Мнения: 4 423
ох, изхвърлих кутията, нещо беше Фромилид Уно, изписа ми го за тем. 37.2, с болки в ставите, малко зачервено гърло, но без никакви други симптоми, нито хрема, нито отпадналост.... Thinking
това страшно ли е, че са ми такива левкоцитите след антибиотик? - пих две кафета със сметана преди да дам кръв

# 11
  • плевен
  • Мнения: 856
Nе е страшно,но ако носиш инфекция може да се усложни.Явно,че в момента не се чувстваш добре,съвета ми е обади се пак на личната.Не знам как толкова лекари назначават АБ без особени симптоми,а като наистина станеш зле се чудиш какво да правиш

# 12
  • София
  • Мнения: 4 423
ами обадих и се, каза нищо ти няма Thinking

# 13
  • Montreal,Canada
  • Мнения: 270
Здравей, Буболина! Лично аз бих те посъветвала да се обърнеш към друг лекар. Според мен изследвания на кръв и урина е трябвало да ти направят при първото ти посещение при лекаря със съответните облаквания и възоснова на тях да ти се назначи лечение с антибиотик. Не виждам логиката сега да ти се правят тези изследвания, най-малкото, защото резултатите няма да са коректни. Ти си пила до 03.01. антибиотика, но всеки антибиотик действа доста дни и  след спирането му. Както са ти казали момичетата по-горе има нещо неизлекувано, тъй като левкоцитите са ти завишени дори след приема на лекарството. Успех!

# 14
  • Мнения: 1 427
От колко време си с тая субфебрилна температура?А кога я вдигаш?Само вечер ли или имаш и през деня?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт